Neler Yeni

Bilgisayar montajlarken nelere dikkat etmeliyim?

Xesha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Can Kocatürk
Arkadaşlar ben sistemimi parça parça toplayıp montajlamak istiyorum. Araştırırken bir şey farkettim montajlarken statik elektrik falan diyolardı anlayamadım.
Bu yüzden sordum. Bilgisayar montajlarken nelere dikkat etmeliyim? Nasıl önlemler almalıyım?

• Beğen
Reaksiyonlar: ramo

ELECTUS

80+ Silver
Hocam ekran kartının üst kısmını çok fazla ellemeyin işlemci pinlerini ellemeyin gerisi kolay zaten.

Xesha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Can Kocatürk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam ekran kartının üst kısmını çok fazla ellemeyin işlemci pinlerini ellemeyin gerisi kolay zaten.
hocam 1 kere deneyimim oldu zaten ilk pc mi bulup parçalayıp montajlamıştım ama çalışığ hemen kapandı falan uğraştıktan sonra açıldı ben bu elektirk konusundan olduğunu sandım ve ilerde kendimi pc mi montajlarken sorun çıksın istemem bu yüzden

ramo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Ramazan
Arkadaşlar ben sistemimi parça parça toplayıp montajlamak istiyorum. Araştırırken bir şey farkettim montajlarken statik elektrik falan diyolardı anlayamadım.
Bu yüzden sordum. Bilgisayar montajlarken nelere dikkat etmeliyim? Nasıl önlemler almalıyım?
psu kablolari nasil takilacak

Canxkarax

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,260
İsim
Can
arkadaşın dediklerine dikkat et.
Statik elektriğini boşalt!

Canxkarax

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,260
İsim
Can
anlayamadım?
Mesaj otomatik birleştirildi:

işte bu elektrik konusunu falan bilmiyorum nedir nasıl yapıcam
statik elektriğini boşaltmak için evinizdeki kalorifere gidin 5-10 saniye tutunun.
statik elektrik parçalara zarar verebilir.
ben öyle yaptım kurdum sistemimi sıkıntısız çalışıyor

Bymuco

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Mücahit suna
Anakartı kasaya montajlarken anakartı havada tutan vida yuvaları takılmamış oluyor genellikle. Vida yuvalarını takıp akabinde anakartı takın. Yoksa yonga setini yakabilir, yeni bir anakart almak zorunda kalabilirsiniz. Acı tecrübeyle sabittir🙂

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,719
İsim
marilyn
statik elektirik zarar verebilir o yüzden işlemcinin altındaki pinlere veya anakartın işlemci soketine ellememeye çalışın ekran kartını büyük ise ilk defa topluyorsan biraz zorlayabilir oradaki sokete dikkatli devranman gerek gerisi kolay ilk işlemci anakart ram sonra anakartı kasaya yerleştirir isen daha kolay olur

Fransali

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,224
İsim
Ali Ensar Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Notebook önerisi- tenik sorun
Donanım arşivin sistem toplama rehberi var 3 tane 1er saatlik onları izle gözün kapalı toplarsın

Xesha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Can Kocatürk
Donanım arşivin sistem toplama rehberi var 3 tane 1er saatlik onları izle gözün kapalı toplarsın

aa hatırladım d- dostum teşekkürler

Top Bottom