askerlik tecil bozdurma

ibrahimmkrdg

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
463
arkadaşlar merhaba. 15 gün önce mezun oldum. sistemde mezuniyetim görünüyor. fakat e-devlette yoklama başvuru kısmında tecilimi bozdururken şöyle bir soru sordu:

ertelemenizi neden iptal etmek istiyorsunuz ?
1) hem okuyup hem askerlik yapmak istiyorum
2) bedelli yapmak istiyorum

mezuniyetim görünüyor fakat neden 1.seçenek çıktı anlamadım. acaba başına gelen oldu mu yardımcı olursa sevinirim.

arkadaşlar merhaba. 15 gün önce mezun oldum. sistemde mezuniyetim görünüyor. fakat e-devlette yoklama başvuru kısmında tecilimi bozdururken şöyle bir soru sordu:

ertelemenizi neden iptal etmek istiyorsunuz ?
1) hem okuyup hem askerlik yapmak istiyorum
2) bedelli yapmak istiyorum

mezuniyetim görünüyor fakat neden 1.seçenek çıktı anlamadım. acaba başına gelen oldu mu yardımcı olursa sevinirim.
Mezun olduktan sonra yasal olarak iki yıl daha tecil ettirme hakkın var. En iyisi askerlik şubesine gitmen.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Pardon ben yanlış anladım galiba sen bozdurmak istiyorsun.
Okulla ilişiğini kestin mi peki ? İlişik kesmen gerekiyor muhtemelen o yüzden çıkıyor ilk seçenek. Mezun olmakla bitmiyor.

Mezun olduktan sonra yasal olarak iki yıl daha tecil ettirme hakkın var. En iyisi askerlik şubesine gitmen.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Pardon ben yanlış anladım galiba sen bozdurmak istiyorsun.
Okulla ilişiğini kestin mi peki ? İlişik kesmen gerekiyor muhtemelen o yüzden çıkıyor ilk seçenek. Mezun olmakla bitmiyor.
teşekkürler

İlişik kesmek her üniversite için farklılık gösterebilir. Bazı üniversiteler telefonla onay alarak bu işlemleri gerçekleştiriyor. Üniversitene gitmeden konusup halledebilirsin.

Geri