Neler Yeni

ASUS DUAL RX580 ISINMA SORUNU NASIL ÇÖZERİM ?

SusluXd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İbrahim Süslü
undervoltage yaptığımda ise biraz da olsa sıcaklıklarda düşme oldu
Genel bir temizlik yapmalısın. İyi kaliteli bir termal macun al ve uygula. 70 derece civarına çok rahat düşer.
Bakımsız haliyle yazın Asus dual 580 4gb neredeyse 5 yıllık kartım 82-83 dereceyi görüyordu.
Alıp bakım yapan arkadaş 70 derece civarına düştüğünü söylemişti.
Test videolarına bakıp da değerlendirdiğimiz zaman 70-75 arasında çalıştığını çok rahat söyleyebiliriz yükteyken.

Normalde ısınan bir kart zorlandığında rahatlıkla 70-73 derecelere kadar çıkabiliyor. Kasa havalandırması yoksa, sıcaklık daha da yüksek seviyelere çıkabilir. İncelediğim testlerde, stok fanla birlikte kartın en fazla 77 dereceye kadar ısındığını gördüm. Eğer MHz değeri 1300 MHz'in altına düşmüyorsa, kart kendini yeterince soğutuyor demektir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fan bloklarındaki gaz bitmiş olabilir veya kaçmış da olabilir; bu kadar fazla ısınması buna işaret ediyor. Ayrıca, eski bir kart olduğu için potansiyel bir sorun oldukça olası görünüyor.
bu bahsettiğiniz fan gazı onarılıyor mu değişme imkanımız varmı

Normalde ısınan bir kart zorlandığında rahatlıkla 70-73 derecelere kadar çıkabiliyor. Kasa havalandırması yoksa, sıcaklık daha da yüksek seviyelere çıkabilir. İncelediğim testlerde, stok fanla birlikte kartın en fazla 77 dereceye kadar ısındığını gördüm. Eğer MHz değeri 1300 MHz'in altına düşmüyorsa, kart kendini yeterince soğutuyor demektir.

Fan bloklarındaki gaz bitmiş olabilir veya kaçmış da olabilir; bu kadar fazla ısınması buna işaret ediyor. Ayrıca, eski bir kart olduğu için potansiyel bir sorun oldukça olası görünüyor.
bu fan gazı dediğin şey onarılıyor mu veya değişimi varmı

Son düzenleme:

fspdrop

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
ibrahim
undervoltage yaptığımda ise biraz da olsa sıcaklıklarda düşme oldu

bu bahsettiğiniz fan gazı onarılıyor mu değişme imkanımız varmı

bu fan gazı dediğin şey onarılıyor mu veya değişimi varmı
Metal blok doğrudan değişiyor, bunun dışında bir çözüm olup olmadığından emin değilim.

Top Bottom