Neler Yeni

Bilesenler uyumlu mu?

e398ci

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Murat
Merhaba arkadaşlar. Acikcasi donanim dunyasindan baya uzak kaldim. 14 yaşında bir oğlum ve 20 yaşında bir kızım var ve açıkçası şimdiye kadar onları pc oyun dünyası ile tanıştıramadim. Bunu belirtmemin nedeni hangi oyunlar oynanacak diye bir soru gelmesi. Kızım sims4 ve volarant oynamaya heves ediyor birde little nightmares. Oğlum ise muhtemelen çok çeşitli oyunlar oynayacak . Evde dahili grafik yongali 10 yullik intel nuc var tahmin edersiniz ki bu tür oyunları oynamak tam bir eziyet. Hatta volarant ve little nightmares hic acilmadi. Kusura bakmayin uzattim biraz. Olmusken iyisi olsun degil mantikli olan olsun diye sizlere danismaya karar verdim. Zira fiyatlar oldukça yuksek. Ilk sorum ekte fotoğraftaki grafik kartlarindan tis modeli haric diger iki model arasında ciddi bir fark var mı? Zira tıs olan sanırım 16gb vram e sahip. İkinci sorum ise yine ekteki fotoğrafta bilesenler uyumlu mu? Aslinda onlara burada paylaşılan 20 -30bin civari sistemlerden alsam bile muhtemelen cok sevinecekler. Belki de az once bahsettigim oyunlari sorunsuz oynatacak bu sistemler. Butce konusunda tabikibircok insan gibi beni cok zorlayacak rakamlara cikmak istemiyorum. Ama degecekse ve daha uzun bir oyun omru olacaksa bunu goze alıyorum. Simdiden cok teşekkür ediyorum.
1000040470.jpg
1000040471.jpg

Emirkanyvs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
573
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Hiçbir sıkıntı görünmüyor, parça kaliteleri de gayet hoş usta. Yalnız 4. ve 5. satırda yazılan yazıyı okuyamadım kusuruma bakma. Ekran kartı tarafında ise 4070s gayet yeterli olacaktır ama 4070ti super ile de performans farkları olacaktır. Bu kısım da 10.000 TL'ye bu performans değer mi sorusunu sorarak hareket edebilirisiniz. Ayrıca dediğim gibi okuyamadığım satırları yazma şansınoz var ise onları da yazarsanız sevinirim. Monitör ne alıcaktınız bu arada ?

e398ci

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Murat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
4. Satir Lexar ares rgb 2×16 6400mhz cl32 5. Satır asus tuf gaming gt501. Monitör konusunda da yardıma ihtiyacım olacak.

Emirkanyvs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
573
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
6. satır da galiba kasa yazıyor onuda belirtir misin rica etsem ? Monitörü de inceliyeceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pardon Asus kasaymış 🤣🤦‍♂️. 6. Satır da ki ney ?

e398ci

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Murat
Msi mpg a750gf psu

Emirkanyvs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
573
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
Monitör buna bakabilirsiniz.

Attığım MSI monitörü boşverin onda G-sync özelliği yokmuş.

Bu iki monitöre bakabilirsiniz. Daha çok model var ama ben 8.500 TL civarında attım. LG marka monitörün satıcısı Amazon TR prime alırsanız 8.500 TL oluyor. Her ikisi de güzel monitörlere benziyor hem özellik bakımından hem markaları zaten tartışılmaz.

Son düzenleme:

