Neler Yeni

Bilgisayar Arada Bir Reset Atıyor

Halbezar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Alper Gür
Merhabalar,
3080 ti, rx7600x, Gigabyte B650M K, 2x16 GB 6000MHZ Ram, 750W PSU
sistemim bu şekilde, çok rastgele zamanlarda bilgisayarım reset atıyor, bazen 0.2 saniyeliğine mavi ekrann görüyorum bazen o bile olmuyor, event viewer'dan nedenini anlamaya çalıştım fakat anlayamadım, yardımcı olursanız sevinirim.

Captain Barbossa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Erhan Akçay
Reset atması genelde psuda arıza varsa olur. Bazen de virüs varsa olabilir. Program lar yardımı ile virus taraması yapın, işletim sisteminde sıkntı yoksa temizlik açısından, psudan olabilir.

Oyun oynarken yükteyken mi atıyor genelde yoksa nette gezerken falanda oluyor mu bu reset atmalar.

Halbezar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Alper Gür
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyunda da oluyor, youtube da bir şeyler izliyorken de oluyo, virüs olduğunu sanmıyorum yıllardır pc kullanıyorum dikkatliyim o konuda. Psu da bir arıza varsa onu nasıl anlayabilirim?

Captain Barbossa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Erhan Akçay
Oyunda da oluyor, youtube da bir şeyler izliyorken de oluyo, virüs olduğunu sanmıyorum yıllardır pc kullanıyorum dikkatliyim o konuda. Psu da bir arıza varsa onu nasıl anlayabilirim?
Psu yük altına sokulup özellikle ekran kartı stress testine sokulmalı furmark gibi testlerle. Oyun da olur aniden reset atıyormu diye bakılır fakat sizde zaten oluyormuş . Virüsten deilse ( ama olma ihtimali var yine de ) bu dediklerim oluyorsa sistem farklı bir psu ile denenmeli.

Farklı psu ile olmuyorsa psudandır. Devam ediyorsa işletim sistemi de olma ihtimali var. Hatta ramler tek tek denenmeli sökülüp tekrar takılmalı.
Psu kabloları anakarta ve ekran kartına tekrar dikkatli bir şekilde takılmalı ( iyi oturmama gibi sıkntı varmı diye kablolarda) .

Yani biraz deneme yanılma ile bulunur. Birde psu marka modeli nedir?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,562
Üyeler
163,189
Son üye
squfly
Top Bottom