Neler Yeni

Yardım Asus Rog Strix 2070Super Coil Whine Sorunum

Hliygase

80+
Öncelikle merhaba,
Ekran kartım 2070 Super. Kartı satın alalı 1 ay oluyor. 2 haftadır kartı kullanıyorum. Bugün Wow oynarken farkettim, fps 200' ün üzerine çıkınca karttan aşırı derecede ses geliyor. Coil whine olduğunu anladım. Vsync açınca duyulmayacak şekilde azalıyor. Normalde kulaklıkla kullandığım için bu sesi daha önceden fark edemedim. Bunu fark edince biraz kurcaladım ayarları. Daha sonra Cod Warzone girdim. Bütün ayarlarım ultrada, rtx kapalıyken bu sesi geliyordu. Oyunu arka plana alınca ses kesiliyor, tekrar oyuna dönünce ses devam ediyor. FurMark ile test ettim, ses yine var fakat şiddeti oyunda gelen ses göre daha az.
Sorunun bariz bir şekilde Coil Whine olduğunu düşünüyorum. 14 günlük iade sürecim geçtiği için kartı iade edemiyorum doğal olarak. Garanti kapsamında değişim talep etmem mümkün müdür? Değiştirirler mi kartı?
Daha önce böyle bir şey başına gelip değişim talebi kabul edilen var mı?
Ürünü İtopya' dan almıştım. Sizce direk İtopya' ya mı göndereyim yoksa Asus ile iletişime mi geçmem daha doğru olur?
Sorular sorular..
Yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

soyluadam

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Cw garanti kapsamına giren bir sorun değil diye biliyorum ama asus ile iletişime geçip sorarsan daha faydalı bilgi alabilirsin bence.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Yalnız ben de RTX 2070 SUPER kullanıyorum ve ben de o sorunu yaşıyorum. Coil Whine mıdır bilemem ama üçüncü ekranımda dalgalanmalar oluyor ve ana monitörüme taktığım hoparlörden cızırtı geliyor. Hoparlörü çıkarttığım zaman bu sefer ekran kartının kendisinden o cızırtı sesi geliyor. Şu an çok şaşırdım, aynı sorunun ikimizde olması çok garip.

Hliygase

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cw garanti kapsamına giren bir sorun değil diye biliyorum ama Asus ile iletişime geçip sorarsan daha faydalı bilgi alabilirsin bence.
Önümüzdeki pazartesi günü Asus' u ve İtopya' yı arayacağım, sorunumu anlatacağım. Kimisi öyle söylüyor kimisi böyle. Net bir bilgi yok gibi duruyor şuanda. Bakacağız artık, inşallah umduğum cevabı alırım yetkililerden :)
Yalnız ben de RTX 2070 SUPER kullanıyorum ve ben de o sorunu yaşıyorum. Coil Whine mıdır bilemem ama üçüncü ekranımda dalgalanmalar oluyor ve ana monitörüme taktığım hoparlörden cızırtı geliyor. Hoparlörü çıkarttığım zaman bu sefer ekran kartının kendisinden o cızırtı sesi geliyor. Şu an çok şaşırdım, aynı sorunun ikimizde olması çok garip.
Ekranda bir dalgalanma olmuyor bende. İstersen sende teknik destek talep et, sorununu dile getir. Bir çözüm bulursun umarım.
Bilgisayarın başında vakit geçirirken kulağımda kulaklık oluyor. Kasanın sesini duymuyorum ama böyle bir ürünü kullanırken de içim rahat etmiyor doğrusu.
Biraz araştırdım Psu' dan kaynaklı da olabiliyor demişler. Karta gelen akımdaki dalgalanma bu soruna neden olmuyormuş.
Aklımdaki plan şu, pazartesi günü Asus' la iletişime geçip kartı garantiye göndermeyi düşünüyorum.

soyluadam

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Önümüzdeki pazartesi günü Asus' u ve İtopya' yı arayacağım, sorunumu anlatacağım. Kimisi öyle söylüyor kimisi böyle. Net bir bilgi yok gibi duruyor şuanda. Bakacağız artık, inşallah umduğum cevabı alırım yetkililerden :)

Ekranda bir dalgalanma olmuyor bende. İstersen sende teknik destek talep et, sorununu dile getir. Bir çözüm bulursun umarım.
Bilgisayarın başında vakit geçirirken kulağımda kulaklık oluyor. Kasanın sesini duymuyorum ama böyle bir ürünü kullanırken de içim rahat etmiyor doğrusu.
Biraz araştırdım PSU' dan kaynaklı da olabiliyor demişler. Karta gelen akımdaki dalgalanma bu soruna neden olmuyormuş.
Aklımdaki plan şu, pazartesi günü Asus' la iletişime geçip kartı garantiye göndermeyi düşünüyorum.
İnşallah dilediğin gibi olur az para dökmüyoruz sonuçta sistemlere.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Biraz araştırdım PSU' dan kaynaklı da olabiliyor demişler. Karta gelen akımdaki dalgalanma bu soruna neden olmuyormuş.
Teşekkür ediyorum. Beni çok etkilemiyor garanti falan uğraşmam. Bozulursa gönderirim orası ayrı :D.

Top Bottom