Neler Yeni

B560M DS3H Ram Uyumu

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Furkan
Merhaba arkadaşlar GİGABYTE B560M DS3H V2 Anakart var elimde Corsair Vengeance Lpx 3200 mhz ram satın alacağım fakat uyumsuzluk olur mu ? Ram de uyumsuzluk var mı yok mu bilmiyorum alacağım adam kendininkine uyumsuz olduğu için satıyormuş.

Acil dönerseniz sevinirim teşekkürler

fgoren

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Fatih Gören
ddr4 anakartın var neden uyumsuz olsun

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Her ram her anakart ile uymlu xmp açmaz. Anakartın sitesinden uyumlu çalışan ramlere bakabilirsin.

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Eski listeler işte, anakart ilk çıktığında yayımlayıp bırakıyorlar. Güncelleme yok, sadece o listeye inanmak saçma.
Katılmıyorum hiç değilse z690 anakartlarda güncelleme geliyor o listeye de . Velev ki saçma diyelim senin açından bakalım nereye bakmamız gerekiyor dostum ?

of Beauty and Rage

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Katılmıyorum hiç değilse z690 anakartlarda güncelleme geliyor o listeye de . Velev ki saçma diyelim senin açından bakalım nereye bakmamız gerekiyor dostum ?

DDR4 olmasına, DIMM-288 yapısı olmasına, ve çakma çukma bir şey olmamasına. Bu kadar.

QVL listesinde olmayıp anakart ile çalışan çok RAM var, Z690 anakartlarda da bir yere kadar güncelleme gelir geliyorsa.

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
DDR4 olmasına, DIMM-288 yapısı olmasına, ve çakma çukma bir şey olmamasına. Bu kadar.

QVL listesinde olmayıp anakart ile çalışan çok RAM var, Z690 anakartlarda da bir yere kadar güncelleme gelir geliyorsa.
Yanlışın var ddr4 dımm-288 fakat kıyamet gibi problemli ram var , deneyimlediğim 3600 MHz Cl 18 ve cl16 Corsair . Birçok giriş seviyesi anakartta xmp dahi açtırmıyor. Çok ciddi bir genelleme yapıyorsun. Hata söylediğinde değil yaptığın genellemede. En sağlıklısı anakartın listesinde olması ya da Whql bios ile desteklenmiş olması.

of Beauty and Rage

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yanlışın var ddr4 dımm-288 fakat kıyamet gibi problemli ram var , deneyimlediğim 3600 MHz Cl 18 ve cl16 Corsair . Birçok giriş seviyesi anakartta xmp dahi açtırmıyor. Çok ciddi bir genelleme yapıyorsun. Hata söylediğinde değil yaptığın genellemede. En sağlıklısı anakartın listesinde olması ya da Whql bios ile desteklenmiş olması.

LPX serisinden bahsediyorsan, Samsung C-Die çipleri oluyor onların. XMP'si bile sıkıntı çıkaran çipler. Öyle olmaları bir sır da değil.

XMP konusuna girmedim zaten, çalışıp çalışmamadan bahsettim. XMP'ye girersek orada tabii ki model model irdelemek lazım, çünkü çipler farklı.

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
LPX serisinden bahsediyorsan, Samsung C-Die çipleri oluyor onların. XMP'si bile sıkıntı çıkaran çipler. Öyle olmaları bir sır da değil.

XMP konusuna girmedim zaten, çalışıp çalışmamadan bahsettim. XMP'ye girersek orada tabii ki model model irdelemek lazım, çünkü çipler farklı.
İşte orada da bahsettiğim gibi en güvenilir kaynak anakartın kendi vermiş olduğu veriler ve bios güncelleme verileri , başka bir alternatif yok , Ben en başta dahi XMP demiştim , ram çalışmaz demedim.

Top Bottom