Neler Yeni

Arkadaşlar acil bir şekilde yazarsanız sevinirim

HakanB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
HakanB
Arkadaşlar bilgisayarım daha yeni 6 ay oluyor alalı sistemim bu bilgisayar bir anda yavaşladı googleye falan girerken kasıyor bunu bile zar zor yazdım uzun süredir bilgisayarımın temizliğini yapamıyorum durumum yok işlemcimin fanı çok fazla ses çıkarmaya başladı bir anda ve bu ses geçmiyor anlamadım sorununu bilen biri varsa hızlı yazarsa çok iyi olur

Gigabyte H610M H DDR4 Intel LGA1700 DDR4 Micro ATX Anakart

Corsair CMK16GX4M2E3200C16 16GB(2x8GB) DDR4 3200Mhz Ram

Sapphire Amd Radeon Rx 6500 Xt Pulse 4gb Gddr6 64 Bit Ekran Kartı 11314-01-20G

İntel i3-12100f dört çekirdek 3.30 ghz işlemci 12. nesil

SSD WD 500GB Blue SN570 Nvme M.2 2280 SSD (Okuma 3500MB/Yazma 2300MB)

JAJCS600M128C SSD 128 GB

MSI MAG A550BN 550W 80 PLUS BRONZE GÜÇ KAYNAGI

MSI MAG FORGE 100M TEMPERED GLASS 2x120mm RGB FANLI MidT ATX KASA

Carl Johnson CJ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
780
İsim
Carl Johnson
İşlemci sıcaklığı ve kullanımı ne durumda?

Bilgisayar virüs kapmış olabilir mi?
Virüs taraması yap

Depoloma çok dolu mu?

Yeni windows kullanıcı hesabı açıp dene

Bunları yap bakalım

HakanB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
HakanB
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci sıcaklığı ve kullanımı ne durumda?

Bilgisayar virüs kapmış olabilir mi?
Virüs taraması yap

Depoloma çok dolu mu?

Yeni windows kullanıcı hesabı açıp dene

Bunları yap bakalım
Virüs koruması olarak McAfee kullanıyorum şuan tam tarama yapıyorum işlemci sıcaklığı ne durumda bilmiyorum nerden bakacağım 500 gb ssd kullanıyorum m2 ssd şuan 166 gb boş alanı var

window ve r tuslarına aynı anda basıp ilk önce temp yaz entera bas ctrl A yap sonra sil hepsini silinmeyenleri de tikleyip hepsini geç yap
aynı işlemi %temp% yazarak da yap.

2. yöntem olarak görev yöneticisinden sadece webdeyken işlemcin ekran kartın ve ramin kullanımlarına bak ve mümkünse windows shift ve s ye basarak ekran fotosu al buraya at kullanım oranlarına ve kullanılan uygulamaları (virüs girmiş olabilir ona bakıcam).

3.yöntem windows update yap

4.yöntem uzun soluklu virüs taraması yap windows security üzerinden (hızlı tarama değil)

5.boş alanın kaç gb işletim sisteminin kurulu olduğu ssd veya hdd de onu söyle.

6.yöntem biosa girip ramleri xmp ye al ramlerin kendi hızlarındaysa düşük kalıyor olabilir (düsük ihtimal yöntemi)

7.yöntem pc yi kapat kasanın arkasındaki power tusuunu kapalıya al sonra kasayı kablolardan kurtar içini aç uzaktan fön veya kurutma makinesiyle ama yakından değil biraz uzaktan soğuk modda (SOĞUK) çalıştır ve temizle. Mümkünse balkonda yap çünkü her taraf toz oluyo.

8.yöntem ssd nin sağlığını kontrol et crystaldiskinfo indir bak. 50C geçmesin ve durumu good yazsın buna dikkat et.

HakanB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
HakanB
window ve r tuslarına aynı anda basıp ilk önce temp yaz entera bas ctrl A yap sonra sil hepsini silinmeyenleri de tikleyip hepsini geç yap
aynı işlemi %temp% yazarak da yap.

2. yöntem olarak görev yöneticisinden sadece webdeyken işlemcin ekran kartın ve ramin kullanımlarına bak ve mümkünse windows shift ve s ye basarak ekran fotosu al buraya at kullanım oranlarına ve kullanılan uygulamaları (virüs girmiş olabilir ona bakıcam).

