Neler Yeni

ATI HD Serisi Hakkında Genel Bilgi/// Rakamlar Neyi İfade Ediyor.

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
AMD ATI Radeon HD serilerinde ;

1.Rakam Nesli ifade eder. Bu rakam büyüdükçe nm düşer.
2.Rakam Perfonmansı ifade eder. Aynı seride 3,5,8,9 olarak değişir genelde aynı Gpu nun en fazla kırpılmış hali 3 en az kırpılmış hali 9 dir diyebiliriz. Buna bağlı olarak görüntü işlem birimlerin sayısı değişir.Fps e direk etki eder.
-3.Rakam Ram Türünü ve hızını ifade eder 3,5,7 ; 3 ve 5 rakamında DDR3 Ram 7 rakamında Ddr5 Ram kullanılmış demektir.Hızı rakama bağlıdır.
4. Rakam genelde 0 dır.
3. Rakamda 9 rakamını yer alırsa bu kartın ekstra Overclocklandığını gösterir üretici yada AMD tarafından. Elektrik düşmanı bir kart olduğunu,çok ısınacağını ifade eder. İyi bir soğutma ister.
- Ek bilgi HD serisi Overclock potansiyeli olan kartlardır. Bu işlem bilgi ve tecrübe gerektirir.
-Hd 4000 serisi dx10.1 i destekler Dx11 desteklemez ( Volarant açmaz ama Ets2 açıyordu en son kulkandığımda)
Not:Bu bilgiler genel olarak bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. Almak istediğiniz kartın teknik özelliklerine bakmadan ve forumda danışmadan almamanızı tavsiye ediyorum.
Not:Yanlış yada eksik bilgi varsa düzeltir misiniz ?
(Hd4850 ve Hd7870XT kullanıcısıyım)

hard rp

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
Mert

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
ben AMD HD 5550 yada 5570 tam bilmiyorum ben bu ekran kartını kullanıyorum. 2.el bir ekran kartı buldum AMD HD 8350 sıkıntısız yazmış fiyatı 150TL demiş 8350'nin performansı nasıldır?

gta 5 30 fps falan diyorlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

LOL

en ekran kartsız E5200 işlemci, 4 GB 667 MHz RAM ile 40 fps civarında takılıyordum. (düşük ayarlarda, mart ayında)
Ama tabii ki de bu ekran kartını almanızı tavsiye etmem. :)

hard rp

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
Mert

LOL

en ekran kartsız E5200 işlemci, 4 GB 667 MHz RAM ile 40 fps civarında takılıyordum. (düşük ayarlarda, mart ayında)
gta 5den kaç fps alırım sizce

Ekran kartı : AMD Radeon HD 5570
İşlemci : i3 2120
Ram : 4gb
Ssd: Var

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
672
İsim
Forget
imzamdaki sistemi aldım para kalmadı ekran kartını HD6790 aldım 😁😁

aslında memnunum tatmin edici

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ben AMD HD 5550 yada 5570 tam bilmiyorum ben bu ekran kartını kullanıyorum. 2.el bir ekran kartı buldum AMD HD 8350 sıkıntısız yazmış fiyatı 150TL demiş 8350'nin performansı nasıldır?

Hiç bulaşma. Hd serisinde en yeni en düşük perfonmansa sahip kartlardan biridir.

imzamdaki sistemi aldım para kalmadı ekran kartını HD6790 aldım 😁😁

aslında memnunum tatmin edici
Hayırlı olsun. Overclock yaparsanız daha çok tatmin eder. Ama elektriği içer,iyide ısıtır. Bu yüzden overclock işleminde en son seviyede soğutma gereklidir. Afterburner üzerinden ram ve gpu hızını +25 +25 mhz yükselterek daha yüksek perfonmans alabilirsiniz. Biz Hd 4850 ile orjinal bios ile 230+240 mhz vram hızı ı yükseltiyordum. Birader bir üst modelin (toxic olanın soğutması daha iyi) biosunu yüklemiş. Varsayılan olarak Gpu 625 mhz den 700 mhz e ,Ram hızı 700 mhz den 1000 mhz e yükselmişti. Overclock potansiyeli baya iyi fakat kasa kapakları açıyorduk ne olur ne olmaz diye

LOL

Baya iyiymiş 40 fps, çözünürlük kaçtaydı.

Son düzenleme:

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
672
İsim
Forget
Hiç bulaşma. Hd serisinde en yeni en düşük perfonmansa sahip kartlardan biridir.

Hayırlı olsun. Overclock yaparsanız daha çok tatmin eder. Ama elektriği içer,iyide ısıtır. Bu yüzden overclock işleminde en son seviyede soğutma gereklidir. Afterburner üzerinden ram ve gpu hızını +25 +25 mhz yükselterek daha yüksek perfonmans alabilirsiniz. Biz Hd 4850 ile orjinal bios ile 230+240 mhz vram hızı ı yükseltiyordum. Birader bir üst modelin (toxic olanın soğutması daha iyi) biosunu yüklemiş. Varsayılan olarak Gpu 625 mhz den 700 mhz e ,Ram hızı 700 mhz den 1000 mhz e yükselmişti. Overclock potansiyeli baya iyi fakat kasa kapakları açıyorduk ne olur ne olmaz diye

hocam oc bulaşmam ya, çok ısınıyor kart.. Termal macunla biraz önüne geçebildim ama Witcher 3'de falan 80 derece görüyor. Bu arada teşekkür ederim.

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam oc bulaşmam ya, çok ısınıyor kart.. Termal macunla biraz önüne geçebildim ama Witcher 3'de falan 80 derece görüyor. Bu arada teşekkür ederim.
Bizdeki kasa ufak ve sadece egzoz fan var ,hava akışı kötü olunca kasa kapaklarını mecburen açıyorduk.Açtığımıza değiyordu 80 ise 70 dereceye düşüyordu.

2. Yol ise ısıyı düşürmek için: Gpu kullanımı düşürmek . Vsync yada fps limitleme kullanmalısın hem elektriği az tüketirsiniz hemde daha az ısınır kartınız. Biz Hd4850 ile Fps limitleme yada Vsync kullanırdık bu sayede ısı stabil sabit derecede kalırdı. Ets 2 de 70-75 arada 75 in üstüne çıkıyordu.

seyfo-dayı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Kerpeten

Hocam sizin imzadaki sistem gta 5 de kac fps
veriyodu acaba

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Top Bottom