Neler Yeni

Asus TUF RTX 3080 Ekran Kartı Isınma Sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
M.Demirden
Arkadaşlar 3080 10 gb ekran kartım 91 dereceleri gördü ve fanı çalışıp çalışmamakta kararsız kalıyordu oyunda iken aniden fps dip yapıp 'kare kare' ilerlemeye başlıyordu.
Fanlarında sorun oldugunu , termal macun bakım vs yaptırmak için işindi iyi bir firmaya götürdüm. Adam kendi bilgisayarında test etti ve 18 dakikalık testte kart 68 derecenin üstüne çıkmadıgı gibi fanların performansı yüzde 85 görünüyordu. Yani anlayacagınız tamir ve bakım için götürdügüm kartımın saglıklı ve hatta bakıma gerek olmadıgını ögrendim.

Gel gelelim ki eve geldim pcye taktım ve test etmeye gerek kalmadan açıldıktan 5 dk sonra boştayken 81 dereceye çıktı. Test açtım sonuçları 93 dereceye kadar çıktıgı gibi fanların performansı yüzde 50de sabit kalıyordu. Bu arada ekran kartı degerleri ayarlanabilen Afterburner gibi etkileyecek hiçbir program bilgisayarımda yok.

Sizce başka bilgisayarda sorunsuz çalışan ekran kartım kendi bilgisayarımda neden bu kadar ısınıyor?

Donanım : ryzen 5600x , msi b550 anakart

Ysfgms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
237
İsim
Yusuf Gümüş
Arkadaşlar 3080 10 gb ekran kartım 91 dereceleri gördü ve fanı çalışıp çalışmamakta kararsız kalıyordu oyunda iken aniden fps dip yapıp 'kare kare' ilerlemeye başlıyordu.
Fanlarında sorun oldugunu , termal macun bakım vs yaptırmak için işindi iyi bir firmaya götürdüm. Adam kendi bilgisayarında test etti ve 18 dakikalık testte kart 68 derecenin üstüne çıkmadıgı gibi fanların performansı yüzde 85 görünüyordu. Yani anlayacagınız tamir ve bakım için götürdügüm kartımın saglıklı ve hatta bakıma gerek olmadıgını ögrendim.

Gel gelelim ki eve geldim pcye taktım ve test etmeye gerek kalmadan açıldıktan 5 dk sonra boştayken 81 dereceye çıktı. Test açtım sonuçları 93 dereceye kadar çıktıgı gibi fanların performansı yüzde 50de sabit kalıyordu. Bu arada ekran kartı degerleri ayarlanabilen Afterburner gibi etkileyecek hiçbir program bilgisayarımda yok.

Sizce başka bilgisayarda sorunsuz çalışan ekran kartım kendi bilgisayarımda neden bu kadar ısınıyor?

Donanım : ryzen 5600x , msi b550 anakart
kartı yeni mi aldınız yoksa önceden kullanıyor muydunuz? Ve kullandığınız psu nedir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
M.Demirden
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kartı yeni mi aldınız yoksa önceden kullanıyor muydunuz? Ve kullandığınız psu nedir
Kartı kullanıyordum 2 yıldır bende başkasından almıştım 2021 tarihli oldugunu biliyorum.
Psu cooler master G750M 750 wat

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
M.Demirden
nerdeyse 4 yıl olmuş o karta bi termal macun yenılmesi gerek
anlamadıgım tamir bakıma götürdügüm yerde adam gözümün önünde 18 dklık test yaptı ve 68 dereceyi geçmedi şaştım kaldım yani tabiri caizse kart beni mahcup etti :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Ali
Hocam acaba bilgisayada ekran kartının fan ayarını etkileyen bir şey mi var? Virüs gibi.

Diavelin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
371
İsim
Görkem Çağan
ROG 3080 10G V2 OC var bende maks 70 dereceyi görüyor %100 kullanımda senin bakımın gelmiş gibi ben de mesela 2021 de aldım kartı ve bakım yaptırmadım hiç ama bende ki senin ki kadar ısınmıyor anlamadım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,065,663
Üyeler
169,321
Son üye
shankar1
Top Bottom