3.yöntem windows update yap

4.yöntem uzun soluklu virüs taraması yap windows security üzerinden (hızlı tarama değil)

5.boş alanın kaç gb işletim sisteminin kurulu olduğu ssd veya hdd de onu söyle.

6.yöntem biosa girip ramleri xmp ye al ramlerin kendi hızlarındaysa düşük kalıyor olabilir (düsük ihtimal yöntemi)

7.yöntem pc yi kapat kasanın arkasındaki power tusuunu kapalıya al sonra kasayı kablolardan kurtar içini aç uzaktan fön veya kurutma makinesiyle ama yakından değil biraz uzaktan soğuk modda (SOĞUK) çalıştır ve temizle. Mümkünse balkonda yap çünkü her taraf toz oluyo.

8.yöntem ssd nin sağlığını kontrol et crystaldiskinfo indir bak. 50C geçmesin ve durumu good yazsın buna dikkat et.
Yapıyorum hocam fotoyu atacağım

Virüs koruması olarak McAfee kullanıyorum şuan tam tarama yapıyorum işlemci sıcaklığı ne durumda bilmiyorum nerden bakacağım 500 gb ssd kullanıyorum m2 ssd şuan 166 gb boş alanı var
MSI Afterburner indirip buraya bas sonra aşşağı in birazcık cpu temperature yazıcak ona bir bak boştayken bakalım.

Ekler

• bub.png
    bub.png
    189.7 KB · Hit: 37
  • 22222222.png
    22222222.png
    41.9 KB · Hit: 37

HakanB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
HakanB
MSI Afterburner indirip buraya bas sonra aşşağı in birazcık cpu temperature yazıcak ona bir bak boştayken bakalım.
İndiriyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran Alıntısı.PNG

Anladığım kadarıyla 75 derece şuan

boştayken 50 derece

Son düzenleme:
fazla çoookkk fazlaaaaaaaaaaaaaaa, bu işte bir sıkıntı var. daha önce overclock yapmayı denedin mi ?
cpu kullanımını atar mısın kim ne kullanıyo bakalım
fan calısıyo mu ya da sigara içiyo musun odada o da fanı kirletebiliyo, fanı temizlemene gerekebilir.

MFCAMUR00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Mehmet Fatih Çamur
knk bunlarla virüs bulamazsın gridinsoft anti-malware indir bir daha tara

HakanB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
HakanB
fazla çoookkk fazlaaaaaaaaaaaaaaa, bu işte bir sıkıntı var. daha önce overclock yapmayı denedin mi ?
cpu kullanımını atar mısın kim ne kullanıyo bakalım
fan calısıyo mu ya da sigara içiyo musun odada o da fanı kirletebiliyo, fanı temizlemene gerekebilir.
bilgisayar çok kasıyor zar zor cevap veriyorum sigara kullanmıyorum cpu kullanımı bu sorunu anlamadım
Ekran Alıntısı.PNG

dün hiç bir şey yoktu bugün açtım bilgisayarı çok yavaşladı işlemciden baya ses geliyor içi toz dolu ondan olabilir mi?

muhtemelen ondan hocam . Temizleyin sonra veya öncesinde virüs taramasını yapın. Dün ile bugün arasında çok fark varsa bu tozdan değil de virüsden kaynaklı gibi geldi bana. Şu sıralar virüsler arttı arkadaşımın pcsine 2 kere girdi şu günlerde. Dikkatli olmakta fayda var genelde linkten veya indirilen şeylerden giriyorlar. Crackli oyun tavsiye etmem.

HakanB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
HakanB
muhtemelen ondan hocam . Temizleyin sonra veya öncesinde virüs taramasını yapın. Dün ile bugün arasında çok fark varsa bu tozdan değil de virüsden kaynaklı gibi geldi bana. Şu sıralar virüsler arttı arkadaşımın pcsine 2 kere girdi şu günlerde. Dikkatli olmakta fayda var genelde linkten veya indirilen şeylerden giriyorlar. Crackli oyun tavsiye etmem.
hiç bir şey indirmedim dün bilgisayara bir şey çıkmadı taramayı yarıda bırakıp kapattım şimdi bitmesini bekleyeceğim

bilgisayarı alalı 1 yıl falan oluyor hiç cracklı oyun girmedi bu bilgisayara

bilgisayar kafayı yedi sitelere giriyorum siteden atıyor bellek yetersiz falan diyor
Ekran Alıntısı.PNG

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,010,270
Üyeler
160,058
Son üye