Selamlar öncelikle belirtmek isterim ki bilgisayarım eski bir samsung model laptop. Sistemin içindeki parçalar da çok kötü 2 gb ram felan var yani. Daha yaklaşık 1-2 hafta once sorunsuz lol oynuyordum zaten bilgisayar eski olduğu için 80-90 fps zar zor alıyordum. Oyun oynarken bı anda ekran gitti ve Video Tdr failure hatası geldi. İnternetten baktım araştırdım biraz uğraş sounucu hatayı hallettım fakat bu hata oldugunda win 8.1 kullanıyordum ve bilgisayarda işletim sistemi win 8.1 iken çözemedim bu sorunu. İlk bir win7 yaptım ardından win7 iken ekran kartı sürücülerini internetten bulup güncellemeye çalıştım fakat çok başarılı olabildiğim söylenemez. Sebebi ise zaten eski model ekran kartları ve güncellemek istediğimde bazen bulamadım bazen de güncellememe rağmen olmadı. Neyse bir süre sonra neden win 10 a geçiş yapıp orada denemiyorum dedim çünkü bir zamanlar bu bilgisayarı win10 da kullanmıştım ve pek sorun yaşadığımı hatırlamıyorum oyunlardaki fps kayıbı dışında. Şuan işletim sistemi win 10 64 bit. İlk kurduğumda baya donmalar oluyordu birkaç tane de stopcode mavi ekran hatası aldım ancak şuan biraz daha iyi gibi. Ekran kartı sürücülerini kontrol ettiğimde ise şuan eskisine göre daha ileri tarihli fakat yinede eski bir yazılım yüklenmiş durumda sanırım windows update ile beraber geldi pek bilmiyorum, ekran kartı sürücülerine pek dokunmak istemiyorum çünkü dokunduğumda bozuluyor ve aygıt çalışmayı durdurdu tarzı bir şey yazıyor. Hiç çalışmayacağına eski bir sürümü çalışsın kafasındayım şahsen. Benim sorum şu olacak bu bilgisayar ile en iyi performansı alabilmem için hangi işletim sistemine geçmem lazım ve geçersem de bu ekran kartı sürümleri o geçtiğim işletim sistemine gelir mi yoksa geçtiğimde tekrar kendim mi bulup güncelleştirmem gerekecek? Bilgisayarda 2 adet ekran kartı var biri İntel HD Graphics 4000 diğeri ise AMD Radeon HD 7600M olması lazım.
Şimde fark ettim aygıt yöneticisinden şuan sadece 1 tane ekran kartı gözüküyor o da intel olan diğeri gözükmuyor sanırım bilgisayarın biraz daha hızlanması bu sebepten olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:
Şimde fark ettim aygıt yöneticisinden şuan sadece 1 tane ekran kartı gözüküyor o da intel olan diğeri gözükmuyor sanırım bilgisayarın biraz daha hızlanması bu sebepten olabilir
Son düzenleme: