Yardım Bilgisayar ilk açıldığında görüntü böyle

Selim Ege Aydemir

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
188
İps panel asus tuf 27 inç 1440p 240hz monitör model nukarasını hatırlamıyorum böyle oluyor ilk açtığımda pcyi

Ekler

• 1000014824.webp
    1000014824.webp
    668.8 KB · Hit: 144
  • 1000014825.webp
    1000014825.webp
    551.5 KB · Hit: 144
Tahminimce 3 olasilik var en olasıdan düşük ihtimale doğru yazıcam.

1.Kablo yada port bozukluğu -> elinde varsa başka bir kablo yada hdmi yerine displayport ile baglan. Bendede benzer sorun varken hdmi yerine display ile baglanınca duzeldi.

2.Monitor gg

3.Ekran kartı gg -> Ekran kartı görüntü test programları ile deneyebilirsin

Tahminimce 3 olasilik var en olasıdan düşük ihtimale doğru yazıcam.

1.Kablo yada port bozukluğu -> elinde varsa başka bir kablo yada hdmi yerine displayport ile baglan. Bendede benzer sorun varken hdmi yerine display ile baglanınca duzeldi.

2.Monitor gg

3.Ekran kartı gg -> Ekran kartı görüntü test programları ile deneyebilirsin
Ekran kartı hatası böyle olmuyor monitör kaynaklı bir sorun var diye düşünüyorum.

Ekran kartı hatası böyle olmuyor monitör kaynaklı bir sorun var diye düşünüyorum.
yeni kablo ve farklı portla görüntü almayı dene bende benzer bir sorunda işe yaramıştı, sorun devam ederse muhtemelen sorun monitördedir
birde biosa girip o ekranda böylemi bakar mısın hiç zannetmesem de windowsun işi olabilir :D her olasılığı değerlendirmek lazım.

hocam portu ve kabloyu değiştirip dene bir de yazılım güncellemelerine dikkat et. Bi ara bende de buna benzer bir şey oluyordu gpu driver güncellemesi gelince düzelmişti.

Güncelleme artık zamanla geçmiyor gibi, asus garantiyle ilgili yardımcı olur mu?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Böyle

yeni kablo ve farklı portla görüntü almayı dene bende benzer bir sorunda işe yaramıştı, sorun devam ederse muhtemelen sorun monitördedir
birde biosa girip o ekranda böylemi bakar mısın hiç zannetmesem de windowsun işi olabilir :D her olasılığı değerlendirmek lazım.
Windowsluk değil gibi

hocam portu ve kabloyu değiştirip dene bir de yazılım güncellemelerine dikkat et. Bi ara bende de buna benzer bir şey oluyordu gpu driver güncellemesi gelince düzelmişti.
Port değiştim sorın aynı monitörde galiba hdmida da böyle

Ekler

• 1000014841.webp
    1000014841.webp
    637.6 KB · Hit: 38
  • 1000014842.webp
    1000014842.webp
    765.8 KB · Hit: 39
Son düzenleme:
Güncelleme artık zamanla geçmiyor gibi, asus garantiyle ilgili yardımcı olur mu?

Böyle

Windowsluk değil gibi

Port değiştim sorın aynı monitörde galiba hdmida da böyle
biosta da aynı ekran hocam o zaman muhtemelen monitörden kaynaklıdır. Sıcakların da etkisiyle ısınan bi monitörse eğer yanmış, zarar görmüş olabilir.

Bios güncelliyorum şuan

biosta da aynı ekran hocam o zaman muhtemelen monitörden kaynaklıdır. Sıcakların da etkisiyle ısınan bi monitörse eğer yanmış, zarar görmüş olabilir.
Garanti karşılar mı hocam

Bios güncelliyorum şuan

Garanti karşılar mı hocam
varsa karşılar tabii aldığınız yerle ve servisle iletişime geçin onlar gerekli bilgileri size verecektir. Muhtemelen kargoyla gönderin biz bi bakalım diyecekler.

varsa karşılar tabii aldığınız yerle ve servisle iletişime geçin onlar gerekli bilgileri size verecektir. Muhtemelen kargoyla gönderin biz bi bakalım diyecekler.
Kargoyla göndermeden önce yapmam gereken neler var

Baika çözüm önerisi olan var mı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,379
Üyeler
186,877
Son üye
comealittlecloser
Geri