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,073
İsim
Eymen
Merhaba arkadaşlar. Acikcasi donanim dunyasindan baya uzak kaldim. 14 yaşında bir oğlum ve 20 yaşında bir kızım var ve açıkçası şimdiye kadar onları pc oyun dünyası ile tanıştıramadim. Bunu belirtmemin nedeni hangi oyunlar oynanacak diye bir soru gelmesi. Kızım sims4 ve volarant oynamaya heves ediyor birde little nightmares. Oğlum ise muhtemelen çok çeşitli oyunlar oynayacak . Evde dahili grafik yongali 10 yullik intel nuc var tahmin edersiniz ki bu tür oyunları oynamak tam bir eziyet. Hatta volarant ve little nightmares hic acilmadi. Kusura bakmayin uzattim biraz. Olmusken iyisi olsun degil mantikli olan olsun diye sizlere danismaya karar verdim. Zira fiyatlar oldukça yuksek. Ilk sorum ekte fotoğraftaki grafik kartlarindan tis modeli haric diger iki model arasında ciddi bir fark var mı? Zira tıs olan sanırım 16gb vram e sahip. İkinci sorum ise yine ekteki fotoğrafta bilesenler uyumlu mu? Aslinda onlara burada paylaşılan 20 -30bin civari sistemlerden alsam bile muhtemelen cok sevinecekler. Belki de az once bahsettigim oyunlari sorunsuz oynatacak bu sistemler. Butce konusunda tabikibircok insan gibi beni cok zorlayacak rakamlara cikmak istemiyorum. Ama degecekse ve daha uzun bir oyun omru olacaksa bunu goze alıyorum. Simdiden cok teşekkür ediyorum. Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
şimdi sen bütçeni belirt ben sana öneri yapayım, bir tane en düşük bütçe yaz mesela 20 bin bir tane orta bütçe yaz örnek 30bin bide çıkabileceğin maksimum bütçeyi yaz ona göre önerelim. İllaki kağıtta yazılanlardan alıcam diyorsan ekran kartlarında en mantıklı olan 4070 super, anakartın güzel ve yeterli aynı şey işlemci içinde geçerli güzel bir işlemci ve yeterli. Ramlerde güzel ama bir tık pahalı istersen bunu alabilirsin:patriot 32GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30. Ssd nin okuma yazma hızı yazmıyor ama kaliteli ve ucuz büyük ihtimal güzel bir ssd. Psu 750wat gayet güzel ve yeterli. Kasaya bu kadar para vermeye gerek yok fakat güzel bir kasa onun yerine cc560 da yeterli gelicektir. Kısacası genel durum iyi sadece bütçeyi çok zorlamamak için kasayı değiştirebilir ramleride dediğim gibi yaparak fiyatı düşürebilir. Bide bu sisteme peerles assasin alınsa müthiş. İy günler

e398ci

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Murat
Ssd kinston sayfasında 6000-4000 olarak belirtilmis.

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,073
İsim
Eymen

e398ci

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Murat
Tek korkum montaj yapabilir miyim. Aslinda iyi kötü anlıyorum ama hiç tam olarak pc montajı yapmadım. Ama yine de yapabilirim diye düşünüyorum. Bu arada tekrar yapalım anakart asus b650 mk, işlemci 7500f, ram patriot venom 32gb 6000mhz cl30, grafik kartı asus rtx 4070 super oc, m2 ssd kingston nv3 1 tb, cpu sogutucu thermalright aşsın 120 bunlar iyi sanırım ve buraya kadar 46.500 tl tutuyor. Geriye kasa ve güç kaynağı kalıyor. Dahili psu lu kaliteli kasalar vardır sanırım. Onlardan mi tercih edilmeli, yoksa psu msi a750gf gold 4570tl ve kasa asus a21 plus 3200 tl olarak mı tercih yapılmalı? Bu sekilde olunca fiyat 54bin tl yi buluyor. Monitör, klavye ve fare de 15 bin tl olur .etti mi 70 bin tl. Aslinda bu sistemin aynısı psu marka haric qp bilişimde vardı ve fiyat 48bin tl idi. Zira herhangi bir tanınmış pc uzmanı bir urun tanıtma fiyat hemen yükseliyor. Ve şu an bu sisten 53bin tl qp bilişimde. Fakat vade farksız taksit olmaması alimi zorlaşıyor. En azindan 3 ay yapin yahu! Bahsettiğim parçaları yerine gore 3 ila 6 taksit olarak alabilirim. Fakat bir yandan da gereksiz mi diye düşünüyorum. 25-30bin civarı hazır sistem alıp 5-6 yıl idare eder mi acaba?

Emirkanyvs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
573
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
Montajını yaparken elbet zorlanırsınız ama yaparsınız. 4070 Super'li bir hazır sistem almanızı öneririm. Bütçeyi düşürmek için, 25-30 bin cıvarı bir kasa da gene de işinizi fazlasıyla görecektir. İşlemci gene 7500f olur fakat ekran kartından kısarsınız.

Top Bottom