Hmm yani atx mi almalıyım en iyisi?boyutları, konsol boyutunda bir kasa toplayacaksan mesela micro atx anakart tercih edersin üzerinde tek bir ekran kartı yuvası iki RAM slotu olur ve boyutu neredeyse bi el kadardır![]()
elindeki kasaya göre sen karar vermelisinHmm yani atx mi almalıyım en iyisi?
Msi b450m a pro max istiyorum kardeşimAlırken boyuta dikkat edilmez genellikle. Bütçe kısıtlıysa otomatik olarak Micro-ATX anakart seçilir, çünkü uygun anakartlar genellikle Micro-ATX olur. Eğer aklında almayı düşündüğün bir sistem varsa onu buraya yaz sana yardımcı olalım.
Kötü bir anakart denemez ancak ben olsam almazdım çünkü sadece 4 pin CPU ek güç girişi var, bu da overclock yaparken veya boost frekanslarına çıkarken sorun yaratabilir, onun yerine sana GIGABYTE'ın B450M S2H modelini öneririm. Hiç olmadı B450M H, ASUS B450M-K ve yine ASUS'un B450M-DRAGON modelini öneririm.MSI b450m a pro max istiyorum kardeşim
Bu genellikle böyle söylenir ancak mantıken X570 chipsetli Mini-ITX bir anakart A320 chipsetli Micro-ATX veya normal ATX bir anakarttan daha performanslı veya daha fazla özelliğe sahip olabilir (dolaylı olarak). Form faktörünün performansa bir etkisi yoktur. A320, B350 ve B450 anakartlar Micro-ATX denemez. Mesela GA-A320-DS3 model anakart tam boyut ATX bir anakarttır.A320-B350-B450M Anakartlar MicroATX'dir ve X370-X470-X570 B450 Ler kadar performanslı değillerdir.
Ama çoğu MicroATXKötü bir anakart denemez ancak ben olsam almazdım çünkü sadece 4 pin CPU ek güç girişi var, bu da overclock yaparken veya boost frekanslarına çıkarken sorun yaratabilir, onun yerine sana Gigabyte'ın B450M S2H modelini öneririm. Hiç olmadı B450M H, Asus B450M-K ve yine Asus'un B450M-DRAGON modelini öneririm.
Bu genellikle böyle söylenir ancak mantıken X570 chipsetli Mini-ITX bir anakart A320 chipsetli Micro-ATX veya normal ATX bir anakarttan daha performanslı veya daha fazla özelliğe sahip olabilir (dolaylı olarak). Form faktörünün performansa bir etkisi yoktur. A320, B350 ve B450 anakartlar Micro-ATX denemez. Mesela GA-A320-DS3 model anakart tam boyut ATX bir anakarttır.
Evet, dediğiniz gibi "çoğu", hepsi değilAma çoğu MicroATX