Neler Yeni

Asus B550-F anakartında SVM modu açılmıyor

lgendsh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mehmet S
Merhaba Asus B550-F anakartını aldım ve montajını yaptım BIOS şuan güncel durumda sistem'de sanallaştırma özelliğini açmak için SVM modunu açıyorum kaydedip çıktığımda sistem sürekli olarak kendini yeniden başlatıyor svm modu kapattığımda normal bir şekilde tekrar çalışmaya başlıyor. bu sorunu nasıl çözebilirim?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,177
İsim
Emre Zengin
Merhaba Asus B550-F anakartını aldım ve montajını yaptım BIOS şuan güncel durumda sistem'de sanallaştırma özelliğini açmak için SVM modunu açıyorum kaydedip çıktığımda sistem sürekli olarak kendini yeniden başlatıyor svm modu kapattığımda normal bir şekilde tekrar çalışmaya başlıyor. bu sorunu nasıl çözebilirim?
SVM Mode açtıktan sonra kaydedip çıkarken hangi ayarların değiştirdiği yazıyor oranın fotoğrafını atar mısın? BIOS'un güncel mi?

lgendsh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mehmet S
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
SVM Mode açtıktan sonra kaydedip çıkarken hangi ayarların değiştirdiği yazıyor oranın fotoğrafını atar mısın? BIOS'un güncel mi?
BIOS güncel durumdaydı ancak sorunu bugün çözdüm.
Çözümü şu şekilde powshell'i yönetici olarak açıp şu komutu uyguladıktan `BCDedit /set hypervisorlaunchtype Off` sonra yeniden başlatıp tekrar SVM modu etkinleştirdim ve sorunum çözüldü.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,177
İsim
Emre Zengin

lgendsh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mehmet S
Windows'u UEFI mi kurmuştun?
evet UEFI kurmuştum ve bazenleri açılıyor mesela dün SVM modu açtım ve açıldı sorunsuz bir şekilde kullandım bugun tekrar bilgisayarı açtığımda tekrar tekrar kendini yeniden başlattı ve svm modu kapattığımda normal bir şekilde açıldı @Emmree
Mesaj otomatik birleştirildi:

Windows'u UEFI mi kurmuştun?
sorunu sanırım anladım bilgisayarı yeniden başlatıp SVM modu açarsam bilgisayar sorunsuz bir şekilde windowsu yüklüyor ancak bilgisayarı tamamen kapatıp açarsam bilgisayar sürekli olarak kendini yeniden başlatıyor ve svm modu kapatmam gerekiyor @Emmree

Son düzenleme:

lgendsh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mehmet S
Merhabalar tekrardan sorunu sonunda çözdüm aynı sorunu yaşayan arkadaslar olur ise şöyle yapsınlar BIOS üzerinden AMD CBS > IOMMU disable veya enable (bu ayar normalde auto olarak görünüyor) yaptıktan sonra svm modu açsınlar ardından sorun çözülüyor iyi forumlar

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,083,502
Üyeler
172,245
Son üye
glifberg
Top Bottom