hocam daha da am4 platforma para bayılmayın derim fakat illa değişmek isterseniz kasanızın hava akışı iyiyse 5700x3d alabilirsiniz
bios ile desteklenen en yüksek işlemciyi takarsınız ne takarım diye soru yok bios anakart desteği varsa çalışır esas soru şu vramleri kaç wat işlemciye dayanır onuda söyleyen yok aşırı oc işlerinde verim ne olur bunlara bakmak lazım giriş seviye bi anakart bu takarsın calısır ama yüksek oc işlerine merakın varsa anakart yetersiz gelir vram mosfet vs bunlar düşük kalite olacağı için ısınacak ve ömru kısalıcak uzun vadede anakart bozulabilir ama bunlar varsayım kimse garanti veremez o yüzden yüksek islemcilere yüksek seri anakart önerisi geliyor zaten ama bıos desteklediği her işlemci takarsın çalışırAsus Prime B450M-DDR4 Soket AM4 Anakarta en fazla hangi hangi işlemci takılır
şuanki İşlemci amd ryzen 7 5800 x
hocam reddittekiler b450 çipsette rahatça çalışır demiş. 7800x3d bile a620 de rahatça çalışabiliyor bir sorun olacağını sanmıyorumbios ile desteklenen en yüksek işlemciyi takarsınız ne takarım diye soru yok bios anakart desteği varsa çalışır esas soru şu vramleri kaç wat işlemciye dayanır onuda söyleyen yok aşırı oc işlerinde verim ne olur bunlara bakmak lazım giriş seviye bi anakart bu takarsın calısır ama yüksek oc işlerine merakın varsa anakart yetersiz gelir vram mosfet vs bunlar düşük kalite olacağı için ısınacak ve ömru kısalıcak uzun vadede anakart bozulabilir ama bunlar varsayım kimse garanti veremez o yüzden yüksek islemcilere yüksek seri anakart önerisi geliyor zaten ama bıos desteklediği her işlemci takarsın çalışır
Şu anda 4060 kullanıyorum bir kac sene pc değiştirme şansım yok o yüzden yükseltmek istiyorumbios ile desteklenen en yüksek işlemciyi takarsınız ne takarım diye soru yok bios anakart desteği varsa çalışır esas soru şu vramleri kaç wat işlemciye dayanır onuda söyleyen yok aşırı oc işlerinde verim ne olur bunlara bakmak lazım giriş seviye bi anakart bu takarsın calısır ama yüksek oc işlerine merakın varsa anakart yetersiz gelir vram mosfet vs bunlar düşük kalite olacağı için ısınacak ve ömru kısalıcak uzun vadede anakart bozulabilir ama bunlar varsayım kimse garanti veremez o yüzden yüksek islemcilere yüksek seri anakart önerisi geliyor zaten ama bıos desteklediği her işlemci takarsın çalışır
İşlemciniz yüksek zaten. Farklı bir şeyler mi deneyeceksiniz ?Şu anda 4060 kullanıyorum bir kac sene pc değiştirme şansım yok o yüzden yükseltmek istiyorum
şuan da PC alma şansım yok bir kaç sene rahat ermek için sordumİşlemciniz yüksek zaten. Farklı bir şeyler mi deneyeceksiniz ?
Rahat edersin. Şu anki işlemcin gayet güzel. Ekran kartında fena değil. Değiştirmene gerek yok.şuan da PC alma şansım yok bir kaç sene rahat ermek için sordum