Neler Yeni

Başlangıç motoru sonrası bir motora geçmemiz gerektiğine nasıl karar veririz

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Berke
Merhaba 18 yaşına gelene kadar deli gibi bisiklet sürüyordum hiç bir yere yürümüyordum uzun turlarda yapıyordum. Daha sonra 100lük cub tarzı bir motorumuz vardı onu çok uzun süre olmasada kullandım. Şimdi yeni bir motor bakıyorum cruiser tarzı genelde başlangıç için önerilmez deniliyor ama seviyemi nasıl bilebilirim, cub tarzı motoru rahat kullanıyorum ama çok uzun kullanmadım o yüzden emin olamıyorum
Baktığım motorlar Regal raptor pilder250 ve Benda rock 250

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,553
İsim
Yusuf
cruiser tip motorlarda genelde başlangıç seviyesi olmaz. örn harleyde bulabiliceğiniz minimum 700 800cc bandıdır. önemli olanm cruiser tiplerde cc değildir. başlangıçta şunu kendine şunu sorman daha mantıklı. trafiği okuyabiliyomusun, trafiği okurken motoru kontrol edebiliyomusun, motorun trafikte nerede duracağını biliyomusun ve risk algın ne seviyede. bunları en iyi öğrenmenin yöntemi ilk önce eğitim almak daha sonrasında scooterla deneyim kazanmak. çünkü cruiser alıp cüssesiyle trafikte boğuştuğunda etrafında ne olup bittiğini göremiyosun, bakışın düşüyor ve hiçbişeyi öğrenmiyorsun.

BabaVoss7

80+ Silver
Zafer akçay izleyip artık video da olacakları tahmin edebiliyosan tebrikler olmuşsundur. Şaka maka üstteki arkadaş haklı..

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Berke
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
cruiser tip motorlarda genelde başlangıç seviyesi olmaz. örn harleyde bulabiliceğiniz minimum 700 800cc bandıdır. önemli olanm cruiser tiplerde cc değildir. başlangıçta şunu kendine şunu sorman daha mantıklı. trafiği okuyabiliyomusun, trafiği okurken motoru kontrol edebiliyomusun, motorun trafikte nerede duracağını biliyomusun ve risk algın ne seviyede. bunları en iyi öğrenmenin yöntemi ilk önce eğitim almak daha sonrasında scooterla deneyim kazanmak. çünkü cruiser alıp cüssesiyle trafikte boğuştuğunda etrafında ne olup bittiğini göremiyosun, bakışın düşüyor ve hiçbişeyi öğrenmiyorsun.
Uzun süredir araba kullanıyorum tek başıma 300km yola hiç düşünmeden çıkabiliyorum. Ama motorla trafikte uzun süre geçirmedim. Anlaşılan elimdeki motorla biraz daha tecrübe kazanmam lazım.
Baktığım motorlar harleylerden çok daha küçük ama yine haklısınız büyük motorlar

cptlykia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Yakup Karaca
ben 250cclikle başladım n250 bundan sonra svartpilen 400'e geçmeyi düşünüyorum sizce nasıl ( daha motor kullanmaya başlayalı 1 ay olmuştur ve 250cc yavaş gelmeye başlamıştır) :D

BabaVoss7

80+ Silver
Uzun süredir araba kullanıyorum tek başıma 300km yola hiç düşünmeden çıkabiliyorum. Ama motorla trafikte uzun süre geçirmedim. Anlaşılan elimdeki motorla biraz daha tecrübe kazanmam lazım.
Baktığım motorlar harleylerden çok daha küçük ama yine haklısınız büyük motorlar
Kral arabada tecrübe ama motor başka bir şey cidden. Bende benzer başladım 100lük 250 lik sonra 650 lik ağır bi motora geçtim. Zaten motorun büyük ve ağır olması başlı başına garip oluyor 250 likte bildiğin mekanikler her zaman onda yaramıyor misal. En azından 250 lik alıp zamanla kendini rahat hissettiğinde geçmeyi düşün derim. Mesela ben şimdi 900km lik yolu gidebilecek seviyedeyim motorla ki gittimde. Ondan sonra 650ye geçtim. Cüsseli bi motora yani.

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Berke
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kral arabada tecrübe ama motor başka bir şey cidden. Bende benzer başladım 100lük 250 lik sonra 650 lik ağır bi motora geçtim. Zaten motorun büyük ve ağır olması başlı başına garip oluyor 250 likte bildiğin mekanikler her zaman onda yaramıyor misal. En azından 250 lik alıp zamanla kendini rahat hissettiğinde geçmeyi düşün derim. Mesela ben şimdi 900km lik yolu gidebilecek seviyedeyim motorla ki gittimde. Ondan sonra 650ye geçtim. Cüsseli bi motora yani.
Hocam bahsettiğim motorlar zaten 250lik
Benda rock 250
Regal raptor pilder 250
Ama cruiser olmalarından dolayı biraz daha tecrübe kazanıp sonra geçmeye karar verdim

Top Bottom