Öncelikle Sistemin Şu şekilde; Anakart:B450m İşlemci: Ryzen 3 2300x Ram: x2 Corsair lpx 3000mhz Depolama: su630 240gb ve 1TB Seagate 7200rpm Ekran Kartı: Rx570 sapphire 8gb Güç Kaynağı: Cooler Master Mwe white 550w 80plus Kasa: power boost vk-c013b 500w(Güç kaynağını Belirttiğim güç kaynağı ile değiştirdim cooler master ile yani 2 ay önce) Monitör:144hz asus vg258q Şimdi konuya gelelim geçtiğimiz günlerde elektirik kesintisi yaşadım ve bilgisayarı açmaya çalıştığım da ekran gelmedi sonra fişi çıkarıp taktım öyle geldi ama ram'im 3000mhz çalışırken kendiliğinden 2133mhz çekmişti bunu 3 4 kez yaşadım ramlerden mi kaynaklı olduğunu düşünüyorum sizin de fikrinizi almak istedim ve geçenlerde bilgisayar boşta %40 işlemci kullanıyordu google'da arama yaparken bilgisayar kitlendi yeniden başlatmak zorunda kaldım bilgisayarı aldığım günden beri lanetli hissediyorum işletim sistemim win10 pro NFTS olarak yüklü ve korsan ondan'da olabilir diye düşünüyorum bilgisayar açılırken hiç bir uygulama çalişmiyor başlangıçta hepsini kapadım yine baktığımda %30 %20 civarlarinda işlemci kullanıyor sistemi aldım alalı 8 9 ay oldu hiç format atmadım ve ne yapacağımı bilmiyorum yardımınızı istiyorum şimdiden teşşekürler.