Neler Yeni

Çözüldü✓ Bilgisayar Açılmıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Aykut Ay
RAM
16GB CL16 3200MHz
SSD veya HDD modeli
ST1000DM010-2EP102
Ekran kartı
MSİ GTX1070Tİ
Anakart
MSİ X470 GAMİNG PLUS
İşlemci
RYZEN 5 2600X

Merhaba herkese X470 Gaming Plus anakart ve 2600X işlemcisi olan bir bilgisayara sahibim. Ekran kartım MSI Aero GTX 1070 Ti. Dün gece bilgisayar gayet iyi çalışırken bugün sabah tuşuna bastığımda gücü aldığını ancak ekrana görüntü gelmediğini ve USB çıkışlarına enerji gitmediğini gördüm. Bilgisayarın kasasını açıp çeşitli müdahalelerde bulundum.
1. BIOS pilini çıkarıp 10dakika bekleyip geri taktım.
2. RAM'leri çıkarıp geri taktım.
3. anakart üzerinde bulunan BIOS sıfırlama tuşuna basılı tutarak BIOS sıfırlamayı denedim.
4. ekran kartını çıkarıp taktım.
Yaptığım tüm işlemleri güç kablosu çıkmış halde yaptım ancak bir çözüm olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
765
İsim
Yunus
Cihaz statik yapmış olabilir RAM ve GPU'yu söküp pinlerini silgi ile silin ve de ilk olarak sadece RAM'leri takın ve cihazı onboard olarak başlatın RAM'ler de de sıkıntı oluşmuş olabilir. Veya yetersiz elektrikte olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Aykut Ay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cihaz statik yapmış olabilir RAM ve GPU'yu söküp pinlerini silgi ile silin ve de ilk olarak sadece RAM'leri takın ve cihazı onboard olarak başlatın RAM'ler de de sıkıntı oluşmuş olabilir. Veya yetersiz elektrikte olabilir.
Onboard olması için işlemcide grafik birimi olması gerekmiyor mu? Benim işlemcide dahili grafik birimi yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
765
İsim
Yunus
Onboard olması için işlemcide grafik birimi olması gerekmiyor mu? Benim işlemcide dahili grafik birimi yok.
Pardon aga bu işlemcilerde olmadığını unutmuşum. O zaman ekran kartını tek part RAM ile dene aga eğer yine görüntü gelmiyorsa BIOS pilini çıkarıpta aç.

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,263
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
Statik elektriği atın. Çözüme ulaşamazsanız tüm donanımları kontrol edin, anakarttaki tüm devre elemanlarına göz atın. her şey sorunsuz ise sorun psuda demektir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Aykut Ay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Statik elektriği atın. Çözüme ulaşamazsanız tüm donanımları kontrol edin, anakarttaki tüm devre elemanlarına göz atın. her şey sorunsuz ise sorun psuda demektir.
Statik elektriği atmam için ne yapmalıyım?
Pardon aga bu işlemcilerde olmadığını unutmuşum. O zaman ekran kartını tek part RAM ile dene aga eğer yine görüntü gelmiyorsa BIOS pilini çıkarıpta aç.
Tekrardan deneyeceğim.

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,263
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
Statik elektriği atmam için ne yapmalıyım?

Tekrardan deneyeceğim.
Statik elektriği atmak için ben psunun arkadan sigortayı kapalı hale getirip güç düğmesine basılı tutuyorum bi 10 saniye kadar. Fanlar döner ışık gelir gibi olur bi kaç saniyeliğine, bu statik elektrik var demek

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Aykut Ay
Statik elektriği atmak için ben psunun arkadan sigortayı kapalı hale getirip güç düğmesine basılı tutuyorum bi 10 saniye kadar. Fanlar döner ışık gelir gibi olur bi kaç saniyeliğine, bu statik elektrik var demek
Dediğinizi yaptım hiç bir oynama olmadı.

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,263
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
Dediğinizi yaptım hiç bir oynama olmadı.
Tekrar pcyi açmayı deneyin açılmazsa dediğim gibi donanımlarını kontrol edin, anakartta patlak çatlak devre elemanı var mı? Yine sorun bulamazsanız psudan kaynaklı bir durum demektir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Aykut Ay
Tekrar pcyi açmayı deneyin açılmazsa dediğim gibi donanımlarını kontrol edin, anakartta patlak çatlak devre elemanı var mı? Yine sorun bulamazsanız psudan kaynaklı bir durum demektir.
Tekrar denedim ancak bir çözüm olmadı halen usb çıkışına ve ekrana görüntü gelmiyor.

Top Bottom