Neler Yeni

🟠AVRUPA OTOMOTİV DEVLERİ ZOR GÜNLER YAŞIYOR!

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,993
İsim
Burak Karadağ

Avrupa Birliği pazarında sıfır otomobil satışı, ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18,3 azalarak 643 bin 637'ye indi.

- ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERDE HÜSRAN​

Elektrikli otomobil satışları yüzde 43,9 oranında geriledi. Avrupa otomotiv endüstrisi, talep düşüşüne karşı acil eylem çağrısında bulundu.

- ÇİNLİLER ÇOK BAŞARILI İLERLİYOR!​

Çin’in otomotiv pazarına hızlı girişiyle Avrupa'da dengeler altüst oldu. Avrupa'da satışlar düşerken, birçok fabrika kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Çinli üreticiler, Avrupa'da e-otomobil üretimi için kendi fabrikalarını kurmaya hazırlanırken ayrıca BYD markası Türkiye'ye de 1 milyar dolar yatırım ile fabrika üssü kurmaya hazırlanıyor.

- ÇİN PAZARDA ATAKTA​

Çinli üreticiler, Avrupa pazarında yer edinmek için atağa geçti. Geely, Lynk & Co, Chery, Great Wall Motor ve BYD gibi markalar, gelecekte Avrupa'da kendi fabrikalarında e-otomobil üretimi planlıyor.

- AB'DEN ÇİN'E GÜMRÜK ENGELİ​

AB, Çin malı elektrikli otomobillere cezai gümrük vergisi uygulasa da, Çinli üreticiler AB pazarında yer edinmek için çabalarını sürdürüyor.

- ACİL EYLEM ÇAĞRISI​

Verilerin ardından Avrupa otomotiv endüstrisi, elektrikli araçlara olan talebin azalmasına karşı acil eylem çağrısında bulundu.

1726811269825.png

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,482
İsim
Çağatay
Alman arabasından şaşmam. Canımı çin malına emanet etmem.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,993
İsim
Burak Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çin arabası alanlar ileride pişman olacak, görünüşte ucuza yüksek donanım sunuyormuş gibi duruyor ancak chery kullananlar 2-3 yıl sonra keşke almasaydım diyor.
Ben o arabaların özellikleri ve kalitesine hiç hakim değilim. Bana biraz açıklar mısın? Ne gibi sıkıntılar yaşatabilir ileride? Mesela Chery Tiggolar çok hoşuma gidiyor çok lüks havası var ve her yerde kullanılıyor + Omoda modelini de çok görüyorum ve o iki modeli de Kocaeli Gebze de AVM de sergiliyorlar şuan (satış ve pazarlama reklamı için) Ha bir de Jaecco adlı araba da çok iyi tasarıma sahip o da hoşuma gitti ve Türkiye de görmeye başladım

Merdocum

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Mert YILDIRIM
İlgilendiği Kategoriler
Genel
Daha önce çin malı araba değilde motorsiklet almıştım. Yahu bu kadar mı dandik olur arkadaş. Ucuza alıyorsun ama kalite, güven sıfır.

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,207
İsim
Volkan

Avrupa Birliği pazarında sıfır otomobil satışı, ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18,3 azalarak 643 bin 637'ye indi.

Elektrikli otomobil satışları yüzde 43,9 oranında geriledi. Avrupa otomotiv endüstrisi, talep düşüşüne karşı acil eylem çağrısında bulundu.

Çin’in otomotiv pazarına hızlı girişiyle Avrupa'da dengeler altüst oldu. Avrupa'da satışlar düşerken, birçok fabrika kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Çinli üreticiler, Avrupa'da e-otomobil üretimi için kendi fabrikalarını kurmaya hazırlanırken ayrıca BYD markası Türkiye'ye de 1 milyar dolar yatırım ile fabrika üssü kurmaya hazırlanıyor.

- ÇİN PAZARDA ATAKTA​

Çinli üreticiler, Avrupa pazarında yer edinmek için atağa geçti. Geely, Lynk & Co, Chery, Great Wall Motor ve BYD gibi markalar, gelecekte Avrupa'da kendi fabrikalarında e-otomobil üretimi planlıyor.

AB, Çin malı elektrikli otomobillere cezai gümrük vergisi uygulasa da, Çinli üreticiler AB pazarında yer edinmek için çabalarını sürdürüyor.

- ACİL EYLEM ÇAĞRISI​

Verilerin ardından Avrupa otomotiv endüstrisi, elektrikli araçlara olan talebin azalmasına karşı acil eylem çağrısında bulundu.

Alıntıyı görüntüle
bence bu Manisa'da BYD açılması tamamen hata kendi madem TOGG yerli onun fabrikası açılmalı şuan bu BYD açılırsa TOGG işi başlamadan bitmiştir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Daha önce çin malı araba değilde motorsiklet almıştım. Yahu bu kadar mı dandik olur arkadaş. Ucuza alıyorsun ama kalite, güven sıfır.
dandik ztn sen birde ileri ki yıllarda gör bu araçların hüsran oluşlarını :D

