Bilgisayar kullanım sorusu

Reaksiyon skoru
31
Arkadaşlar bilgisayar alacağım ancak biraz korkuyorum bilgisayarım bozulmadan kullanmanın yollarını söyleyin lütfen

kaspersky antivirüs programını kur premium sürümünü kullan.
premium pahalı gelirse temel paketi kullanabilirsin.
ücretsiz sürümünü de kullanabilirsin ne kadar para o kadar koruma.

kullandıkca öğrenirsin, iyice öğrendikten sonra antivirüs programına gerek duymayabilirsin

Arkadaşlar bilgisayar alacağım ancak biraz korkuyorum bilgisayarım bozulmadan kullanmanın yollarını söyleyin lütfen
Bilgisayar bozulmadan nasıl kullanılır ki?
Elektronik parçalarla dolu, türlü yazılım destekli bir makine kendisi. Soru da inanılmaz geniş, yani donanım ve yazılımsal olarak koruyarak daha uzun ömürlü olmasıysa konu, ona göre türlü çeşitli tavsiyeler verilebilir...

Kasanızı yerden yüksek ve sıkışık olmayan nefes alabileceği bir yere yerleştirin kasa içi hava akışı parçaların iyi soğutulmasını sağlar. Aynı şekil bilgisayar yerde durursa çok fazla toz toplar ve hava alamaz parçalar aşırı ısınabilir buda arızaya sebebiyet verebilir. Kasanızı senede 2 kere tozunu temizleyin.

Kasada parçalar ve soğutucular arasında iletimi sağlayan termal macun vardır bu eğer kötü kalitede bir macunsa parçalarınızı etkiler her sene veya 2 senede bir işlemcinizin ve ekran kartınızın macununu kaliteli bir macun ile değiştirin eğer kasa sıfır ise üzerinde garanti etiketi olur doğal olarak bu dediklerimin hiçbirini yapamazsınız veya ekran kartının garanti etiketi vardır termal macun değiştirmezsiniz mecburen garanti sonlanınca değiştirirsiniz.

kasanızı Topraklaması olan bir prizde kullanın ani elektrik kesintilerinde veya ani fiş çekilmelerinde zarar görebilir ekstradan akım korumalı bir çoklu priz alabilirsiniz ama mutlaka topraklaması bulunan bir prizde kullanın bilgisayarınızı. tabi güç kaynağı da burada önemli kasaya güç sağlayan bileşeninde kendine özgü koruması oluyor.
çevresel olarak bunlara dikkat etmeniz yeterli (eksiğim varsa eklersiniz)

Yazılımsal olarak şahsen ben hiç anti-virüs programı kullanmıyorum yasaklı sitelere girmeme rağmen 5 senedir hiç virüs bulaşmadı. Yani aslında dikkat ederseniz sisteme bir şey olmaz Windows , ekran kartı sürücü , aygıt güncellemelerinizi tamamlayın sistemin çalışmasını etkilerler (eksik güncellemeler mavi ekran hatalarına sebebiyet verebiliyor bizzat deneyimledim). Aklıma gelenler şu anlık bunlar ayrıca korkacak bir şey yok kısmet nasip.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,951
Üyeler
190,836
Son üye
Atakan Dogan
Geri