Neler Yeni

Bilgisayar parçaları zarar görmüş müdür

VascoL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Berkay
Selamlar, geçtiğimiz gece 3 kere elektrik gidip geldi arka arkaya, akım korumalı priz kullanmama rağmen PSU işlevini yitirdi. Bugün teyit etmek amaçlı vatan bilgisayar a götürdüm psu yu orada da güç gelmedi, yeni bir psu alıp eve geldiğimde ve bağlantılarını yaptığımda power tuşuna bastım lakin, çatur çutur sesler gelip lian li strimer plus ürünümün ledleri yandı, tamamen ışıkları gitmedi ama rgb ler dengesizleşti ve kasa fanlarının rgb leri söndü. Ekran kartım da serviste olduğu için görüntü vs alamıyorum. Sizce anakart, ramler işlemci vs zarar görmüş müdür ? Sıvı soğutucu anakart ram ışıkları vs sorunsuz yanıyor. Arıza tespit edemiyorum bu durumda ne yapmak lazım bütün parçaları garantiye de gönderemem bu durumda

Ata Şen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Ata Şen
Önceki psu modelin neydi

Ata Şen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Ata Şen
High power super gd 850+Gold
Şuan Thermaltake toughpower 850 satın aldım.
Dostum bir araştırma şansın varsa bak eski psun gerçekten uluslarası sertifikası varmı cidden gold mu diye

NeonPeekr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
Efe Benzil
pcyi kullanmadığım zaman hep şartelini kapatırım
sizinde parçalarda yüksek olasılıkla problem olusmuş tek tek test etmek gerek uzay montaj deneyin bi isterseniz birde statik elektrik dolmuş olabilir kasaya onuda boşaltın

VascoL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Berkay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum bir araştırma şansın varsa bak eski psun gerçekten uluslarası sertifikası varmı cidden gold mu diye
Eğer öyleyse diğer parçalar zarar görmez mi veya böyle bir durumla karşı karşıya kalmamam mı gerekirdi ?

BERKANY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,369
İsim
Berkay BABUCCU
High power super gd 850+Gold
Şuan Thermaltake toughpower 850 satın aldım.
bu marka bir psu'nun elektrik git geline kendini feda etmesine şaşırdım. Daha çok performans beklerdim açıkcası.Kaliteli marka ama 3 kere git gele pert olmuş üzdü.(bende high power kullanıcısıyım=)

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Anakartın herhangi bir bölgesinde arızalanma varsa ledler yanmaya devam edebilir. Hatta PSU bozulduğunda bile gücü ledleri yakmaya, fanları döndürmeye yetebiliyor. Yani direk anlamak mümkün değil.
İşlemcinin dahili grafik birimi varsa onboarddan bağlayıp görüntü almaya çalışabilirsin.

VascoL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Berkay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
pcyi kullanmadığım zaman hep şartelini kapatırım
sizinde parçalarda yüksek olasılıkla problem olusmuş tek tek test etmek gerek uzay montaj deneyin bi isterseniz birde statik elektrik dolmuş olabilir kasaya onuda boşaltın
Dediğim gibi ekran kartım da serviste zaten görüntü alamıyorum. Acayip de bilgili değilim. Bütün parçaları garantiye mi göndermek gerekli bu durumda sorunsuz dahi olsa ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakartın herhangi bir bölgesinde arızalanma varsa ledler yanmaya devam edebilir. Hatta PSU bozulduğunda bile gücü ledleri yakmaya, fanları döndürmeye yetebiliyor. Yani direk anlamak mümkün değil.
İşlemcinin dahili grafik birimi varsa onboarddan bağlayıp görüntü almaya çalışabilirsin.
5600x işlemci:(

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,038
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

ardaaaq

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,193
İsim
Songül
bu marka bir psu'nun elektrik git geline kendini feda etmesine şaşırdım. Daha çok performans beklerdim açıkcası.Kaliteli marka ama 3 kere git gele pert olmuş üzdü.(bende high power kullanıcısıyım=)
kaliteli psuyla kalitesiz arasındaki fark bu kullandığı psu iyi olmasaydı şuan sisteminin üstüne anca soğuk su içerdi. psu kendini yakmış elektriği anakarta vermemiş en azından

BERKANY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,369
İsim
Berkay BABUCCU
kaliteli psuyla kalitesiz arasındaki fark bu kullandığı psu iyi olmasaydı şuan sisteminin üstüne anca soğuk su içerdi. psu kendini yakmış elektriği anakarta vermemiş en azından
şunu demek istedim. Benim yaşadığım yerde sürekli elektrik kesilip durmakta ve highpower psu 4-5 yıl sorunsuz çalıştı. Arkadaşınki 2-3 gidişte kesilmesi şaşırttı sadece.

ardaaaq

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,193
İsim
Songül
şunu demek istedim. Benim yaşadığım yerde sürekli elektrik kesilip durmakta ve highpower psu 4-5 yıl sorunsuz çalıştı. Arkadaşınki 2-3 gidişte kesilmesi şaşırttı sadece.
bende high power kullanıyorum şimdiye kadar elektrik onlarca kez gitmiştir bendede sorun yok. arkadaş şanssızmış biraz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,321
Üyeler
163,294
Son üye
Luce Nascosta
Top Bottom