Neler Yeni

Bilgisayar müh. okuyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum.

tamtam

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
isim soyisim
Yazılım tarafında olacağım.
Hangi alana yöneleceğimi bilemiyorum. Neyin hoşuna gideceğini bilmiyorum. Seçtiğim alanda iş bulmam ne kadar sürer onu da bilmiyorum.
Acaba biraz konuya çalışıp gerçeğe nispeten yakın çeşitli görev/çalışma/projeleri yapmayı nasıl deneyebilirim? Böylece hangi dil/framework/metod/programda fena olmadığımı öğrenebilir ve yöneleceğim alana karar verebilirim?

Capt.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
421
İsim
Furkan
okudugunuz ile yapacağınız meslek aynı olmayabilir siz seçin bir tane gidin çevre edinin devamı gelir çok kasmayın ve kendinizi geliştirmeyi bırakmayın

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,337
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
İşin içinde olan o işleri adı gibi bilen birine sor. Sektörde nasıl elemana ihtiyaç var hangi iş çok para ediyor ona göre geliştirirsin kendini. Mesela bizim bölümde plastik cerrahi hariç para yok. Hiçbir iş hoşuna gitmeyecek zaten onu geç.

mert333

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
300
İsim
Hüseyin Mert
Dostum ben yeni mezun olacağım şöyle ki, piyasaya yeni girecek olan kimse bir işi tamı tamına bilemez çünkü üniversitede teorik olarak görüyoruz her şeyi. Çoğu firma zaten junior yani kıdemsiz yazılımcı alırken bir şey bilmediğini bilerek alıyor ve aldığı yazılımcılara öğretiyorlar bu işi bu yüzden çok takma. Şu an .Net , .Net core , python, Js ve js frameworkleri revaçta bunlarla ilgili 3-5 proje yap orta-zor seviye illa ki bir yere girersin. Şimdi bir de bu işte ileriye dönük düşünmen lazım. Şu anda yazılım işi kopyala yapıştır olmaya başladı bu yüzden bence bir yandan yapay zeka teknolojilerine ısın bugün ChatGPT ile bile bir uygulama yapabilirsin. Big data gibi teknolojileri öğren zaten bu da yapay zeka içinde olan bir şey. Özellikle Devops bence çok iyi bir tercih olacaktır. Yalnız bu alanda eğitimlere ulaşman zor hepsi neredeyse yabancı kaynaklarda mevcut. Kafanı takma böyle işsiz kalırmıyım vs düşüncelerle zaten ortalama 10-15 bin arası işe başlayacaksın yani 1000 dolar bile değil ve bu işveren için önemsiz bir para.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Mehmet bozan
Hayat bilinmeyenlerle dolu. Bununla yaşamayı öğreneceksin. Ne kadar yaşayacağını bile bilemiyorsan, gerisinin de bir önemi kalmıyor.

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye
Hangi işi yaparken sıkılmıyorsun eğlenebiliyorsun daha çok hoşuna gidiyorsa o ve yazılımın çoğu dalı zaten iyi yazılım olması yeterli gibi.

lyoko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
SY
Yazılımda her alanda her imkan mevcut sadece gerçekten severek yapman lazım bunun için de sevebileceğin alanları dene henüz okuduğuna göre denemek için bolca vaktin var. Hoşuna giden alanda kendini geliştirmeye devam edersin

JSezar

80+ Silver
En iyi olduğuna derse yönelenilirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,073,038
Üyeler
170,458
Son üye
ozgurorak