Neler Yeni

Çözüldü✓ B 450MK-II BİOS HK !!

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
803
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
Hocam merhaba,
B450MK-II Anakart için ekte belirttiğim biosu indiriyorum. Rename ile flaş belleğin içine atıyorum. Flaş bellek biçimlendirmesinde exFat. Biosa giriyorum tool kısmından o dosyayı göremiyorum. Bios update yapma sebebim Windows 11 için Secure boot kısmını enable veya disable yapsamda aktif değil diyor.
Not : Konu yanlış yerde sanırım kusura bakmayın.

Ekler

• 1.png
    1.png
    44.8 KB · Hit: 37

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,987
İsim
Emre Zengin
Hocam merhaba,
B450MK-II Anakart için ekte belirttiğim biosu indiriyorum. Rename ile flaş belleğin içine atıyorum. Flaş bellek biçimlendirmesinde exFat. Biosa giriyorum tool kısmından o dosyayı göremiyorum. Bios update yapma sebebim Windows 11 için Secure boot kısmını enable veya disable yapsamda aktif değil diyor.
Not : Konu yanlış yerde sanırım kusura bakmayın.
BIOS'u normal bir şekilde mi güncelleyeceksin? BIOS Flashback ile mi güncelleyeceksin?

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
803
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bildiğimiz bios üzerinden tool kısmından ez seçeneği ile dosyayı seçerek güncellemek istiyorum. Bir farkı olur mu ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,987
İsim
Emre Zengin
Bildiğimiz bios üzerinden tool kısmından ez seçeneği ile dosyayı seçerek güncellemek istiyorum. Bir farkı olur mu ?
Rename BIOS Flashback yapmak için kullanılıyor. Windows arama kısmına msinfo32 yazıp ekran görüntüsü atar mısın? BIOS sürümünü kontrol edeceğim.

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
803
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
1676574827490.png

Buyur hocam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bu arada Rename seçeneğini uygulamadan da denedim ondada göremedim.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,987
İsim
Emre Zengin
Secure Boot aktif etmen için başta sistemi UEFI olarak aktif etmen gerekir ama Windows UEFI olarak kurulmamış yani UEFI'yı aktif edersen bilgisayarın açılmaz. Eğer önemli dosyaların yoksa bilgisayarda direk Windows 11 formatı atalım. (CMD üstünden de MBR'yi GPT olarak çevrilebiliyor bu zamana kadar hiç yapmadım ve yaptırtmadım.) BIOS'unu güncellemene gerek yok.

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
803
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Secure Boot aktif etmen için başta sistemi UEFI olarak aktif etmen gerekir ama Windows UEFI olarak kurulmamış yani UEFI'yı aktif edersen bilgisayarın açılmaz. Eğer önemli dosyaların yoksa bilgisayarda direk Windows 11 formatı atalım. (CMD üstünden de MBR'yi GPT olarak çevrilebiliyor bu zamana kadar hiç yapmadım ve yaptırtmadım.) BIOS'unu güncellemene gerek yok.
Anladım hocam böyle bir sisteme İtopyanın UEFİ kurmamasının sebebi neydi acaba :) Peki şuan sistemi komple silerek Windows 11 kursam bir aksilik yaşar mıyım ?

Sadece ana m2 ssdinin tipini değiştirerek.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,987
İsim
Emre Zengin
Anladım hocam böyle bir sisteme İtopyanın UEFİ kurmamasının sebebi neydi acaba :) Peki şuan sistemi komple silerek Windows 11 kursam bir aksilik yaşar mıyım ?
Kafalarına göre kurmuşlar. Sistemin Windows 11 için yeterli bir sorun yaşamazsın.
Windows 11 Yapılımı:
1) Öncelikle elinizde en az 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun.
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11) sayfayı alta kaydır, ISO yazan kısmından Windows 11'i seçip indir. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu İSO'nuz görünecek.
3) Şimdi RUFUS adlı programı indiriyoruz. (https://rufus.ie/tr/)
4) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz ISO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini GPT seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise UEFI (CSM yok) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra bir kaç tane daha seçenek çıkıyor 3 ya da 4 kutucuklu onları boş bırakın. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
803
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Kafalarına göre kurmuşlar. Sistemin Windows 11 için yeterli bir sorun yaşamazsın.
Windows 11 Yapılımı:
1) Öncelikle elinizde en az 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun.
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11) sayfayı alta kaydır, ISO yazan kısmından Windows 11'i seçip indir. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu İSO'nuz görünecek.
3) Şimdi RUFUS adlı programı indiriyoruz. (https://rufus.ie/tr/)
4) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz ISO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini GPT seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise UEFI (CSM yok) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra bir kaç tane daha seçenek çıkıyor 3 ya da 4 kutucuklu onları boş bırakın. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.
İsoyu indirdim yazıyorum şuan hocam dediklerinizi uygulayacağım biyerde takılırsam yazarım hocam. :D

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,987
İsim
Emre Zengin
İsoyu indirdim yazıyorum şuan hocam dediklerinizi uygulayacağım biyerde takılırsam yazarım hocam. :D
Tamamdır, formata başlamadan önce BIOS'a girin ve F7 tuşu ile Advanced Mod'a geçin. Oradan Boot sekmesine tıklayın. Gelen ekranda CSM olacak ona basın. Gelen seçeneklerde Launch CSM olacak ve şuan Enabled konumda o. Onu Disabled yap ve bir geri git. CSM'in altında Secure Boot göreceksin onu Windows 10 UEFI Mode olarak ayarla ve kaydedip çık. Ondan sonra F8 tuşuna bas gelen ekranda flash belleğin görünecek. UEFI ..... (flash bellek adı) onu seç ve kuruluma başla.

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
803
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Hocam burada isim şeklinde yok ama ?

Ekler

• 4B23CDC2-6DCA-43EA-BE8D-B9856A9E7CB8.jpeg
    4B23CDC2-6DCA-43EA-BE8D-B9856A9E7CB8.jpeg
    1.9 MB · Hit: 28

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,987
İsim
Emre Zengin

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
803
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Hocam buradan diskin tipini değiştirmeme gerek varmı ?

Sıfırlayacağım m2 yi komple

Ekler

• 266D7E21-8A1C-45E4-9DA3-7AB68F427B31.jpeg
    266D7E21-8A1C-45E4-9DA3-7AB68F427B31.jpeg
    1.8 MB · Hit: 28
Top Bottom