Neler Yeni

Bilgisayar Programcılığı Okumak

Zr0nx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Nasrullah Yılmaz
Selamlar
12.sınıf öğrencisiyim. Yazılım , donanımlar vs. gibi uğraşlar hoşuma gidiyor. Sizce iyi bir yerde (hacettepe,odtü vs vs) 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup yazılıma geçmek (okurken boş geçirmeyeceğim kendimi geliştirmek için yazılım öğreneceğim) mantıklı mı ? 2 yıllığı bitirince dgs ile yazılım mühendisliğine geçmeyi planlıyorum. kendimi geliştirebileceğim başka bir bölüm varsa tavsiyeye açığım :)
Lütfen en azından tecrübesi olan bilen biri yazarsa sevinirim. Konuyla alakası olmayanlar lütfen yazmasınlar.
NOT : