Neler Yeni

ASUS TUF Gaming A15 Laptop İncelemesi - RTX 4060 R7 7735HS

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Forum sağolsun ben de laptopu 24.500 TL civarından alanlardan birisiyim , 2022 versiyonu inceleyip beğenmemiştim hatta çok sert eleştirmiştim hatırlarsanız . Bu versiyonda eleştirdiğim birçok şeyi revize etmişler fakat SICAKLIK hariç.
2023 TUF AMD işlemci seriler de ciddi sıcak ve sesli çalışıyorlar .
Videoda birçok konuya değindim , keyifli seyirler!

mandog

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,268
İsim
Mertol
Hocam cihaz elinizdeyse şu ayarları yapıp tekrar performans bilgilerini paylaşabilir misiniz? Asusun yazılımları cihazları oldukça yoruyor. Bu ayarları yaptıktan sonra cihaz performansını ve sıcaklıkları paylaşmanız hem cihazı kullananlar için hem de alacak olanlar için çok yararlı olabilir. Bu cihaz için belki geç oldu ama video halinde olmasa da metin olarak değerlerin nasıl değiştiğini söyleyebilirseniz çok iyi olur. Sizin için de içerik oluşacağını düşündüğüm için paylaşıyorum.
1-) Windows 11i kuracaksın önce. İnternette zibilyon tane kurulum videosu var araştırıp öğrenebilirsin.

2-)Myasus uygulamasını indir. Senin için gerekli driver ve bios sürücülerini indirecek. Genellikle masaüstüne indiriyor. İnen dosyalara tıklayarak tek tek güncelle hepsini. Şunu unutma her bir driverı güncelledikten sonra en sonunda bilgisayarı ywniden başlat otomatik olarak seçiliyor sen orada 2.seçeneği yani daha sonra yeniden başlatı seç.
MyAsus Linki

3-) GeForce experience ve Amd Software Adrenalin editionu yükle. Linkleri aşağıya bırakıyorum

4-) Armoury Crate i indir. Oturum açtıktan sonra bazı iconların üstünde kırmızı nokta olacak onu takip et güncellemeler yaptıracak.

Sonra da istediğin uygulamaları vs indir.

Cihaz sıcaklığını düşürmek için şunları yapabilirsin

Bir de armoury crate yerine şu uygulamayı kurarsan daha serin çalışacaktır.

Kurmadan önce şunları yap:
Bu siteye gir otomatik indirme yapacak onu kur
Buradan Show All a tıklayarak Armoury Crate Uninstall Tool u yükle ve çalıştır

Daha sonrasında Ghelperı aç. Herhangi bir hizmet vs yüklemenize gerek yok. Arayüzü oldukça basit zaten biraz karıştırarak çözebilirsiniz.
Daha önceki konulardan bir arkadaşa anlatmıştım oradan alıntıladım. Bir saygısızlık vs varsa kusura bakmayın lütfen

HDogus

80+ Bronze
Aynı laptopun 4050 modeli var. Fanların 7.600rpme kadar çıkabildiklerini çok rahat gördüm buda ciddi bir ses çıkarıyor. Tabi genelde yük altında fanlar 6.000rpm civarlarında takılıyor. F/P olarak baktığında bu fiyatlara sıcaklıklar kabul edilebilir. Şuan piyasada 30k civarlarına satılıyor bu fiyatlara f/p özelliği pek kalmadı.

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam cihaz elinizdeyse şu ayarları yapıp tekrar performans bilgilerini paylaşabilir misiniz? Asusun yazılımları cihazları oldukça yoruyor. Bu ayarları yaptıktan sonra cihaz performansını ve sıcaklıkları paylaşmanız hem cihazı kullananlar için hem de alacak olanlar için çok yararlı olabilir. Bu cihaz için belki geç oldu ama video halinde olmasa da metin olarak değerlerin nasıl değiştiğini söyleyebilirseniz çok iyi olur. Sizin için de içerik oluşacağını düşündüğüm için paylaşıyorum.

Daha önceki konulardan bir arkadaşa anlatmıştım oradan alıntıladım. Bir saygısızlık vs varsa kusura bakmayın lütfen
Estafurullah dostum , bilgi paylaştıkça çoğalır .

İlk 4 madde zaten senle aynı süreç. Videodaki güç yönetimi kısmına videonun sonunda sitem ediyorum çünkü mantık dışı bir işlem. Neden ?
1- Hiçbir cihazı alırken ısınırsa 4.75 ghz de değil de 4.0 ghz de tek çekirdeği kullanırım demiyorsun .
2- Cihazın bu özelliklerine göre bütçeni oluşturup ona göre para veriyorsun .
3- Bu işlemleri bir önceki 2022 modelde yapmıştık hatta sadece bu laptopta değil bu laptopta da bahsetmiştim .

