Ali Samet ARIKAN
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
Merhaba, askerliğini yapmış özellikle yeni yapmış kişilerden askerlik hakkında bilgiler talep ediyorum. Bilhassa sormak istediklerim var... Bilginiz olduğu kadarıyla cevaplarsanız mutlu olurum.
1- Eğitici Er ne demek ?
2- Askercell mevzusu nasıl oluyor nereden alınıyor vs. ?
3- Askere gitmeden önce alınması gerekli olan şeyler ? Özellikle tavsiyeleriniz ?
4- Boş vakitlerimi değerlendirmek için kitap götürsem bununla ilgili sorun yaşama ihtimalim ? (Çalınması, yasak olması, vs.)
5- Ağrı da askerliğimi yapacağım için Er harçlığı olarak ne kadar bir para alıyorum ?
6- Askere gitmeden önce belirli bir banka veya PTT gibi kurumlardan Banka kartı çıkartmalı mıyım ?
7- Telefon konusu tam olarak nasıl oluyor. Ankesörlü telefon ve Cep telefonu ?
8- Aşçı olarak meslek yazmıştım mesleğimi değerlendirme konusunda özellikle bir takım "ben yaparımcılık" yapmalı mıyım ?
9- İkamet adresim Isparta'dan Askerlik yerim Ağrı'ya gideceğim için ve yaklaşık 1500 km uzaklıkta olduğum için evrakların toplanmasından sonra teslim için ne kadar süre verilir ?
10- Yukarıdakiler dışında tecrübe edip tavsiye edebileceğiniz şeyler nelerdir ?
1- Eğitici Er ne demek ?
2- Askercell mevzusu nasıl oluyor nereden alınıyor vs. ?
3- Askere gitmeden önce alınması gerekli olan şeyler ? Özellikle tavsiyeleriniz ?
4- Boş vakitlerimi değerlendirmek için kitap götürsem bununla ilgili sorun yaşama ihtimalim ? (Çalınması, yasak olması, vs.)
5- Ağrı da askerliğimi yapacağım için Er harçlığı olarak ne kadar bir para alıyorum ?
6- Askere gitmeden önce belirli bir banka veya PTT gibi kurumlardan Banka kartı çıkartmalı mıyım ?
7- Telefon konusu tam olarak nasıl oluyor. Ankesörlü telefon ve Cep telefonu ?
8- Aşçı olarak meslek yazmıştım mesleğimi değerlendirme konusunda özellikle bir takım "ben yaparımcılık" yapmalı mıyım ?
9- İkamet adresim Isparta'dan Askerlik yerim Ağrı'ya gideceğim için ve yaklaşık 1500 km uzaklıkta olduğum için evrakların toplanmasından sonra teslim için ne kadar süre verilir ?
10- Yukarıdakiler dışında tecrübe edip tavsiye edebileceğiniz şeyler nelerdir ?