Yardım Asus Prime 9070 XT - Daisy Chain Sorun Olurmu

kadirshn

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar selam, ilk defa sistem topluyorum prime 9070 xt ekran kartı satın aldım 3 adet 8-pin PCIe girişi olduğunu biliyordum fakat dalgınlığıma geldi kasayı alırken güç kaynağını dikkatli incelemedim corsair 3000d airflow satın aldım psu ile beraber geliyor içerisinde CX750 psu mevcut bunda 2 adet PCIe çıkışı birinde ise daisy chain olarak toplamda 3 adet çıkış bulunuyor araştırdığım kadarıyla kullanılabilir ama uzun vadede önerilmiyor gibi şeylerle karşılaştım sorum şu bu şekilde kullansam sıkıntı yaşayacağım bir durum söz konusu olurmu?

Usta senin kart 300w ve üzeri güç çekiyor. CX750 ise daha çok giriş ve orta segmente yakın bir psu o yüzden önerilmiyor zaten. 850w + gold sertifikalı bir psu daha iyi olur. Ayrıca daisy chain olarak bağlamanı önermem. CX750 yi kullanacak olursan çok sınırda olur sistemin. Bronze sertifika olduğu için de fazla ısınma ve voltaj düşüşü gibi sorunlar olabiliyor. Psu genel olarak kötü değil üreticisi CWT olması lazım. Ama senin sistem belli ki CX750 nin kaldırabileceğinin üzerinde.

hocam şöyle düşünüyorum yardımcı olursan corsair 750w Rme serisi RM750e 80+ Gold alıcam diğer sistem bileşenleri msi b850 gaming wifi ryzen 7 7800x3d işlemci 32gb ddr5 ram cl30 6000mhz vs. 750w yetmeyeceğinimi söylüyorsunuz ekran kartı için yeterli olduğunu söylüyorlardı kendi sitesindede önerilen 750 idi sistem 4k oynatabilecek seviyede ama benim ekranım yok zaten 2k da anca oynayabileceğim şimdilik.

RM750e 80+ Gold gayet güzel olur. Gold sertifikalı olduğu için verimlilik kısmında sorun yaşamazsın. Zaten en fazla %70-80 civarı kullanır PSU. Ancak mutlaka bağlantıyı yaparken 2 ayrı kablo + 1 daisy konektör olarak yap. Mutlaka orijinal kablo kullan.

• Beğen
Reaksiyonlar: hoka
hocam şöyle düşünüyorum yardımcı olursan corsair 750w Rme serisi RM750e 80+ Gold alıcam diğer sistem bileşenleri msi b850 gaming wifi ryzen 7 7800x3d işlemci 32gb ddr5 ram cl30 6000mhz vs. 750w yetmeyeceğinimi söylüyorsunuz ekran kartı için yeterli olduğunu söylüyorlardı kendi sitesindede önerilen 750 idi sistem 4k oynatabilecek seviyede ama benim ekranım yok zaten 2k da anca oynayabileceğim şimdilik.
rme alma o paraya direkt 1200w enermax al geç

750w x3d için yeterli intel olsa belki ama bileşenleri topla baya boşluk kalıyor cpu dan dolayı.

rme alma o paraya direkt 1200w enermax al geç
Ben şahsen bunu önermem. Üretici menşei çin ve SANR. Kalite olarak CWT ve Seasonic gibi değiller. Bana kalsa üzerine biraz daha para koyar ve MSI MPG A850G 850W 80+ Gold tercih ederim. Arkadaşın sistemi için ve ileriye dönük kafa rahatlığı sağlayan bir PSU.

