Neler Yeni

Yardım B ehliyet kaç cc kullanabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Yunus Emre Uzun
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Yusufcan Koçkaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anladım. şuan için 50cc yani. motor sınavının süreci kaç gün bir de ne kadar ödüyoruz

CoNKeR

80+ Bronze
Sadece 50cc'ye kadar motorları kullanabilirsin.
125cc'ye kadar kullanmak için bir yasa çıkaracağız diye milleti heyecanlandırdılar. Çıkardıkları yasada:
Ehliyet kursuna gidip 125 cc için kurs parası ödeyeceksin.
Sonra direksiyon sınav parasını ödeyip sınavına gireceksin.
Sadece ehliyetin değişmeyecek, çipinin içine A1 yazılacak. Bu şekilde A1 de kullanabilirsin. Bunları yapacağına git A al daha iyi.

Yukarıda yazılanlardan sadece "yazılı motor sınavına gireceksin" yanlış. Gerisi doğru. A2'nin bundan farkı 2528 TL ( 2024 ) harç ücreti ödüyorsun. Ehliyetini nüfus müdürlüğüne gidip bizzat işletilecek. A1'de sistem üzerinden işlenmiş oluyor, ehliyetini değiştirmene gerek yok. Nereden mi biliyorum şuan kursa gidiyorum A2 için. Aynı yollardan geçtim. Saçmalığı görünce A2 al daha iyi dedim kendime. Yakında Honda PCX 125 alacağım. Sonrasında 600 cc'ye kadar yolu var.
Evet dediğin gibi, motor sınavına gireceksin kısmı yokmuş.

Son düzenleme:

Mitra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
Birol Olcaytürkan
Sadece 50cc'ye kadar motorları kullanabilirsin.
125cc'ye kadar kullanmak için bir yasa çıkaracağız diye milleti heyecanlandırdılar. Çıkardıkları yasada:
Ehliyet kursuna gidip 125 cc için kurs parası ödeyeceksin.
Yazılı motor sınavı parasını ödeyip sınavına gireceksin.
Sonra direksiyon sınav parasını ödeyip sınavına gireceksin.
Sadece ehliyetin değişmeyecek, çipinin içine A1 yazılacak. Bu şekilde A1 de kullanabilirsin. Bunları yapacağına git A al daha iyi.
Yukarıda yazılanlardan sadece "yazılı motor sınavına gireceksin" yanlış. Gerisi doğru. A2'nin bundan farkı 2528 TL ( 2024 ) harç ücreti ödüyorsun. Ehliyetini nüfus müdürlüğüne gidip bizzat işletilecek. A1'de sistem üzerinden işlenmiş oluyor, ehliyetini değiştirmene gerek yok. Nereden mi biliyorum şuan kursa gidiyorum A2 için. Aynı yollardan geçtim. Saçmalığı görünce A2 al daha iyi dedim kendime. Yakında Honda PCX 125 alacağım. Sonrasında 600 cc'ye kadar yolu var.

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
50 CC kullanabilirsin. Yeni yasayı hiç karıştırma daha yüksek CC kullanmak istersen direkt A ehliyeti al.

Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Yusufcan Koçkaya
teşekkür ediyorum ilginiz için

Top Bottom