Neler Yeni

Yardım A1 ehliyet ile canavar motor önerisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Selman Balcancı
Arkadaşlar yakın zamanda ehliyeti alicam ve alınca surecegim motora bakıyorum şu an aklımda birkaç seçenek var ama size danışmak istedim öncelikle motorda "birkaç *KÜÇÜK*" değişiklik yapacağım ama öncelikle motorda sıvı soğutma olması tercihim yağ ya da su fark etmez 125cc oluyor zaten B1 ile ve bence 125cc kesmez bu yüzden öncelikle 125cc yi 200 CC ye yükseltmek istiyorum ve daha sonra dişlilerle oynayarak top speedi ve hızlanmayı değiştirmek istiyorum bunların yanına da bir tane stage 1 ya da 2 yazılım atmayı düşünüyorum ve sonra motora ABS sistemi yoksa ABS sistemi taktırmak ve son olarak motora Quick shifter taktirarak motoru taçlandırmak istiyorum siz ne düşünüyorsunuz ve hangi motoru önerirsiniz bu modifiyeler için en önemli kriter sıvı soğutma ve bu dediğim modifiyelere açık olmasi scooter olmaması ve son olarak 2 zamanli yeni modellerden var ise onlar daha iyi olabilir bence

İgito

80+ Bronze
Arkadaşlar yakın zamanda ehliyeti alicam ve alınca surecegim motora bakıyorum şu an aklımda birkaç seçenek var ama size danışmak istedim öncelikle motorda "birkaç *KÜÇÜK*" değişiklik yapacağım ama öncelikle motorda sıvı soğutma olması tercihim yağ ya da su fark etmez 125cc oluyor zaten B1 ile ve bence 125cc kesmez bu yüzden öncelikle 125cc yi 200 CC ye yükseltmek istiyorum ve daha sonra dişlilerle oynayarak top speedi ve hızlanmayı değiştirmek istiyorum bunların yanına da bir tane stage 1 ya da 2 yazılım atmayı düşünüyorum ve sonra motora ABS sistemi yoksa ABS sistemi taktırmak ve son olarak motora Quick shifter taktirarak motoru taçlandırmak istiyorum siz ne düşünüyorsunuz ve hangi motoru önerirsiniz bu modifiyeler için en önemli kriter sıvı soğutma ve bu dediğim modifiyelere açık olmasi
pcx su soğutmalı diye biliyorum ama modifiye ye gelmez gibi

crabman

80+ Bronze
r125 veya mt125 olabilir ama bu kadar modifiyeden sonra motor kaç kilometre dayanır bilmiyorum.

CoNKeR

80+ Bronze
Arkadaşlar yakın zamanda ehliyeti alicam ve alınca surecegim motora bakıyorum şu an aklımda birkaç seçenek var ama size danışmak istedim öncelikle motorda "birkaç *KÜÇÜK*" değişiklik yapacağım ama öncelikle motorda sıvı soğutma olması tercihim yağ ya da su fark etmez 125cc oluyor zaten B1 ile ve bence 125cc kesmez bu yüzden öncelikle 125cc yi 200 CC ye yükseltmek istiyorum ve daha sonra dişlilerle oynayarak top speedi ve hızlanmayı değiştirmek istiyorum bunların yanına da bir tane stage 1 ya da 2 yazılım atmayı düşünüyorum ve sonra motora ABS sistemi yoksa ABS sistemi taktırmak ve son olarak motora Quick shifter taktirarak motoru taçlandırmak istiyorum siz ne düşünüyorsunuz ve hangi motoru önerirsiniz bu modifiyeler için en önemli kriter sıvı soğutma ve bu dediğim modifiyelere açık olmasi scooter olmaması ve son olarak 2 zamanli yeni modellerden var ise onlar daha iyi olabilir bence
  1. Her 125cc motorun motor bloğunu 200 ile değiştiremezsin, motor izin vermez yapı gereği. Hadi değiştirdin diyelim, asla bir 200 cc motor gibi olmayacak. Bütün parçaları 125cc için üretilmiş bir motora 200cc blok takıyorsun. Asla bir NS200 gibi gitmeyecek, bunu bil.
  2. Arka dişliyi küçültüp top speedi artırırsan, çekiş gücün (yani torkun, ivmelenmen) düşecek, belki de o dediğin top speede ulaşamayacaksın bile. motorun seriliği ataklığı kalmayacak, çok saçma sen bilirsin.
  3. Stage 1, Stage 2 arabalarda kullanılan terimler, hadi motor için de kullandın diyelim. 200cc ye dönüştürdükten sonra 16-18hp olacak motorun ECU'suna müdahale edip kac beygir almayı planlıyorsun, 1 hp mi? 2hp olmayacak çünkü.
  4. ABS takmak öyle kolay iş değil, etrafınızda bunu yapabilecek, birileri var mı? O motora uygun ABS sistemi bulabilecek misiniz?
  5. Quickshifter küçük motorlarda nasıl takılıyor bilmiyorum, ama aşağı yönlü çalışması için elektronik gaz kolu olması lazım ki, hiçbir 125 cc motosiklet elektronik gaz kollu üretilmiyor. Telli gaz kollarında sadece upshift, yani sadece yukarı yönlü olur. Sadece yukarı yönlü quickshifter takılabilir mi, bundan da emin değilim.
  6. Nacizane tavsiyem güzelce 125cc motorunu 2 sene bin. Sonra 450cc bir motora geçip keyfine bakarsın. Bu kadar yorma kendini.

Son düzenleme:

Golf 4 R32

80+ Silver
125 Duke

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,429
İsim
Bilal Tepe
Saçma fikir al 125cc Mondial falan kullan a2 yapınca satarsın piyasası da var 250 mi 600 mu ne alırsan al sonra

Top Bottom