ASUS MONİÖR VS ALIENWARE

Alienware monitörler sorunsuzluğu ile bilinse de attığın asus modeli çok güzel, renkleri de çok iyi, ben olaam hz değerini de gözönüne alarak Asus seçerdim.

Alienware monitörler sorunsuzluğu ile bilinse de attığın asus modeli çok güzel, renkleri de çok iyi, ben olaam hz değerini de gözönüne alarak Asus seçerdim.
hocam aradaki sizce fark nedir ? en büyük alinware markası geregı ve 3 senelık yerınden garantılı olması geregı bana daha cazıp geldı acıkcası

ikiside değil. bu paralar veriliyorsa enazından 2k 240hz monitör alınmalı ki birçok ürün var bu bütçede.

ikiside değil. bu paralar veriliyorsa enazından 2k 240hz monitör alınmalı ki birçok ürün var bu bütçede.

hocam varsa onerınız atabılırsınız ama en dıkkat ettıgım sey 10 bıt renk derınlıgı kı 180le 240 arasında emın olun daglar yok zaten 5060 ti gibi bir kartım ıle 2k da o fpslerı de alamam yuksek ıhtımal

Hocam bu monitör 8bit frc 10 bit olmasından kaynaklı tercihim değildir ve beyaz olmasından dolayı zaten sistemim gereği çoğu oyunda 260 Fps görmeyeceğim daha çok renk canlılığı ve renk gamutu benim için daha önemli
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam renk derinliği gereği monitörü tercih etmeyeceğim alinware ve asus fark ederseniz 10 bit renk derinliğine sahip benim asıl amacım güzel görüntüyü yakalamak

hocam varsa onerınız atabılırsınız ama en dıkkat ettıgım sey 10 bıt renk derınlıgı kı 180le 240 arasında emın olun daglar yok zaten 5060 ti gibi bir kartım ıle 2k da o fpslerı de alamam yuksek ıhtımal
hocam normal kullanımda yada hikayeli oyunlarda pek farkı hissedilmez ama özellikle rekabetçi tabanlı yüksek fps alınan oyunlarda çok fark ediyor.
ben 2k 165hz den 2k 210hz e geçtim aradaki fark gerçekten hissediliyor. ayrıca rekabetçi oyunları düşük grafiklerde oynadığımız için ''nasılsa 2kda o kadar fps alamam'' düşüncesi çok yanlış bi düşünce. ki ben 2k monitörü rx6600 le kullanıyorum örnek vermek gerekirse. son olarakta şunu söyliyim 10bit olayı profesyonel olarak renklerle işiniz yoksa yada video edit ile vs uğraşmayacaksanız hem8 hem 10 bit kullanmış biri olarak söylüyorum normal kullanımda yada oyun oynarken hiçbirşekilde aradaki farkı hissetmiyorsunuz. hissetseniz bile monitörlerin kendi renkleri ile ilgili birsürü ayarı olduğu için kendinize göre ayar yapabiliyorsunuz herkes gibi.

Hocam bu monitör 8bit frc 10 bit olmasından kaynaklı tercihim değildir ve beyaz olmasından dolayı zaten sistemim gereği çoğu oyunda 260 Fps görmeyeceğim daha çok renk canlılığı ve renk gamutu benim için daha önemli
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam renk derinliği gereği monitörü tercih etmeyeceğim alinware ve asus fark ederseniz 10 bit renk derinliğine sahip benim asıl amacım güzel görüntüyü yakalamak
10 bit olması elzem degil. Çoğu icerik 8 bit. Oled monitörde native 10 bit ama 8 bit ve 10 bit farkını sdr içeriklerde göremiyorum. 🙂

10 bit olması elzem degil. Çoğu icerik 8 bit. Oled monitörde native 10 bit ama 8 bit ve 10 bit farkını sdr içeriklerde göremiyorum. 🙂
hocam 10 bıt oyunlarda gormem mumkun degıl mı sızce ? renkle profosyonel ısım yok ama genede en ıyısı olsun dıyorum almısken
peki hocam soyle bırsey var aklımda
alienware aw2725dm modeli monıtor zaten 3 assagı 5 yukarı 13k falan onun yerıne oled alıp natıve 10 bıt almak daha mantıklı degıl mı ama işte yanma olayı var ? 20k ve 9 taksıt ımkanına

hocam 10 bıt oyunlarda gormem mumkun degıl mı sızce ? renkle profosyonel ısım yok ama genede en ıyısı olsun dıyorum almısken
peki hocam soyle bırsey var aklımda
alienware aw2725dm modeli monıtor zaten 3 assagı 5 yukarı 13k falan onun yerıne oled alıp natıve 10 bıt almak daha mantıklı degıl mı ama işte yanma olayı var ? 20k ve 9 taksıt ımkanına

Kontrast oranına bakıcaksın görüntü için. Bit değeri bakacagın ilk sey degil. Oyunlarda 8 bit ve 10 bit arasında elzem bir farklılık göremedim. 10 bit birazcık daha iyiydi o kadar. Gözüme ilk çarpan şeyler kontrast oranı, parlaklık, renk gamutu ve çözünürlük. Bu dördüne odaklan.

Kontrast oranına bakıcaksın görüntü için. Bit değeri bakacagın ilk sey degil. Oyunlarda 8 bit ve 10 bit arasında elzem bir farklılık göremedim. 10 bit birazcık daha iyiydi o kadar. Gözüme ilk çarpan şeyler kontrast oranı, parlaklık, renk gamutu ve çözünürlük. Bu dördüne odaklan.
hocam pekı bu 2 monıtor arasında kaldım sahsen secımımı hangı yonden yapayım alınware guzel de oled olmaması ve natıve 10 bıt olmaması geregı benı bıraz secmeme taraftarı yapıyor zaten arada 7 8 k fark var samsung ıle ama yanma olasılıgı gercekten cok korkutucu bırsey sızce secımımı hangı monıtorden yana kullanmam lazım 1 kez alıp en kalıtelısını almak ıstıyorum daha ugrasmak ıstemıyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,199,863
Üyeler
190,655
Son üye
Zyixll
Geri