Neler Yeni

Bilgisayar Mühendisi okunur mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
MERAKLI
Okunur tabikide diyen olabilir ama aklıma karıştıran bir şey var. Son yıllardaki mezun sayısı ve bazen üniversite okumadan kurs alıp sektöre girenler var. İş imkanı açısından sıkıntı olucak bence. Okumak mantıklı mı aşırı kafam karışıyor. Diş mi okusam emin olamıyorum?

eneskaya6

80+ Silver
Kendi kliniğimi acarım dersen ki güncel olarak 3-4m min bütce lazım o zaman cok para kazanırsın ama onun dışında her anlamda bilgisayar müh hem cok daha konforlu hem insan ilişkileri acısından rahat hem kendini geliştirirsen özel sektörde maaşı daha fazla

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,078
İsim
Ömer Murat KARACA
Fırat Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim 4. sınıf. Manevi olarak ocağım söndü, 1 sene uzattım, daha da uzama ihtimali var. Kesinlikle gereksiz zorluyorlar, kafaları eskide kalmış saçma sapan işler yaptırıyorlar. Sene 2025 oldu biz elle staj defteri yazıyoruz 40-45 sayfa :)

Klinik açmaya paran varsa ve çevreniz genişse diş okunur. iş yapar bir klinik, yeri hariç 5-6M tutacaktır daha 1 sene önce yeri de dahil bir tanıdık 12-13M harcadı. Dükkanı da alsan yerine göre 3-5M'da orası tutar. Kısacası para varsa girilir.

Bilgisayar da bizim gibi hayattan bezdirmeyecek bir üniversitede okursan okunur. Biraz da ilgili isen yazmanı tavsiye ederim ilgisiz insanı bayar bu bölüm.

Güzel bi üniversitede değilseniz bölümün pek önemi yok. 300k ile alan bilgisayar mühendisliğide var ona bakacak olursak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Saçma sapan üniversiteye gitmek yerine 4 yıl kendin bir şeyler yapmaya çalış daha iyi.

USTUEM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Emir
Fırat Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim 4. sınıf. Manevi olarak ocağım söndü, 1 sene uzattım, daha da uzama ihtimali var. Kesinlikle gereksiz zorluyorlar, kafaları eskide kalmış saçma sapan işler yaptırıyorlar. Sene 2025 oldu biz elle staj defteri yazıyoruz 40-45 sayfa :)

Klinik açmaya paran varsa ve çevreniz genişse diş okunur. iş yapar bir klinik, yeri hariç 5-6M tutacaktır daha 1 sene önce yeri de dahil bir tanıdık 12-13M harcadı. Dükkanı da alsan yerine göre 3-5M'da orası tutar. Kısacası para varsa girilir.

Bilgisayar da bizim gibi hayattan bezdirmeyecek bir üniversitede okursan okunur. Biraz da ilgili isen yazmanı tavsiye ederim ilgisiz insanı bayar bu bölüm.
bilgisayar mi okuyordunuz ben de yazilim okuyorum 1. Sinif memnun oldum tekrardan. Tanimamis olabilirsiniz beni sık sık karsilasiyoruz forumda

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,078
İsim
Ömer Murat KARACA
Güzel bi üniversitede değilseniz bölümün pek önemi yok. 300k ile alan bilgisayar mühendisliğide var ona bakacak olursak.

Saçma sapan üniversiteye gitmek yerine 4 yıl kendin bir şeyler yapmaya çalış daha iyi.
Mühendislikte ilk 5000-10000 haricinde gireceğin üniversitelerin neredeyse hiçbir farkı yok. Kendini bölümdeki eğitim dışında geliştirmezsen Odtü'den de mezun olsan işe yaramaz bir mühendis olursun hocam o yüzden tam tersi üniversitenin düşünüldüğü kadar ciddiyeti yok

sirefeee

80+
Mühendislikte ilk 5000-10000 haricinde gireceğin üniversitelerin neredeyse hiçbir farkı yok. Kendini bölümdeki eğitim dışında geliştirmezsen Odtü'den de mezun olsan işe yaramaz bir mühendis olursun hocam o yüzden tam tersi üniversitenin düşünüldüğü kadar ciddiyeti yok
Katılmıyorum ben hocam iyi bir üniversiteden mezun olmak gerekiyor güzel bir kariyer için tabii ki kendini de geliştirmek lazım ama 300 bindeki mühendis ile 2000-3000 deki mühendis aynı tutulamaz

man a man

80+ Bronze
Bence yazılım/bilgisayar konularını sevmeyen birinin bilgisayar mühendisliği okuması çok yanlış bir karar olur. Çoğu kişinin yaptığı en büyük hata bu

