Ben olsam 5600X ve ya maksimum ama maksimum bütçemi aşamıyorsam 5800X alırım ama sonradan anakartı değiştirim.Merhaba arkadaşlar Bu anakarta Yazılımsal olarak değilde Fiziksel olarak VRM tarafında stabil sıcaklıklarda Max Hangi işlemci takılabilir.
Alıntıyı görüntüle
Hocam takarsın takmasına ama o işlemciyi alacak bütçesi olan bir insanda bir zahmet güzel bir b550 alsın yani.B450tuf pro B450m mortar b450m tuf pro bunlara r9 5900x bile takarsın sorun yaratmaz canavar gibide kaldırır.
Ryzen 7 3800x te VRM ler 95 derece çalışıyor. 5900x nasıl kaldırır anlamış değilim.B450tuf pro B450m mortar b450m tuf pro bunlara r9 5900x bile takarsın sorun yaratmaz canavar gibide kaldırır.
Dostum sırf bu konular için 1ay geceli gündüzlü konular takip ettik Şahıslar ürünler alıp test ettiler.Ryzen 7 3800x te VRM ler 95 derece çalışıyor. 5900x nasıl kaldırır anlamış değilim.
Sanırım Sıvı soğutma kullanmadığım için Hava soğutma işlemci sıcaklığını VRM lere doğru aktardığından sorun yaşıyor gibi gözüküyor. Sıvı soğutma şart.Dostum sırf bu konular için 1ay geceli gündüzlü konular takip ettik Şahıslar ürünler alıp test ettiler.
ASUS TUF B450 PRO GAMİNG İNANILMAZ İYİ BİR ANAKART OLMASI | DonanımHaber Forum
(Yarışın)Birincisi, ASUS TUF B450-PRO GAMING için, rüzgarın doğrudan VRM güç kaynağı devresine çarpmadığı basit bir su soğutmalı CPU soğutucu ortamındforum.donanimhaber.com
Sırf bunu bile inceleye bilirsin bak ama detaylı incelemen günlerini alır.
Sıvı soğutma olmasa bile kule tipi büyük bir şey lazım direk egsoz fanından tahliye edilcek şekilde.Sanırım Sıvı soğutma kullanmadığım için Hava soğutma işlemci sıcaklığını VRM lere doğru aktardığından sorun yaşıyor gibi gözüküyor. Sıvı soğutma şart.
Neye takıcaksın bunu.
Ryzen 7 3700x ile 95 derece çalışan VRM ler 5950x e kadar yolu var demekkanka napcaksin 1.5 volt mu verceksinde vrm yetmeyecek anlamadim bende 5600x var asusun en kotu b550 anakarti var totalde 140 watt cektiriyorum gene de bir sey olmuyor b450 tuf benim vrmlerin 3 kati daha iyi neredeyse. O yuzden 5950x e kadar yolu var