Neler Yeni

Başlangıç ve orta seviye için önerilen bass gitarlar

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Squier Affinity Jazz Bass
JJ Pasif Alder gövde

Squier Vintage Modified Jaguar Bass Special
PJ Aktif Basswood gövde
Kasası biraz küçük olduğu için bazılarına biraz konforsuz gelebilir ama hem hafiftir hem de klavyesi aşırı rahattır.
Ton olarak birçok türe uyum sağlama avantajı var. Bu listedeki favorim.

Squier Classic Vibe Jaguar Bass
PJ

Squier Vintage Modified Jazz Bass
JJ Pasif Basswood gövde

Squier Vintage Modified Jazz Bass ’77
JJ Pasif Agathis gövde (krem rengi olanlar Maple gövde)
Maple gövdeli olanı parlak ve ince ton isteyenlerin tercihi. Gövdeli ve kemik metal tonu isteyenler pek tercih etmez.

Squier Vintage Modified ‘70s Jazz Bass
JJ Pasif Maple gövde
Parlak ve ince ton isteyenlerin tercihi. Gövdeli ve kemik metal tonu isteyenler pek tercih etmez.

Ibanez GSR200
PJ Aktif Agathis gövde (walnut renk olan Mahogany gövde)

Ibanez Talman TMB100
PJ Aktif Mahogany gövde

Ibanez Talman TMB300
PJ Aktif Mahogany gövde

Ibanez SR300
HH Aktif Mahogany gövde
Sapı ince ve klavyesi rahat bir model.

Ibanez SR370E
HH Aktif Maple gövde

Yamaha TRBX174
PJ Pasif Alder gövde

Yamaha TRBX204
PJ Aktif Basswood gövde

Yamaha TRBX304
HH Aktif Mahogany gövde

Epiphone Tobias Toby Deluxe IV
HH Aktif Radiata (Pine) gövde

Sterling by Music Man S.U.B. Ray4
HH Aktif Basswood gövde
Sapı ince ve klavyesi rahat bir model.

Cort AB4 Action
Yıllardır Türkiye'de en çok satılan model olma ünvanını başkasına kaptırmadı. F/P.

Marcus Miller Sire V3

SX SJB75

Notlar
-Özellikle metal sound'u isteniyorsa giriş seviyede Ibanez ve Schecter'lara bakılabilir. Squier Jazz Bass'lar da bir noktaya kadar metale uygun olabilir.
-Endonezya yapımı Squier'lar muhteşemdir. Çin yapımı olanlar Endonezya'lar kadar iyi değildir.
-Basswood gövdeli Squier'lar bence Agathis'lerden daha iyi tona sahip. Mahogany gövdeler de Agathis'ten daha iyi. Tabii bunlar tona küçük miktarlarda etki eden faktörler, esas olay manyetiklerde ve amfi/prosesör/ses kartında bitiyor.
-P Bass (Precision Bass)'ları kalın saplı oldukları ve klavyelerini şahsen rahat bulmadığım için listeye almadım. Parmakları uzun ve kuvvetli olanlar sevebilir. Ayrıca P bass'ların ton aralığı dardır. J ve PJ bass'ların ton yelpazesi daha geniş olur (özellikle PJ'nin). Slap tonları için de genelde J bass'lar daha iyidir derler.
-Aktif olması şart koşulan bir şey değil, ucuz gitarlarda aktif manyetiklerin noise açısından dezavantaj oluşturması nedeniyle özellikle pasif tercih edenler de var.

Son düzenleme:

cemtastan2301

80+ Gold
Elinize sağlık çok güzel olmuş. Ben de klasik gitar öğrenmeyi düşünüyorum, onla ilgili bir bilginiz var mı hocam ?

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Elinize sağlık çok güzel olmuş. Ben de klasik gitar öğrenmeyi düşünüyorum, onla ilgili bir bilginiz var mı hocam ?
En son klasik gitarı 5-6 yıl önce elime almıştım sanırım hocam, bilgim yok :(
Model olarak soruyorsanız Yamaha C40 çok öneriliyordu, hala öneriliyorsa ona bir bakabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,372
Üyeler
164,826
Son üye
ssdyardim
Top Bottom