Neler Yeni

📢 Asgari Ücrete % 45 Zam Kararı Ocak 2025'ten İtibaren 24.652 TL Olması bekleniyor 👏

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,466
İsim
Sarp Yılmaz
Yeni asgari ücretin eğer %45 zam yapılır ise Ocak 2025'ten itibaren 24.652 TL olması bekleniyor.

Böyle bir karar mevcut ekonomik durumda yanlış olur çünkü zam haberi kesinleşir kesinleşmez A'dan Z'ye her şeye en az %45 zam gelecek ve yapılan %45 zam hiçbir işe yaramıcak bakın daha vatandaşın eline geçmeden eriyecek.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,501
İsim
Oğuz
Sorun Asgari Ücret Değilki Hocam Sorun Baştan Sona Enflasyon :shy:
Maaş art, enflasyon art, maaş art, enflasyon art, maymun almak daha az muz
Anlam ve önem için üstadın şarkısını bırakıyorum

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,466
İsim
Sarp Yılmaz
Asgari maaş 30 bin altı olmamalı şu an
Hocam olduğu taktirde basit bir örnekle mevcut fiyatlar bile pahalıyken bir dükkan çalışanın maaşını çıkartmak için ürünlerine zam yapacak bu da en az %25-30'luk bir zam yapar o da insaflı ise bu durumda yapılan asgari ücret zammı ne işimize yaradı ?

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,501
İsim
Oğuz
Hocam olduğu taktirde basit bir örnekle mevcut fiyatlar bile pahalıyken bir dükkan çalışanın maaşını çıkartmak için ürünlerine zam yapacak bu da en az %25-30'luk bir zam yapar o da insaflı ise bu durumda yapılan asgari ücret zammı ne işimize yaradı ?
Yaramaz olur mu hocam
AKP'li dayılar ABD'yi yıkıp orta doğu kartlarını yeniden dağıtacaklar
Asgari maaş 30 bin olmuş gençler iş beğenmiyor kartı açılacak
Maaş ve enflasyon algısıyla AKP sevgisi korunacak
Daha ne olsun?

eneskaya6

80+ Silver
ne yaparlar ne ederler %45 çıkarmazlar enflasyonu. 25k asgari verebilecek isletme yok bu devirde. Ssk suan 6k o zaman olur 8k falan 25+8+yemek+yol asgari calisan 35k ya geliyor en en en az şekilde. En sonki asgari zam zaten herkesi etkiledi 2 calisan ile işi ceviriyordum mecbur birini çıkarmak zorunda kaldım onun yerine ben koşturuyorum ama cebime extra 25k kaliyor. Kucuk orta esnaf icin cok fazla gider

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,466
İsim
Sarp Yılmaz
Yaramaz olur mu hocam
Daha ne olsun?
Tabi amaç o ise hayli hayli yarar hatta AKP'ye %1-2 kazandırır :D

panda_1

80+
Yaramaz olur mu hocam
Daha ne olsun?
30-35k maaş kötü değil baba evinde kalan bir genç için, evet bir kesim genç iş beğenmiyor

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,466
İsim
Sarp Yılmaz
ne yaparlar ne ederler %45 çıkarmazlar enflasyonu. 25k asgari verebilecek isletme yok bu devirde. Ssk suan 6k o zaman olur 8k falan 25+8+yemek+yol asgari calisan 35k ya geliyor en en en az şekilde. En sonki asgari zam zaten herkesi etkiledi 2 calisan ile işi ceviriyordum mecbur birini çıkarmak zorunda kaldım onun yerine ben koşturuyorum ama cebime extra 25k kaliyor. Kucuk orta esnaf icin cok fazla gider
İşte hocam biz de onu diyoruz bunu yapacak esnaf yok ya çoğu işçi çıkarır yada zam üstüne zam yapar bu da zaten olayı tekrardan başa döndürür.
çözüm ekonomik adımlarla bu durumu böyle devam ettirip pozitif bir yere bağlamak.
her şeyden önce denetim gelecek fiyatlara adam gibi oturup denetlensin fiyatlar herkes kafasına göre fiyat biçiyor bir gün 10tl olan ürün ertesi gün 15 oluyor bunun önüne geçildiğinde zaten yolun çeyreği tamamdır. gerisi ekonomik adımlardır ekonomiyi güçlendirmektir, üretim yapacaksın her şeyi dışardan almayacaksın dışarı bağımlı olursan hele paran da değersiz ise hem aldığın ürün pahalıya geliyor hem kendi ülkenin içindeki enflasyona maruz kalıyor 2x zarar yani vatandaş için.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,501
İsim
Oğuz

eneskaya6

80+ Silver
İşte hocam biz de onu diyoruz bunu yapacak esnaf yok ya çoğu işçi çıkarır yada zam üstüne zam yapar bu da zaten olayı tekrardan başa döndürür.
çözüm ekonomik adımlarla bu durumu böyle devam ettirip pozitif bir yere bağlamak.
her şeyden önce denetim gelecek fiyatlara adam gibi oturup denetlensin fiyatlar herkes kafasına göre fiyat biçiyor bir gün 10tl olan ürün ertesi gün 15 oluyor bunun önüne geçildiğinde zaten yolun çeyreği tamamdır. gerisi ekonomik adımlardır ekonomiyi güçlendirmektir, üretim yapacaksın her şeyi dışardan almayacaksın dışarı bağımlı olursan hele paran da değersiz ise hem aldığın ürün pahalıya geliyor hem kendi ülkenin içindeki enflasyona maruz kalıyor 2x zarar yani vatandaş için.
Artık eskisi kadarda zam yapılamiyor çünkü alım gücü düştü yine restorantlar vs zamları yapistirir da onun dışında diğer yerler eskisi gibi cok yapamiyor yaparsa müşteri kaciyor millet artık zor dayaniyor zaten. Musteri kacmasin diye %30 yapacağı zammı atiyorum %20 yapiyor arada kârı eriyor insanin ya daha cok ugrasip extra müşteri çekecek ya da yeni yıla ayak uyduracak. Baya sacma olmaya başladı hersey. Bari calisanin aldigi para para alsa 17bini harcamayı düşünürken bile havada bitiyor.

Top Bottom