Neler Yeni

Bilgisayar açıldıktan sonra monitör geç geliyor

Sanjîi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Uğur Önder
Merhaba arkadaşlar, yeni hazır sistem satın aldım ve ilk defa masaüstü bilgisayar kullanıyorum. Bilgisayarı açma tuşuna bastıktan sonra monitörün açılması 35-40 saniye sürüyor ve açıldığında direkt masaüstü geliyor. Windows yüklenme ekranları falan geçmiş oluyor yani. Sorun neden kaynaklıdır acaba yardımcı olabilir misiniz? Ayrıca 2-3 kere denk geldiğim bir olay daha var bilgisayara yeniden başlat dediğim zaman açıldığında her şey Windows arayüzü bile sanki 20 senelik laptopmuş gibi kasıyor bilgisayarı tamamen kapatıp açınca düzeliyor. Bu sorunun da neden kaynaklandığını bilmiyorum. Bu konuda da yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Monitör ekran kartının HDMI girişine bağlı içinden sadece HDMI kablosu çıktığı için ekran kartım da ASUS 4070 Dual OC 12 GB.

• Beğen
Reaksiyonlar: xACa
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
ugur dengel
İlgilendiği Kategoriler
donanım
Instagram
ugrdngl
Steam
oxy_tosin
Twitter
ugurdengel
Facebook
ugurdengel
Discord
https://discord.gg/ZVtycmU6
bios güncellemesini yaptım en güncel halde ve evet win11 kurulu
dostum win11 den kaynaklı olabilir ama bu ara msı b650 anakartlarda bios genelde beta yüklüyse karşılaşıyoruz ve gelende güncellemelerle düzelen bir durum. benim 2 arkadaşımında ddr6 ya geçleriyle aynı sıkıntıları yaşadıklarına şahit oldum ama msı anakartı kullanıyorlardı ve win11 e geçmişlerdi. bir tavsiyem işlemcine göre ram ayarlarını kontrol etmeni öneririm bazen bioslarda oto ram ayalar bu tip sıkıntılar yapabiliyor
biz bu geç açılmaları 15 snye ye kadar indirmiştik ram ayarları ile

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

Forum istatistikleri

Konular
1,036,211
Üyeler
164,269
Son üye
trhjkliur987
Top Bottom