Asus Rog Strix 1070 modelinde fan yapraklarının kırık olması çalışmasını engeller mi ?

EfeS0

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba asus rog strix 1070 ekran kartımın en soldaki fan bölümünde iki yaprak kırık ekran kartını kasama takıp güç verdiğimde önce beyaz ışık yanıp 1 2 saniye kadar fanlar dönüyor ardından kırmıza ışığa geçip fanlar dönmeyi durduruyor ve ekran kartı görüntü vermiyor bunun sebebi fanların kırık olmasından dolayı kendini korumaya mı almasıdır yoksa haricen bir sıkıntı olabilir mi

görüntü gelse bile o şekilde kullanma dengesizlik olur ve fazlasıyla titreşim olur

görüntü gelse bile o şekilde kullanma dengesizlik olur ve fazlasıyla titreşim olur
amacım bu şekilde kullanmak değil sadece ekran kartında böyle bir koruma mekanizması var mı merak ediyorum ona göre hiç fan almaya uğraşmayacağım

amacım bu şekilde kullanmak değil sadece ekran kartında böyle bir koruma mekanizması var mı merak ediyorum ona göre hiç fan almaya uğraşmayacağım
sence engellemez mi düşünsene engellemeyecek olsa firma öyle üretir sadece yenisini alana kadar karşısındaki fanda kırılıp balans azaltılabilir

büyük ihtimalle rpm dengesizliğini tespit edip arıza ışığını (kırmızı) yakıyodur fanları durduruyodur

çinden veya ikinci el fan al dene çok çok yadazaten rog modeli 3 fanlı yani kırık fanlı olanı çıkar dene

Geri