Neler Yeni

Asi-Tft ve Ips Panel Hakkında

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yusuf K
Arkadaşlar asi-tft lcd ile ips lcd panel aynı mıdır? Aldığım laptobun resmi sitesinde IPS panel olduğu yazıyor fakat donanım kimliğinden panel kodunu bulup internette arattığımda asi-tft panel çıkıyor. Laptobun ekranı berbat renkler çok kötü. Müşteri hizmetleriyle görüştüm yurtdışı birimine soracağız falan dedikten 5 gün sonra cevap geldi bu 2 panel aynı internetten araştırın isterseniz diyip konuyu kapattılar.

RaeMint

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Alp
Yanlış Bilgilendirme
Arkadaşlar asi-tft lcd ile ips lcd panel aynı mıdır? Aldığım laptobun resmi sitesinde IPS panel olduğu yazıyor fakat donanım kimliğinden panel kodunu bulup internette arattığımda asi-tft panel çıkıyor. Laptobun ekranı berbat renkler çok kötü. Müşteri hizmetleriyle görüştüm yurtdışı birimine soracağız falan dedikten 5 gün sonra cevap geldi bu 2 panel aynı internetten araştırın isterseniz diyip konuyu kapattılar.
renkler kötüyse ips olma ihtimali yok ips daha canlı daha güzzel renkler verir

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yusuf K
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
renkler kötüyse ips olma ihtimali yok ips daha canlı daha güzzel renkler verir
Şimdi şöyle panel renk doğruluğu %100 srgb değil. %45 NTSC ama ekran bildiğin sarıydı. Kalibre ederek baya düzelttim ama hâla kırmızıları turuncu gösteriyor diğer renkleri de çok doğru göstermiyor en azından ana renk kırmızıyı doğru gösterse bir şey demeyeceğim.

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Arkadaşlar asi-tft lcd ile ips lcd panel aynı mıdır?
''a-Si TFT'' bir panel tipi belirtmiyor. TFT(Thin Film Transistor) bir transistör, a-Si(amorphus silicon) ise bu tranistörün çeşidi anlamına geliyor.

Şimdi şöyle panel renk doğruluğu %100 srgb değil. %45 NTSC ama ekran bildiğin sarıydı. Kalibre ederek baya düzelttim ama hâla kırmızıları turuncu gösteriyor diğer renkleri de çok doğru göstermiyor en azından ana renk kırmızıyı doğru gösterse bir şey demeyeceğim.
%45 NTSC aşağı yukarı %62 sRGB'ye tekabül ediyor, renkleri güzel göstermeme sebebi bu.

renk doğruluğu %100 srgb
Renk doğruluğu anlamına gelmiyor bu, ekran %100 sRGB olsa da renkler doğru olmayabilir. Renklerin doğruluğu Delta-E sapması ile ölçülüyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yusuf K
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
''a-Si TFT'' bir panel tipi belirtmiyor. TFT(Thin Film Transistor) bir transistör, a-Si(amorphus silicon) ise bu tranistörün çeşidi anlamına geliyor.

%45 NTSC aşağı yukarı %62 sRGB'ye tekabül ediyor, renkleri güzel göstermeme sebebi bu.

Renk doğruluğu anlamına gelmiyor bu, ekran %100 sRGB olsa da renkler doğru olmayabilir. Renklerin doğruluğu Delta-E sapması ile ölçülüyor.
Anladım hocam ben de panelden çok bir şey beklemiyordum ama evdeki 1000 tl lik regal marka tablet bile çok daha iyi veriyor renkleri. Şuna bakın soldaki 21.600 TL' ye aldığım Hp Victus sağdaki 1000 TL' ye aldığım Regal tab 10 bunun açıklaması %45 NTSC olması olamaz.

Ekler

• IMG_20230401_160940.jpg
    IMG_20230401_160940.jpg
    1.9 MB · Hit: 27

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Anladım hocam ben de panelden çok bir şey beklemiyordum ama evdeki 1000 TL lik regal marka tablet bile çok daha iyi veriyor renkleri. Şuna bakın soldaki 21.600 TL' ye aldığım Hp Victus sağdaki 1000 TL' ye aldığım Regal tab 10 bunun açıklaması %45 NTSC olması olamaz.
Ekranın renk sıcaklığı veya Delta-E sapması yüzündendir.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,505
İsim
Olcay akbulut

sonunda bu işlerden anlayan birisi...

Top Bottom