Neler Yeni

ASUS TUF A15 (2023) 95 derecede throttle a girmemesi normal mi?

Spikexz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Egemen Şen
Herkese iyi sosyaller geçen senenin kasım ayında almış olduğum, ASUS TUF A15 Ryzen 7 7735HS ve RTX 4050 ekran kartlı laptopa sahibim ve 1 ay önce garanti kapsamında iken ASUS teknoser servise fan temizliği ve termal macun değişimi için gönderdim. Aldığım günden beri çoğunlukla 90 95 derecede çalışan laptopta herhangi bir throttle sorunu ile karşılaşmadım. Ancak YouTube'da bazı kişilerin bu sıcaklıklarda throttle yaşadığını gördüm.

Örneğin İbrahim gümüşdal ın videosu.
5. dakikaya dikkatli bakın.

Bu da benim 3 4 gün önce aldığım Cyberpunk 2077 benchmark kaydı.

Neden throttle yaşamıyorum?

flakesxd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Efe Funda
ThrottleStop uygulamasını indirin, şu seçenekler işaretli mi?
1725377995525.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Disable Turbo dışında.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
967
İsim
Ömer Murat KARACA
Normal. Tüm Tuf'lar 90 dereceye kadar adam akıllı soğumaya çalışmıyor. 90'dan sonra fan köklüyor, 95 üst sınır koymuş Asus. 2021 F15 ve 2023 A15 kullandım ikisi de 95 derece sabit, thermal throttling'e girmeden cayır cayır çalışıyordu.

A15'imi bugün sattım😁 satmasam bi test de ben atardım.

Spikexz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Egemen Şen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ThrottleStop uygulamasını indirin, şu seçenekler işaretli mi?
Alıntıyı görüntüle

Disable Turbo dışında.
Hocam amd işlemcilerde bu program çalışmıyor turbo boost açık şekilde 2 videoda da. Turbo boost kapamak hem ekran kartınının kullanımını düşürüp darboğaza sokuyor, hemde fps yi düşürüyor. Ama sıcaklıklar inanılmaz düşüyor ama throttle olmadığı sürece gerek yok gibi size tavsiyem.

flakesxd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Efe Funda
Hocam amd işlemcilerde bu program çalışmıyor turbo boost açık şekilde 2 videoda da. Turbo boost kapamak hem ekran kartınının kullanımını düşürüp darboğaza sokuyor, hemde fps yi düşürüyor. Ama sıcaklıklar inanılmaz düşüyor ama throttle olmadığı sürece gerek yok gibi size tavsiyem.
Turbo boostu kapatınca işlemci hızını yükseltiyor. O ayarı boşver onla konunun alakası yok, önemli olan kalan 2 tikli ayar.

Uygulamayı ben kullanmıyorum zaten, size göstermek için açtım.

Spikexz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Egemen Şen
Normal. Tüm Tuf'lar 90 dereceye kadar adam akıllı soğumaya çalışmıyor. 90'dan sonra fan köklüyor, 95 üst sınır koymuş Asus. 2021 F15 ve 2023 A15 kullandım ikisi de 95 derece sabit, thermal throttling'e girmeden cayır cayır çalışıyordu.

A15'imi bugün sattım😁 satmasam bi test de ben atardım.
Hocam bunu bir sorun teşkil etmediğini düşünüyorum, çünkü bu işlemcinin fabrika testleri yüksek yük altında 95 derece baz alınarak yapılıyor. Uzun vadede de bakımları yapılırsa herhangi bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum bu sıcaklıkların.

Turbo boostu kapatınca işlemci hızını yükseltiyor. O ayarı boşver onla konunun alakası yok, önemli olan kalan 2 tikli ayar.

Uygulamayı ben kullanmıyorum zaten, size göstermek için açtım.
Yok hocam zaten bende çalışmıyor bu program. Eski laptopumda kullanıyordum.

flakesxd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Efe Funda
Hocam bunu bir sorun teşkil etmediğini düşünüyorum, çünkü bu işlemcinin fabrika testleri yüksek yük altında 95 derece baz alınarak yapılıyor. Uzun vadede de bakımları yapılırsa herhangi bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum bu sıcaklıkların.

Tamam hocam.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
967
İsim
Ömer Murat KARACA

Önceki F15'i 2 sene kullandım. A15'i de 17 ay kadar kullandım. İkisi de sıkıntı çıkarmadı. Ki günde en az 12 saat cihazlar açık duruyor bende😅 tabii ki 12 saatin tamamında 95 derecede çalışmıyor ama sürekli açıktı yani.

Spikexz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Egemen Şen
Önceki F15'i 2 sene kullandım. A15'i de 17 ay kadar kullandım. İkisi de sıkıntı çıkarmadı. Ki günde en az 12 saat cihazlar açık duruyor bende😅 tabii ki 12 saatin tamamında 95 derecede çalışmıyor ama sürekli açıktı yani.
Evet hocam sadece yük altında gördüğüm sıcaklıklar bunlar, normalde web de falan 50 60 70 arası değişiyor. İlk aldığımda beni çok endişelendirmişti ama sonra normal olduğunu anladım. Daha öncesinde Asus K55VJ kodlu bir laptopum vardı. İçinde İ5 3210m işlemci 100 dereceyi falan görüyordu. 11 sene kullandım onu sorun olsa olurdu şimdiye dek hala çalışıyor cihaz bakımlarını düzgün yapmıyorken bile throttle falan onda da yaşamadım hiç.

Top Bottom