Neler Yeni

Asus Laptop Açilirken Biosta Kaliyor

123kral14

80+ Silver
Laptobu çok güzel bir şekilde temizledim ve eksiksiz geri takdım fakat sürekli ya biosa atıyor ya da reebott yazan siyah ekrana atıyor sorun nedir hdd takılı ve arızası yok termal macun değiştirrdim biri 24 saat bekle düzeliyor dedi onda öyle olmuş ne önerisiiz

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,497
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
24 saat beklemeyle ne alakası var :D BIOS'a atıyorsa devamlı boot edecek disk, işletim sistemi bulamıyor demektir.

Pasacik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Paşa Gültekin
Discord
sanalgaypasa
Laptobu çok güzel bir şekilde temizledim ve eksiksiz geri takdım fakat sürekli ya biosa atıyor ya da reebott yazan siyah ekrana atıyor sorun nedir hdd takılı ve arızası yok termal macun değiştirrdim biri 24 saat bekle düzeliyor dedi onda öyle olmuş ne önerisiiz
Sisteme format falan mı attınız? Format attıysanız gayet normal 24 saat bekleme olayına haykırdım.

123kral14

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
24 saat beklemeyle ne alakası var :D BIOS'a atıyorsa devamlı boot edecek disk, işletim sistemi bulamıyor demektir.
ne yapsın yardım etmeye çalışıyor
aynen de çözüm nedir bey
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sisteme format falan mı attınız?
hayır sadece termal macun değiştirdim tek vida bile boşta veya yanlış yerde değil niye böyle yapıyor hacı

Pasacik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Paşa Gültekin
Discord
sanalgaypasa
aynen de çözüm nedir bey
Eğer işletim sisteminiz silindiyse windows yükleme rehberlerine bakın. USB gerektiriyor.

aynen de çözüm nedir bey

hayır sadece termal macun değiştirdim tek vida bile boşta veya yanlış yerde değil niye böyle yapıyor hacı
Allah allah. BIOS'daki ayarları kontrol edin. varsayılanlar bozulmuş olabilir. Veya bir parçayı tam takamamış olabilirsiniz. Emin misiniz?

123kral14

80+ Silver
Eğer işletim sisteminiz silindiyse windows yükleme rehberlerine bakın. USB gerektiriyor.

Allah allah. BIOS'daki ayarları kontrol edin. varsayılanlar bozulmuş olabilir. Veya bir parçayı tam takamamış olabilirsiniz. Emin misiniz?
saol kankam biraz daha bekleyim belki farklı çözüm yazan olur olmazsadediğini yaparım

123kral14

80+ Silver
öyle ir şey varsa format atılmış demektir değil mi kankam

boot ayyarını dvd girişi seçmiş nasıl değiştireceğim

cicibebe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,780
İsim
Enes Tutar
Eğer laptopda iki disk varsa Windows olmayan diskten başlatmaya çalışıyor olabilir. Boot kısmından Boot Manager ile boot etmeye çalışın.

Pasacik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Paşa Gültekin
Discord
sanalgaypasa
öyle ir şey varsa format atılmış demektir değil mi kankam

boot ayyarını dvd girişi seçmiş nasıl değiştireceğim
Nasıl yani? Fotoğraf atar mısınız?

123kral14

80+ Silver
Eğer laptopda iki disk varsa Windows olmayan diskten başlatmaya çalışıyor olabilir. Boot kısmından Boot Manager ile boot etmeye çalışın.
öyle bir yyer yok

Nasıl yani? Fotoğraf atar mısınız?
1693008331322.png

123kral14

80+ Silver
Boot configuration sekmesinde boot cihazını seçebiliyor olman lazım. Eğer ordan da olmuyorsa elimden bir şey gelmez.
öyle bir yyerr var ama üzerşne gelinmiyıor bazı şeyler yapmam gerek sanırım opna bakıp geliyprum

@Mehmet Yılmaz hacı bir yardım etsen çok hora geçer

Top Bottom