Eski bir el cihazı kullanıcısı olarak önerim, ilk önceliğin koruyucu ekran olsun. Ondan sonra analog koruyucu başlık almanı tavsiye ederim; ben Skull & Co’nunkileri kullanıyordum, 3’lü set almıştım, bayağı iyiydi, öneririm. Monitörde oyun oynamak istersen dock da öneririm; ben Ugreen’in 6-in-1 dock’unu kullanıyordum, oldukça kaliteliydi. Bunun haricinde kılıf olarak JSAUX veya dbrand’in kılıfları çok iyi, alternatif olarak Skull & Co da tercih edebilirsin ama ilk saydığım iki firmanın kılıfları genelde daha başarılı. Cihaz kendi şarjı dışında 100W’a kadar destekliyor, bu yüzden aldığım dock 100W destekliydi ve ona uygun 100W adaptör de almıştım. Bunun dışında önerebileceğim pek bir şey yok. ROG Ally Z1 Extreme’in SD kart yuvasında kronik bir sorun vardı, bu yüzden SD kart takmanı önermiyorum; çok ısındığı için kartlar bozuluyordu, çözülüp çözülmediğini bilmiyorum. Pil ömrü de çok uzun değil, bu yüzden çok güç isteyen oyunlar oynamadığın sürece 15W modunda oynamanı ve powerbank kullanmanı tavsiye ederim. Onun dışında eklenecek fazla bir aksesuar kalmadı sanırım.