Neler Yeni

basketbolda nasıl kendimi geliştiririm ?

Tre-x

80+ Silver
basketbola ilgi duyuyorum ve boyumun verdiği avantajı kullanmak istiyorum ama pek iyi değilim geçenlerde öylesine arkadaşımla oynarken pası yanlış tuttum parmağımı sakatladım sanırım , bana pas atıyorlar tutamıyorum , topu almak için girdiğimde sürekli faul yapıyorum ve beni oyuna almıyorlar , zıplamadan topu atamıyorum , topu kontrol etmekte zorlanıyorum ama oynamak istiyorum ve bu yaz kendimi geliştirmek istiyorum bu alanda , ilimde basketbol kursu yok pek arkadaşımda yok zaten kendimi geliştirmek istiyorum hareket falan yapmak istiyorum her attığım girsin istiyorum çok şey istiyorum ama azmiminde olduğunu düşünüyorum tavsiyeleriniz nelerdir ?
@kandes22
( https://www.instagram.com/reel/CPlndTYF0su/?utm_medium=share_sheet böyle hareketler yapmak istiyorum )

mortah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
975
İsim
Yakup Efe Sarıkaya
Speedy isimli.bir kanal var ben ordan video izleyerek öğrendim

HoYeon Jung

80+ Gold
Bol bol çalış. Attığın kişiler anadan doğma böyle değiller. Bu arada sen sadece hava atmak istiyorsun. Bence kendini tanı. Ne yapmak istediğini belirle. Topla bol bol uğraş.

Tre-x

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

MehmetV2

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,232
İsim
Mehmet emre börekçi
Çok pratik yapmanız lazım ayrıca hareketlerin ve pasların nasil yapıldığını doğru bir şekilde öğrenmeniz lazım basket kursuna gidin derdim ama basket kursu yok diyorsunuz yakında

Tre-x

80+ Silver

HoYeon Jung

80+ Gold
yanlış anladın beni okulda mesela bir iki tip oynuyor böyle sürekli artislik falan yapıyorlar bana dalga geçiyorlar öğrenmek istememdeki temel amaç bu aslında

okul takımınada girmek istiyorum zaten ama pek güvenemiyorum kendime
Sırf onlara inat çalışacaksan boşuna uğraşma. Kendin için çalış. Ayrıca okul takımından da pek bir şey olacağını sanmıyorum. Basketbol hakkında pek bilgili değilim ama altyapılar vardır herhalde. Takımların altyapılarına gir.
Herkes basketbol oynayacak diye bir şey yok.

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
boyun uzunsa pota altı oyna bence ben 191'im pota altı oynuyorum ama şutlarım da iyi mesela. şutlarım rezildi çok geç düzeldiler tamamen çalışma işi.

Tre-x

80+ Silver
boyun uzunsa pota altı oyna bence ben 191'im pota altı oynuyorum ama şutlarım da iyi mesela. şutlarım rezildi çok geç düzeldiler tamamen çalışma işi.
günde kaç saat çalışmalıyım sence ?
birde nasıl çalışıcağımı nerden başlayacağımı bilmiyorum

İsimsizKaplan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,103
İsim
Burak Taha Koca
basketbola ilgi duyuyorum ve boyumun verdiği avantajı kullanmak istiyorum ama pek iyi değilim geçenlerde öylesine arkadaşımla oynarken pası yanlış tuttum parmağımı sakatladım sanırım , bana pas atıyorlar tutamıyorum , topu almak için girdiğimde sürekli faul yapıyorum ve beni oyuna almıyorlar , zıplamadan topu atamıyorum , topu kontrol etmekte zorlanıyorum ama oynamak istiyorum ve bu yaz kendimi geliştirmek istiyorum bu alanda , ilimde basketbol kursu yok pek arkadaşımda yok zaten kendimi geliştirmek istiyorum hareket falan yapmak istiyorum her attığım girsin istiyorum çok şey istiyorum ama azmiminde olduğunu düşünüyorum tavsiyeleriniz nelerdir ?
@kandes22
( https://www.instagram.com/reel/CPlndTYF0su/?utm_medium=share_sheet böyle hareketler yapmak istiyorum )
yanlış tutma konusu için bol bol oynaman ve mesela topu duvara atıp tutma gibi hareketler yapman lazım zamanla topu rahat kavramaya başlarsın,topu almak zordur eğer karşındaki kişide iyi oynuyor ise onun hatasından faydalanman gerekir,üstüne çullanmadan pas atmasını engelleyecek şekilde önünü kapatman yeterli olucaktır zaten hatalı tutuş yaptığında topa elinle vurunca topu kapabilirsin mesela,zıplamadan topu atabilen varmı zaten bilmiyorum,her attığının girmesi için iyi bir atış tekniğinin olması gereklidir önce topu atarkenki tutuşuna dikkat et,zamanla başarılı olursun eminimki,hareket olayıda gereksiz bence attığın videoya bakılırsa,biraz teknik lazım youtube gibi mecralarda kurs yada eğitimler elbet vardır göz atmanı tavsiye ederim,eğer şutlarında sıkıntı varsa boyunda çok uzun değilse oyun kurucu oladabilirsin pasör olarak,illa basket atmak zorunda değilsin bu tamamen senin oynayış zevkine bağlıdır boyun uzunsa pota altı oynamanı tavsiye ederim şutlarında bu şekilde gelişir.

Tre-x

80+ Silver
yanlış tutma konusu için bol bol oynaman ve mesela topu duvara atıp tutma gibi hareketler yapman lazım zamanla topu rahat kavramaya başlarsın,topu almak zordur eğer karşındaki kişide iyi oynuyor ise onun hatasından faydalanman gerekir,üstüne çullanmadan pas atmasını engelleyecek şekilde önünü kapatman yeterli olucaktır zaten hatalı tutuş yaptığında topa elinle vurunca topu kapabilirsin mesela,zıplamadan topu atabilen varmı zaten bilmiyorum,her attığının girmesi için iyi bir atış tekniğinin olması gereklidir önce topu atarkenki tutuşuna dikkat et,zamanla başarılı olursun eminimki,hareket olayıda gereksiz bence attığın videoya bakılırsa,biraz teknik lazım youtube gibi mecralarda kurs yada eğitimler elbet vardır göz atmanı tavsiye ederim,eğer şutlarında sıkıntı varsa boyunda çok uzun değilse oyun kurucu oladabilirsin pasör olarak,illa basket atmak zorunda değilsin bu tamamen senin oynayış zevkine bağlıdır boyun uzunsa pota altı oynamanı tavsiye ederim şutlarında bu şekilde gelişir.
çok teşekkür ederim

HasanBG

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
859
İsim
Hasan
@kandes22
Spor salonuna git kas yap ya da evde kas yap zıplamanı geliştir basketbol sahasına git orda çalış zamanla bunları yaparsan iyi olursun

İsimsizKaplan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,103
İsim
Burak Taha Koca
yardımcı olduysa en iyi cevap olarak seçebilirsin,iyi çalışmalar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Spor salonuna git kas yap ya da evde kas yap zıplamanı geliştir basketbol sahasına git orda çalış zamanla bunları yaparsan iyi olursun
Hocam Kas yapmakla Basketbolun ne alakası var anlayamadım,kası olmayan 15 yaşındaki kardeşim Yaşıtlarının üstü kişilerden iyi oynayabiliyor,teknik olunca kasa gerek duymana gerek olmaz,ve ağırlık gibi çalışmaları genç yaşta tavsiye etmem sporla ilgilenmesi daha iyi olucaktır elbette.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,576
Üyeler
164,697
Son üye
Mokoko06
Top Bottom