Neler Yeni

Çözüldü✓ Bazı oyunlarda pc kendine restart atıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Türkcan Acar
Once Human isimli oyunda ilk olarak gözlemledim. Oyun açılıp ana menüden oyunu başlat dediğimde bazen yükleme ekranı esnasında bazen ise yükleme ekranı bitip oyun açıldığı gibi pc kendini restartlıyordu. Şimdide yeni çıkan Stalker 2 isimli oyunda yaşıyorum. Sabah oyuna sorunsuz girdim birkaç saat oynadım çıktım. Akşam tekrar girmek istediğimde oyunu açınca başlangıçtaki gölgelendirmeleri yükleme ekranıydı sanırım daha ana menüye gelmeden önceki yükleme ekranında herhangi bir hata almadan pc otomatik olarak kendini restartlıyor. Az önce stress testlerine soktum pc yi. ram cpu gpu ve psu olmak üzere hiçbirinde pc kendine restart atmadı yada bir sorun bulamadı. Oyunu başlattıktan sonra pc nin ortalama restartlanma süresi 15-25 saniye aralığında. Ama daki,kalarca yaptığım stres testlerinin hiçbirinde kapanma gibi bir sorun yaşamadım. Once humanda bu sorunu çözdüm. Server'a gir demeden ana menüde ayarlardan fpsi 60 a sabitleyince oyun açılıyordu 60fps kilidini kaldırınca hala daha tekrarlıyor fakat stalkerda menüye bile gelemediğim için bu sorunu çözemiyorum. Fikri yada bilgisi olan var mı acaba?
Not: gpu driver güncel, gelişmiş sistem ayarları başlangıç ve kurtarmada otomatik restart kapalı.

Bios güncelmi emin değilim, pc stock parçalarıyla taktığım gibi çalışıyor herhangi bir overclock yapmadım. Bios güncellemeyi de denemedim daha önceleri denediğimde de beceremedim.

Sistem özellikleri
MotherBoard: Asus Rog Strix B760-F gaming wifi ddr5 7800mhz o.c
CPU : İntel Core I7 13700K
Ram : GSKILL 32GB(2x16GB) Trident Z5 RGB 6800MHz CL34 DDR5
Graphics Card : EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING ARGB 24GB GDDR6X 384 Bit
Psu'm neydi hatırlamıyorum tek bildiğim kaliteli olmayan bir marka fakat watt olarak yeterli düzeyde bir cihazdı. Alalı 1 seneden biraz fazla oldu.

kullandığım stres testi uygulamaları
ram için : Techpowerup memtest64
Psu için: OCCT
GPU için: Furmark
Cpu için: AIDA64
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gerçekten can sıkıcı bir hal almaya başladı
Mesaj otomatik birleştirildi:

@yusufns etiketlediğim için kusura bakmayın bilgisi olan biri gibisiniz o sebeple etiketledim. Ek olarak daha güçlü sistemn gerektiren oyunlarda bu sorunu yaşamıyorum.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Türkcan Acar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
çözdüm

Top Bottom