Neler Yeni

Bilgisayar kasası çalışıyor fakat ekipmanlar ve ekran çalışmıyor

luppo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre Gündoğdu
Herkese merhaba, bugün bir sorunla karşılaştım ve sizlere danışmak istiyorum, şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler.

Sistemim şöyle;

• XFX Radeon 5500 XT 4 GB.
  • Ryzen 5 2600X 4,25 GHz.
  • Kingston 480 GB SSD.
  • Corsair Delta kasa + Corsair 550W PSU.
  • Corsair Vengeance 8+8 16 GB RAM. 3000MHz.
  • MSI A320M-A Pro AMD A320 soket AM4 DDR4 3200(OC) anakart.

Dün bilgisayar ile hiç bir sorun olmadan oynarken birden elektrikler kesildi ve bende her zaman olduğu gibi, bir şey olmayacağını düşünüp gelmesini beklemek yerine uyudum. Bugün ise sabah gelip bilgisayarı açtım, hiç bir sorun yoktu sadece Windows başlangıcında PIN hatası vermişti, şifremi giremiyordum ve bende bilgisayarı yeniden başlat deyip 5 dakika bilgisayar başından kalktım. Geldiğimde ise bilgisayar çalışır vaziyetteydi fakat ekipmanlar ve monitör çalışmıyor, ekipmanların ışığı yanmıyordu. Ekran kartının fanları ise çalışıyor. Bilgisayarı 4-5 kere kapat aç yaptım fakat düzelmedi, internetten konu ile alakalı yazıları okudum ve klasik çözümler şunlardı; RAM'lerin yerini değiştirmek, silgi ile RAM'leri silmek, BIOS pilini söküp bekletip takmak gibi gibi, bunların hepsini emin olun denedim fakat sorunum çözülmedi. Sonrasında ise ekran kartına takılı olan HDMI kablosunu anakarta taktım ve bilgisayarı öyle başlattım, ekipmanların ışığı yandı fakat ekran yine yoktu ki işlemcim APU işlemcisi olmadığı için büyük ihtimalle, ekran kartına taktığımda ise yine ışıklar yanmıyordu. Sorunun ekran kartından olduğunu düşünüyorum, fakat sabah neden çalıştığını anlayamadım, elektrik kesintisinden hasar alsa sabah çalışmazdı herhalde. Konu ile alakalı cevaplarını bekliyorum dostlar, iyi akşamlar diliyorum.

Kaan218

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
244
İsim
Kaan
psu ya gelen dalgalanma etkilemiş olabir elektirkler gittiğinde sistem gider fişi çekersen şarteli in dirmiş gibi bişey olur ama sistemi kapatmassan sisteme düşükl yüksek dalgalı bir elektirik gelir buda psu dan ekran kartında sorun olduğunu düşündüğün için fazla veya az elektik verip boza bilir diye düşünüyorum sabah açılması da dalgalanmalardan dolayı olabilir mahallenizde veya evinizde çok fazla elektirk gidiyormu

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Yusuf
hocam elektrik kesintisine karşı bilgisayarın kendini korur normalde. bunu da sığaçlar yapar diye biliyorum. evde elektrik gittiğinde ben hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.

luppo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre Gündoğdu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
psu ya gelen dalgalanma etkilemiş olabir elektirkler gittiğinde sistem gider fişi çekersen şarteli in dirmiş gibi bişey olur ama sistemi kapatmassan sisteme düşükl yüksek dalgalı bir elektirik gelir buda psu dan ekran kartında sorun olduğunu düşündüğün için fazla veya az elektik verip boza bilir diye düşünüyorum sabah açılması da dalgalanmalardan dolayı olabilir mahallenizde veya evinizde çok fazla elektirk gidiyormu
Kanka dediklerin tamamen doğru fakat ben bunu düşünüp bilgisayarın fişini çektim, yüksek dalga girmiş olamaz. Bunun dışında bir sorun olduğunu düşünüyorum

Kaan218

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
244
İsim
Kaan
hocam psu marka model nedir

luppo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre Gündoğdu
hocam elektrik kesintisine karşı bilgisayarın kendini korur normalde. bunu da sığaçlar yapar diye biliyorum. evde elektrik gittiğinde ben hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.
Anladım hocam teşekkürler cevap için

Kaan218

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
244
İsim
Kaan
bazı psular veya sistmler korumuyor elektirik kisintisi şimşek çakması bütün sistemi götürür psu modeli düşük olabilir veya başka sebep her seferinde korucağını düşünmüyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Yusuf
bazı psular veya sistmler korumuyor elektirik kisintisi şimşek çakması bütün sistemi götürür psu modeli düşük olabilir veya başka sebep her seferinde korucağını düşünmüyorum
anladım hocam böyle sorunlar yaşanmasın diye prizler var diye biliyorum. onlar kesin çözüm olur mu kesin bir şekilde korur mu?

luppo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre Gündoğdu
Corsair 550W psu hocam
hocam tam modelini bulamadım fakat Corsair kasasının içinde geliyor, Corsair 550W 80+ diye geçiyor. Kalitesiz bi psu olduğunu düşünmüyorum ki elektrik kesintisi 1 defa da olmadı, 4 yıldır aynı pcyi kullanıyorum ve elektrik kesintileri oldukça fazlaydı.

Kaan218

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
244
İsim
Kaan
anladım hocam böyle sorunlar yaşanmasın diye prizler var diye biliyorum. onlar kesin çözüm olur mu kesin bir şekilde korur mu?
şuan da bende akım korumları priz var korur işi bu zaten dalgalanma yı önlesin yeter psu da gerekli korumlar ve bu akım koruma gelince korur veya bütçen çok iyise ups almak en iyis
Mesaj otomatik birleştirildi:

Corsair 550W psu hocam

hocam tam modelini bulamadım fakat Corsair kasasının içinde geliyor, Corsair 550W 80+ diye geçiyor. Kalitesiz bi psu olduğunu düşünmüyorum ki elektrik kesintisi 1 defa da olmadı, 4 yıldır aynı pcyi kullanıyorum ve elektrik kesintileri oldukça fazlaydı.
işte hocam :D kendinde söylüorsun elektirk kesinitis fazla diye sistem bu raya kadar dayanmış olabir 4 yıldır kullandığını söyledin bi kontrol etttir bi bilgisyarcı falan varsa yakınlarında

Son düzenleme:

luppo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre Gündoğdu
şuan da bende akım korumları priz var korur işi bu zaten dalgalanma yı önlesin yeter psu da gerekli korumlar ve bu akım koruma veya bütçen çok iyise ups almak en iyis
Mesaj otomatik birleştirildi:

işte hocam :D kendinde söylüorsun elektirk kesinitis fazla diye sistem bu raya kadar dayanmış olabir 4 yıldır kullandığını söyledin bi kontrol etttir bi bilgisyarcı falan varsa yakınlarında
Anladım hocam teşekkürler cevapların için, sorunu tam olarak anlayamazsam bilgisayarcıya götürmeye çalışacağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,126
Üyeler
163,949
Son üye
Aedirnn
Top Bottom