Neler Yeni

ASUS TUF Gaming VG27VQ Monitör Ghost Screen Sorunu

mesaon

80+
Merhaba,

Yeni aldığım ASUS VG27VQ TUF Gaming model monitörde "ghost screen" denilen sorun ile karşılaşıyorum. Araştırdım fakat çözüm bulamadım. Hz ayarı yüksek monitörlerde sürekli görülen bir durum mu, benim gözüme mi çok batıyor ya da abartıyorum? Yorum ve yardım önerilerinizi rica ediyorum...

Ek olarak video ve birkaç görsel mevcut. Görsellerde "https://www.testufo.com/ghosting" sitesinde yaptığım test var. Olması gereken ve hareket halindeki görüntüde hafiften siyaha çalan gölgelenme mevcut...

2dfada12a25b61d6b611065a8cbbdcce.jpg

5e468a5f928432c8980848fa734a4409.jpg

Son düzenleme:
Bu üründe ELMB teknolojisi var onu aktif edebilirsen sorun ortadan kalkar yada menüsün den game mode ayarla

mesaon

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu üründe ELMB teknolojisi var onu aktif edebilirsen sorun ortadan kalkar yada menüsün den game mode ayarla
ELMB ayarını açmam için FreeSync' ı kapatmam gerekiyor. ELMB açtığımda ise değişen bir şey olmuyor. Halen aynı sorun devam etmekte...

mesaon

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu ürün TN panel değil hocam VA panel VA paneller de bu tarz sorunlar oluşabilir ama bu tek bu modelde olduğunu sanmıyorum arkadaşımın farklı bir model de Va paneli vardı aynı sorunu yaşamıştı.
Evet VA panel, sorunu çok da büyütmemeye çalışıyorum fakat yine de çözüm arayışına girmek istedim. Web sitelerinde dolaşırken ya da örneğin Witcher 3 oynadığımda kendini çokça belli ediyor bu durum.

Evet VA panel, sorunu çok da büyütmemeye çalışıyorum fakat yine de çözüm arayışına girmek istedim. Web sitelerinde dolaşırken ya da örneğin Witcher 3 oynadığımda kendini çokça belli ediyor bu durum.
Renk ayarlarını biraz düşürmeni tavsiye ederim

mesaon

80+
Desteğin için teşekkürler hocam, Asus desteğe başvurmayı denedim. Ne gibi sonuç alacağım bakalım...
""Arada herhangi bir dönüştürücü kullanıyorsanız dönüştürücü olmadan kullanmanızı rica ederim. Cihazınızda yaşamış olduğunuz durum ile ilgili ekran kartı sürücülerinizi güncelledikten sonra test etmenizi öneririm.""
Asus'tan gelen cevap bu... İadeye gidiyorum. Oyun oynama hevesim yerle bir oldu resmen :)

Top Bottom