Benzer bir sistemde ben raijintek cratos 850w satın aldım ama bende ilk defa sistem topluyorum.Dediğiniz bu daisy chain bu psuda olur mu bilmiyorum.Nedir bu daisy chain?benim psuda olur mu bilen varsa yardımcı olsun lütfen

Ancak mutlaka bağlantıyı yaparken 2 ayrı kablo + 1 daisy konektör olarak yap
hocam bu kısmı tam anlayamadım 2 ayrı PCIe dediniz sanırım onda sorun yok +1 daisy konektör nasıl oluyor daisy chain bir PCle nin ucundan 6+2 PCIe daha çıkıyor o daisy chain diye biliyorum dediğiniz daisy konektör nasıl oluyor bilmiyorum açıklayabilirmisiniz. birde buradan alacağım en ucuz burayı buldum https://www.sinerji.gen.tr/corsair-...-kaynagi-p-49377?utm_campaign=akakce&v=1.28.3 yani kaç adet PCIe kablosu olduğu falan yazmıyor beraberinde 3 adet geliyormudur nasıl öğrenebiliriz acaba içeriğini nasıl öğreniriz

birde undervolt yaparak 9070 xt yi 250w civarlarında stabil optimizasyon edilmiş bir şekilde kullanabilme olasılığıda var bu durumda corsair cx750w idare etmezmi ?

hocam bu kısmı tam anlayamadım 2 ayrı PCIe dediniz sanırım onda sorun yok +1 daisy konektör nasıl oluyor daisy chain bir PCle nin ucundan 6+2 PCIe daha çıkıyor o daisy chain diye biliyorum dediğiniz daisy konektör nasıl oluyor bilmiyorum açıklayabilirmisiniz. birde buradan alacağım en ucuz burayı buldum https://www.sinerji.gen.tr/corsair-...-kaynagi-p-49377?utm_campaign=akakce&v=1.28.3 yani kaç adet PCIe kablosu olduğu falan yazmıyor beraberinde 3 adet geliyormudur nasıl öğrenebiliriz acaba içeriğini nasıl öğreniriz
Hocam sanırım 2 adet geliyor kablo tam olarak bir bilgim yok arayıp sor istersen satın alacağın yere. 2 + 1 dediğim de aynı dediğin gibi ayrı ayrı 2 PCIe kablo ile bağlaman ve kalan 1x8pin içinde bu iki başlı 8pin olan kablonun tek bir tarafını (1x8pin) kullanman ve daisy chain yapmaman gerektiğini anlatmaya çalıştım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

birde undervolt yaparak 9070 xt yi 250w civarlarında stabil optimizasyon edilmiş bir şekilde kullanabilme olasılığıda var bu durumda corsair cx750w idare etmezmi ?
Daha önce undervolt yaptın mı bilmiyorum. Yetebilir ancak gold sertifikalı olması kararlılık açısından daha iyi.

Hocam sanırım 2 adet geliyor kablo tam olarak bir bilgim yok arayıp sor istersen satın alacağın yere. 2 + 1 dediğim de aynı dediğin gibi ayrı ayrı 2 PCIe kablo ile bağlaman ve kalan 1x8pin içinde bu iki başlı 8pin olan kablonun tek bir tarafını (1x8pin) kullanman ve daisy chain yapmaman gerektiğini anlatmaya çalıştım.
anladım kısacası 3x PCle kablosu daisy yapmadan her biri kendi kanalından olacak diğer 2 si gibi demek istiyorsunuz sanırım terimler kafamı karıştırıyor yeni öğreniyorum kusura bakmayın.
Daha önce undervolt yaptın mı bilmiyorum. Yetebilir ancak gold sertifikalı olması kararlılık açısından daha iyi.
iyi bir rehber buldum youtube'da nebi akgün hocam anlatıyor [merak eden ihtiyacı olan olursa güzel rehberler mevcut linki burada,
) benim kullandığım kart üzerinden onu deneyeceğim, teşekkürler.

• Beğen
Reaksiyonlar: Nuxn
anladım kısacası 3x PCle kablosu daisy yapmadan her biri kendi kanalından olacak diğer 2 si gibi demek istiyorsunuz sanırım terimler kafamı karıştırıyor yeni öğreniyorum kusura bakmayın.

iyi bir rehber buldum youtube'da nebi akgün hocam anlatıyor [merak eden ihtiyacı olan olursa güzel rehberler mevcut linki burada,
) benim kullandığım kart üzerinden onu deneyeceğim, teşekkürler.
Nebi bey güvenilir bence de bu konuda. Yine de dikkatli olmanızı öneririm. Çünkü her kartın silikon kalitesi aynı olmaz. Kolay gelsin.

Geri