Kurs mevzusuna gelirsek 6 ayda programcı olur sektöre girersin fakat asla bir mühendisliğin yerini tutamaz. Benim üniversitede aldığım derslerin büyük çoğunluğu teorikti üstünede pratik bilgiyi ekleyince çoğu şeye hakim oluyorsun.

Linkedin de iş ilanlarına gir ilgili mühendislik bölümlerinden mezun ibaresini aranan kriterler arasında bol bol görürsün zaten :)

Kendinizi geliştirmek tabii ki önemli fakat diplomanız ile bir yere girmeye çalışıyorsanız iyi bir üniversitede olmak şart. Odtü bilgisayar mühendisliğinden mezun birini havada kaparlar. Fakat iyi bir derece yapamadıysanız yukarıda yazdığım gibi üniversiteye gitmek yerine kendiniz bir şeyler yapmaya çalışmanız daha mantıklı.

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,449
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Önce ne iş yapmak istediğinize karar verin ondan sonra bölümün okunup okunmayacağını düşünürsünüz, mesela üniversite sınavından çıktıktan sonra biraz biraz yazılım derslerine bakarak hoşunuza gidip gitmediğini test edebilirsiniz. Veya buna hiç gerek kalmadan sinenize çekilip 10-15 dakika kendi adınıza düşünürseniz ben ne yapmak istiyorum nasıl bir hayat yaşamak istiyorum hangi işler beni mutlu eder gibi kendi cevabınızı kendiniz verebilirsiniz. İş bulma konusunda çok dert etmeyin çalıştıktan sonra her sektörde iş yapabilirsiniz özellikle böyle sektörlerde çalıştıktan sonra iş bulmamak imkansız gibi bir şey.
-bilgisayar mühendisliği öğrencisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
MERAKLI
Yabancı ülkede yaşamak istiyorum bu yüzden yurt dışında iş imkanı nasıl?

Önce ne iş yapmak istediğinize karar verin ondan sonra bölümün okunup okunmayacağını düşünürsünüz, mesela üniversite sınavından çıktıktan sonra biraz biraz yazılım derslerine bakarak hoşunuza gidip gitmediğini test edebilirsiniz. Veya buna hiç gerek kalmadan sinenize çekilip 10-15 dakika kendi adınıza düşünürseniz ben ne yapmak istiyorum nasıl bir hayat yaşamak istiyorum hangi işler beni mutlu eder gibi kendi cevabınızı kendiniz verebilirsiniz. İş bulma konusunda çok dert etmeyin çalıştıktan sonra her sektörde iş yapabilirsiniz özellikle böyle sektörlerde çalıştıktan sonra iş bulmamak imkansız gibi bir şey.
Sosyal medyada doğru mu bilmem işsizlik çok belirtiliyor ama dediğim gibi doğru mu bilmem

Ne yapmak istiyorsunuz derken orayı biraz daha açar mısınız

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
ulaş dursun
Okunur tabikide diyen olabilir ama aklıma karıştıran bir şey var. Son yıllardaki mezun sayısı ve bazen üniversite okumadan kurs alıp sektöre girenler var. İş imkanı açısından sıkıntı olucak bence. Okumak mantıklı mı aşırı kafam karışıyor. Diş mi okusam emin olamıyorum?
hedef ne dersler nasıl bilmem ama ben şu an tercihte bulunabilsem itü yapay zeka bölümünü tercih ederdim lisans programına baktım biraz çok dolu güzel bi bölüm bilgisayar yazılım bölümlerinde iş yok artık devre teorisi dersleri veriyolar yıl olmuş 2025 ben kendim yazılım okuyorum. yapay zeka öneririm

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,689
Üyeler
164,717
Son üye
Herdeja
Top Bottom