🔴Azerbaycan ve Ermenistan 35 Yılın Ardından Barıştı !

-Mehmet-

80+ Gold
Reaksiyon skoru
5,179
🔴35 Yılın ardından Azerbaycan ve Ermenistan resmi olarak barış imzaladı !🇦🇿🇦🇲
🔴Anlaşma, Donald Trump arabuluculuğunda Beyaz Saray da yapıldı !

Anlaşmanın yükümlülükleri
👇
  • İki ülke ömür boyu savaşmama sözü verdi.
  • Azerbaycan`ın kurduğu ve Türkiye`nin de kapsama alanı içerisinde bulunduğu Zengezur Koridoru 99 Yıl boyunca ABD li bir şirket tarafından işletilecek ve Garantörlük yapılacak.
  • ABD, Azerbaycan`a uyguladığı bütün yaptırımları kaldıracak.
  • Taraflar mutabık kalırsa 2125 yılında anlaşmanın süresi uzatılabilecek.

Tarafların yaptığı bu anlaşma hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Azerbaycan`ın sahada kazandığı savaşı masada kaybettiğini düşünüyor musunuz ?

Dışişleri Bakanlığı , barış antlaşmasından memnun olduklarını ve ABD`yi tebrik ettiklerini bildirdi !

1754698639149.webp

1754698921838.webp

Son düzenleme:
ortadoguda acaba ne anlaşmalar dönüyor 20-30 sene sonra ögreniriz aklıma karahanlının sözü geldi

İşgalden kurtardığı topraklar hakkında bir madde yok. Dolayısıyla bir şey kaybetmemiş.

abdli şirket: ne olduğu bilinmeyen yeni bir birim

Bu zamana kadar o kadar antlaşma bozuldu ki,
Hem sonsuza kadar savaşmama sözü biraz saçma kalmış.

O kadar silahlanıyoruz, silahlar envanterde uyuyası değil tabii. Ermenistanla düşman değilsek ondan daha güçlüsünü önümüze almış oluruz.

İşgalden kurtardığı topraklar hakkında bir madde yok. Dolayısıyla bir şey kaybetmemiş.
Hocam Ermenistan Karabağ`ın Azerbaycan toprağı olduğunu kabul etmişti zaten savaştan sonra. İki tarafta mutabık kalmıştı bu konuda, şuan Ermenistan`ın işgal ettiği toprak yok bildiğim kadarıyla. Paşinyan, Karabağın ve işgalden kurtarılan toprakların Azerbaycan toprağı olduğunu ve hak iddia etmeyeceklerini kendi meclislerinde açıklamıştı diye hatırlıyorum.

Ben bu anlaşmayı her iki devlet içinde karlı buldum açıkçası.

Bu anlaşmadan sonra son durum böyle gibi duruyor :
  • İki devlet savaşmama sözü verdi.
  • Azerbaycan, işgal altında ki topraklarını geri kurtardı ve Ermeni hükümetine bunu kabul ettirdi. (Anlaşmadan bağımsız)
  • İki devlet normalleşme sürecine girdi.
  • Azerbaycan üzerinde ki ABD ambargoları kalktı.
  • Zengezur koridoru içerisinde ki topraklar Ermenistan`a ait, bu anlaşma sonucunda Ermenistan bu koridor fikrinin gerçekleşmesine ve kullanılmasına müsade etti ve Kendini Dünya`ya açtı. (Alan içerisinde Ermenistan hukuku geçerli kalacak)
  • Türkiye , Azerbaycan, Ermenistan ve Türki devletler yeni bir ticaret rotası oluşturmuş oldu.
  • Türkiye ve Azerbaycan, Türki devletlerle ticari kara bağlantısı kurmuş oldu.
  • Ermenistan, Rus etkisini kırma ve kendini batıya açma konusunda önemli bir yol katetmiş oldu.
Kötü taraf olarak işin içine yine ABD nin girmiş olmasını gösterebiliriz. Ve buranın 100 yıl boyunca ABD li şirketler tarafından işletilmesi absürt uzun bir süre bence.

Ben bu anlaşmayı her iki devlet içinde karlı buldum açıkçası.

Bu anlaşmadan sonra son durum böyle gibi duruyor :
  • İki devlet savaşmama sözü verdi.
  • Azerbaycan, işgal altında ki topraklarını geri kurtardı ve Ermeni hükümetine bunu kabul ettirdi. (Anlaşmadan bağımsız)
  • İki devlet normalleşme sürecine girdi.
  • Azerbaycan üzerinde ki ABD ambargoları kalktı.
  • Zengezur koridoru içerisinde ki topraklar Ermenistan`a ait, bu anlaşma sonucunda Ermenistan bu koridor fikrinin gerçekleşmesine ve kullanılmasına müsade etti ve Kendini Dünya`ya açtı. (Alan içerisinde Ermenistan hukuku geçerli kalacak)
  • Türkiye , Azerbaycan, Ermenistan ve Türki devletler yeni bir ticaret rotası oluşturmuş oldu.
  • Türkiye ve Azerbaycan, Türki devletlerle ticari kara bağlantısı kurmuş oldu.
  • Ermenistan, Rus etkisini kırma ve kendini batıya açma konusunda önemli bir yol katetmiş oldu.
Kötü taraf olarak işin içine yine ABD nin girmiş olmasını gösterebiliriz. Ve buranın 100 yıl boyunca ABD li şirketler tarafından işletilmesi absürt uzun bir süre bence.

Ermenistan, en başında kendisine yardım edileceğini düşünerek Azerbaycan'a horozlandı. Fakat ne ABD ne de Rusya olaya dahil olmadı. İleriki yıllarda anlaşmadan Ermenistan'ın lehine, Azerbaycan'ın aleyhine bir durum çıkacağını hiç zannetmiyorum. Bununla beraber ABD'de olduğu iddia edilen Ermeni lobisinin parazit yapmak dışında somut bir etkisinin olmadığını da görmüş olduk.

bir anlaşma varsa ve bu anlaşmayı amerika organize ediyorsa bu anlaşmanın kazananı taraflar değil amerikadır kaybedeni ise iki taraftır. berberimden duymadım kendi yorumum

🔴35 Yılın ardından Azerbaycan ve Ermenistan resmi olarak barış imzaladı !🇦🇿🇦🇲
🔴Anlaşma, Donald Trump arabuluculuğunda Beyaz Saray da yapıldı !

Anlaşmanın yükümlülükleri
👇
  • İki ülke ömür boyu savaşmama sözü verdi.
  • Azerbaycan`ın kurduğu ve Türkiye`nin de kapsama alanı içerisinde bulunduğu Zengezur Koridoru 99 Yıl boyunca ABD li bir şirket tarafından işletilecek ve Garantörlük yapılacak.
  • ABD, Azerbaycan`a uyguladığı bütün yaptırımları kaldıracak.
  • Taraflar mutabık kalırsa 2125 yılında anlaşmanın süresi uzatılabilecek.

Tarafların yaptığı bu anlaşma hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Azerbaycan`ın sahada kazandığı savaşı masada kaybettiğini düşünüyor musunuz ?

Dışişleri Bakanlığı , barış antlaşmasından memnun olduklarını ve ABD`yi tebrik ettiklerini bildirdi !

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
bir türkiye türk vatandaşlarıyla barışamadı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,681
Üyeler
183,158
Son üye
zeyneps