Başkasına ait ruhsatlı kurusıkı tabanca bulundurmak suç mu ?

GTX 1060

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
336
Merhaba arkadaşlar 2 gün sonra Ankara'dan Van'a gideceğim (düğün için) kuzenimin ruhsatlı kurusıkı tabancası var, taşıma çantası belgeleri vs herşeyi tam, arabanın bagajında götüreceğim yolda aramada yakalanırsa herhangi bir sıkıntı olur mu ? (Benim adıma olmadığı için)

Belgelerinde eksiklik veya kuzenimin sicilinde hiçbir şey yok.

(Bide yolcu otobüsü ile gidip silahı belgelerini vs bavula koysam bavulda yolcu otobüsü ile götürsem otogar da sorun yaşar mıyım ? Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.)

Merhaba arkadaşlar 2 gün sonra Ankara'dan Van'a gideceğim (düğün için) kuzenimin ruhsatlı kurusıkı tabancası var, taşıma çantası belgeleri vs herşeyi tam, arabanın bagajında götüreceğim yolda aramada yakalanırsa herhangi bir sıkıntı olur mu ? (Benim adıma olmadığı için)

(Bide yolcu otobüsü ile gidip silahı belgelerini vs bavula koysam bavulda yolcu otobüsü ile götürsem otogar da sorun yaşar mıyım ? Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.)
Kuru sıkı RPG-7.
Bu arada bence olabilir.

Başkasının adına düzenlenmiş belgelerle başkasının silahını taşımak tabii ki sorun çıkarır. Yakalanmazsan sorun olmaz tabi.

Bavulları aramıyorlar ki. İhbar olmadıkça da aramazlar.
Bavullar ve çantalar xray bantlı cihazlardan geçiyor dostum, yolcu girişinden gireceğin için o xray den mecbur geçiriyorlar, + üstünü bile dedektör ile arama yapıyorlar, yani silahı vs geçirebileceklerini sanmıyorum durdururlar neyin nesi diye sorarlar hemde kendi adına değilse sıkıntı, kendi adına kayıtlı değilse yanında hiç bir türlü götüremez ve otobüse de sokamaz.
Ama yolcu girişinden kaçamak vs girmeyi başarabilirse o şekil bilemem.
Ben Antalya otogarından yanlışlıkla yolcu çıkışının olduğu yerden girmiştim seyehat firamsının önüne doğru gidiyordum, güvenlikler arkamdan bağırdı , kardeşim gel buradan geçmen gerek diye bir an kendimden şühelenmiştim.

Geri