Armoury Create yerine light versiyonunu indirim durumdan bahsedeceğim konu altında.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynı laptopun 4050 modeli var. Fanların 7.600rpme kadar çıkabildiklerini çok rahat gördüm buda ciddi bir ses çıkarıyor. Tabi genelde yük altında fanlar 6.000rpm civarlarında takılıyor. F/P olarak baktığında bu fiyatlara sıcaklıklar kabul edilebilir. Şuan piyasada 30k civarlarına satılıyor bu fiyatlara f/p özelliği pek kalmadı.
Kesinlikle katılıyorum. 24.5 k tolere edilebilir ama asla 30 k lık bir laptop değil. Sıcaklık ve ses konusunda ... Sıvı termal macun vb işlemler uygulayacağım ilerleyen günlerde belki içerik olarak da paylaşırım.

HDogus

80+ Bronze

İlk 4 madde zaten senle aynı süreç. Videodaki güç yönetimi kısmına videonun sonunda sitem ediyorum çünkü mantık dışı bir işlem. Neden ?
1- Hiçbir cihazı alırken ısınırsa 4.75 ghz de değil de 4.0 ghz de tek çekirdeği kullanırım demiyorsun .
3- Bu işlemleri bir önceki 2022 modelde yapmıştık hatta sadece bu laptopta değil bu laptopta da bahsetmiştim .

Armoury Create yerine light versiyonunu indirim durumdan bahsedeceğim konu altında.

Kesinlikle katılıyorum. 24.5 k tolere edilebilir ama asla 30 k lık bir laptop değil. Sıcaklık ve ses konusunda ... Sıvı termal macun vb işlemler uygulayacağım ilerleyen günlerde belki içerik olarak da paylaşırım.
Kesinlikle paylaşmalısın bakalım sonuçlar nasıl olacak merakettim.

TİTAN.

80+ Platinum
Forum sağolsun ben de laptopu 24.500 TL civarından alanlardan birisiyim , 2022 versiyonu inceleyip beğenmemiştim hatta çok sert eleştirmiştim hatırlarsanız . Bu versiyonda eleştirdiğim birçok şeyi revize etmişler fakat SICAKLIK hariç.
2023 TUF AMD işlemci seriler de ciddi sıcak ve sesli çalışıyorlar .
Videoda birçok konuya değindim , keyifli seyirler!

Casperda laf edenler nerde dostlar 😅 konuyu takipteyim

Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Zeki Erdem DURGUN

https://www.hepsiburada.com/msi-kat...isayar-p-HBCV00004EIQRF?magaza=DEY ELEKTRONİK bu fiyata bu alınır mı abi?

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence kesinlikle alınmamalı.

Kesinlikle paylaşmalısın bakalım sonuçlar nasıl olacak merakettim.
Eyvallah dostum . Aklımda.

Casperda laf edenler nerde dostlar 😅 konuyu takipteyim
Eyvallah dostum desteğin için teşekkür ederim. Marka özelinde değil de model özelinde konuşmalıyız bence. 2022 versiyonun içeriğini paylaştığımda taşlanmıştım forumda , sonra onlarca aynı yorumu duyunca bırakıldı taşlanma :) Haftaya rog 4060 inceleme imkanım olucak . O zaman da paylaşacağım buradan.

Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Zeki Erdem DURGUN
Bence kesinlikle alınmamalı.

Eyvallah dostum . Aklımda.

Eyvallah dostum desteğin için teşekkür ederim. Marka özelinde değil de model özelinde konuşmalıyız bence. 2022 versiyonun içeriğini paylaştığımda taşlanmıştım forumda , sonra onlarca aynı yorumu duyunca bırakıldı taşlanma :) Haftaya rog 4060 inceleme imkanım olucak . O zaman da paylaşacağım buradan.
abi bende max 40k bütçe var ne almalıyım malum dolarda artıyor,intel 4000serisi olsa çok iyi olur

TİTAN.

80+ Platinum
Kanka bunu alabilirsen çok iyi olur
Alamazsan bunu öneririm
abi bende max 40k bütçe var ne almalıyım malum dolarda artıyor,intel 4000serisi olsa çok iyi olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Zeki Erdem DURGUN
Kanka bunu alabilirsen çok iyi olur
Alamazsan bunu öneririm
msi link güvenilir mi

Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Zeki Erdem DURGUN

https://www.laptop.com.tr/urun/4043...15-6-inc-144hz-full-hd-freedos-gaming-laptop/ buna bu para verilir mi ?>(45watt)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,781
Üyeler
163,724
Son üye
Emrah yaşan
Top Bottom