MonteCapz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
982
İsim
Asil
Ben o arabaların özellikleri ve kalitesine hiç hakim değilim. Bana biraz açıklar mısın? Ne gibi sıkıntılar yaşatabilir ileride? Mesela Chery Tiggolar çok hoşuma gidiyor çok lüks havası var ve her yerde kullanılıyor + Omoda modelini de çok görüyorum ve o iki modeli de Kocaeli Gebze de AVM de sergiliyorlar şuan (satış ve pazarlama reklamı için) Ha bir de Jaecco adlı araba da çok iyi tasarıma sahip o da hoşuma gitti ve Türkiye de görmeye başladım
Mesela tiggo lar hem kağıt gibi, hem 1-2 sene önce kullananlardan yağmurda su aldığını bile duymuştum. Teknolojisi yüksek gibi duruyor ancak ucuza mal etmek için çok dandik bir teknoloji yani kalitesiz zamanla çok işlevsizleşiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,993
İsim
Burak Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mesela tiggo lar hem kağıt gibi, hem 1-2 sene önce kullananlardan yağmurda su aldığını bile duymuştum. Teknolojisi yüksek gibi duruyor ancak ucuza mal etmek için çok dandik bir teknoloji yani kalitesiz zamanla çok işlevsizleşiyor.
Üzdü

MonteCapz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
982
İsim
Asil
bence bu Manisa'da BYD açılması tamamen hata kendi madem TOGG yerli onun fabrikası açılmalı şuan bu BYD açılırsa TOGG işi başlamadan bitmiştir
Mesaj otomatik birleştirildi:

dandik ztn sen birde ileri ki yıllarda gör bu araçların hüsran oluşlarını :D
BYD fabrikasının açılmasıyla araba piyasası düşebilir. TOGG’un hüsran olacağı en başından belliydi. Aracın piyasası sadece Türkiye’de var ve satışları düşmeye başladı bile. BYD’nin globalde piyasası var en azından. Ancak MG’yi diğer çin malı araçlarla aynı kefeye koymamalıyız. Tabii ki bir VW kaliresi vs yok ancak gayet yakın. Zaten eski ve köklü bir firma MG.

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,207
İsim
Volkan
BYD fabrikasının açılmasıyla araba piyasası düşebilir. TOGG’un hüsran olacağı en başından belliydi. Aracın piyasası sadece Türkiye’de var ve satışları düşmeye başladı bile. BYD’nin globalde piyasası var en azından. Ancak MG’yi diğer çin malı araçlarla aynı kefeye koymamalıyız. Tabii ki bir VW kaliresi vs yok ancak gayet yakın. Zaten eski ve köklü bir firma MG.
Olay hüsran olması değil yeni bir piyasaya giriyoruz eksikler gayet normal madem yerli diyoruz destek verilip TOGG fabrikası açılmalıydı geliştirilmeyi Türk insanı teşvik edilip tr de uygun fiyatla insanlar araç sahibi yapılmalıydı sonrası zaten globale yayılırdı başta Azerbaycan ardından Avrupa vs gelişe gelişe büyütülmeliydi düşüncen saçma yani sıfırdan bir şey üretiliyor buna hüsran deme hakkın yok yeni bir şey deniyorsun haliyle eksik yada başarısızlıkları olacak ki büyük abartı hataları da yok yani

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,530
İsim
Mehmet Aslan

- ÇİN PAZARDA ATAKTA​

- ACİL EYLEM ÇAĞRISI​

Alıntıyı görüntüle
Bu Çinliler ileride otomobil pazarının anasını ağlatacak benden söylemesi :kekw: Aşırı ucuza üretip aşırı ucuza satabiliyorlar , xiaomi bile araba üretiyor:kekw:

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
Aynen öyle Babamda 50 yıldır Araba kullanıyor hatta işimiz suanda da araba (Otopark) Çin arabasını kapımdan içeri sokmam diyor. Bence bu mesele hem malzeme hem de servis ile alakalı.

MonteCapz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
982
İsim
Asil
Olay hüsran olması değil yeni bir piyasaya giriyoruz eksikler gayet normal madem yerli diyoruz destek verilip TOGG fabrikası açılmalıydı geliştirilmeyi Türk insanı teşvik edilip tr de uygun fiyatla insanlar araç sahibi yapılmalıydı sonrası zaten globale yayılırdı başta Azerbaycan ardından Avrupa vs gelişe gelişe büyütülmeliydi düşüncen saçma yani sıfırdan bir şey üretiliyor buna hüsran deme hakkın yok yeni bir şey deniyorsun haliyle eksik yada başarısızlıkları olacak ki büyük abartı hataları da yok yani
En büyük hatası “Türk Malı” olan aracı Türk halkına Avrupa fiyatından sunmaları. Madem yerli malı, bize o fiyattan verin ki “yerli malı” kelimesinin bizede faydası olsun, sadece lafta kalmasın. Ayrıca eğer önce Türkiye’de yayılmak isteniyorsa basit bir analiz ile Türk halkının ezici bir çoğunlukla benzinli ve dizel araçlar kullandığı sonucuna ulaşılabilir. Genel olarakta Türk halkı daha geleneksel bir kafa yapısına sahip olduğu için elektrikli araç kullanmaya başlaması çok zaman alacak. Bu arada lafım Türk halkına değil bende elektrikli araç alma taraftarı bir kişi değilim. Aracın popüler olması için önce Türk halkına hitap etmesi gerek. Hem benzer fiyatlarda (Amerika Malı Olmasına Rağmen) daha güven veren Tesla varken elektrikli araç piyasasında güven kazanmak zor. Sonuçta karşında elektrikli araç ile yeni yeni tanışan bir toplum ve dünyanın en köklü elektrikli araç firması var. Yolda giderken aracın kadranı dahil tüm ekranlarının gitmeside cabası.

Top Bottom