Neler Yeni

Avrupa Birliği petrol fiyatlarını arttıracak! Zam gelmesi an meselesi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,979
İsim
Burak Karadağ

AB, piyasaları sarsacak adımı yarın atıyor! Petrol fiyatlarında 20 dolarlık artış olacak, akaryakıta yeni zamlar yolda!​

Avrupa Birliği'nin Rus petrol ürünlerine yönelik ambargosu yarın yürürlüğe giriyor. Söz konusu adımın sarsıcı bir etki yaratacağını belirten uzmanlar, petrol fiyatlarında 10-20 dolar arasında net bir artış olacağını söyledi. Fiyatlamanın 3-6 ay içinde etkili olacağını belirten uzmanlar, "Varil başına 90-100 dolardan geri dönüş bekliyoruz" dedi. Bu gelişme önümüzdeki günlerde akaryakıt fiyatlarına ağır zam olarak yansıyacak.
KAYNAK

images.jpeg.jpg

resmus66

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Resul Unsur
EYYYYVAHHLAAAAARRR OLSUNN

Phanzox

80+ Silver
Bu artışın dolar/altın/euroya bir etkisi olur mu yoksa sadece enfilasyona mı etki eder?

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,115
İsim
Kadir
Bu artışın dolar/altın/euroya bir etkisi olur mu yoksa sadece enfilasyona mı etki eder?
piyasa belirler mantıken ithalat ettiğimiz için hepsine etkisi olur ama kısa vadede etki etmeyebilir bir de haberin gerçekleşmesi önemli şuan brent 78 dolar olur da 98-100 dolarlara çıkarsa haliyle petrol türevi her şeye zam gelir

Phanzox

80+ Silver
piyasa belirler mantıken ithalat ettiğimiz için hepsine etkisi olur ama kısa vadede etki etmeyebilir bir de haberin gerçekleşmesi önemli şuan brent 78 dolar olur da 98-100 dolarlara çıkarsa haliyle petrol türevi her şeye zam gelir
Yani enfilasyona direk etki edicek diye anladım.
Dövize çokta etkisi olmaz. Sadece petrol ve akaryakıt fiyatları global anlamda artış gösterecek.
Afrikadaki kabilenin lideri değişse Türkiyede fiyat arttırıyorlar bu artış yüzünden zam geliceğine inanıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,979
İsim
Burak Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yani enfilasyona direk etki edicek diye anladım.

Afrikadaki kabilenin lideri değişse Türkiyede fiyat arttırıyorlar bu artış yüzünden zam geliceğine inanıyorum.
Çok değişik bir ülkeyiz :) Dışarıda her türlü olaydan Türkiye'de nasibini misliyle alıyor. Onlarda 1x artarken bizde 10x artar. Mâlum enflasyon yüksek.

Top Bottom