Neler Yeni

Banka kartımdaki Euro/Doları alırken vergi konulur mu ?

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Mustafa Ödemiş
Dostlar selam, yapıkredi bankasında mobil üzerinden euro hesabı actım ve icinde 300 eurom var. ben bunu daha sonra euro olarak nait çekmek istesem yatırdığından eksik cekmem herhalde değil mi ? vergi vs muhabbeti var mı ?

parayı atmde mi banka şubesinden mi çekmek gerekli ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

bilen var mı ?

Son düzenleme:

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
836
İsim
Adem
Bankamatikten 300 euroyu tam olarak çekebilirsin. Ama kullandığın bankamatiğin Euro işlemlerine açık olması lazım. O da çoğu bankamatikte olmuyor. Bankadan çektiğinde ise bir ücret yansıtılabiliyor. Bankadan bankaya hatta şubeden şubeye bile değişiyor durum. Denizbanktan ve enparadan şubeden dolar çekerken ücret talep etmiyorlar. Yapıkredi şubesinden hiç döviz çekmedim. Evimin yakınındaki bankamatik döviz işlemlerini desteklediği için bankamatikten çektim hep.

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Mustafa Ödemiş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bankamatikten 300 euroyu tam olarak çekebilirsin. Ama kullandığın bankamatiğin Euro işlemlerine açık olması lazım. O da çoğu bankamatikte olmuyor. Bankadan çektiğinde ise bir ücret yansıtılabiliyor. Bankadan bankaya hatta şubeden şubeye bile değişiyor durum. Denizbanktan ve enparadan şubeden dolar çekerken ücret talep etmiyorlar. Yapıkredi şubesinden hiç döviz çekmedim. Evimin yakınındaki bankamatik döviz işlemlerini desteklediği için bankamatikten çektim hep.
hocam hangı atmden ceklecegını ögrenme yöntemi var mıdır ?

Metaxa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Aziz
Mobil şube üzerinden bozdurabilirsin. Sadece alırken vergi muhabbeti var, satarken yok.

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
836
İsim
Adem
hocam hangı atmden ceklecegını ögrenme yöntemi var mıdır ?
Bankanın mobil uygulamasına gir, harita üzerinden bankamatikleri listele, çevrendeki bankamatiklere tek tek bak. Bankamatik özelliklerinde USD Euro vb. para birimlerini destekleyip desteklemediği yazar.

Top Bottom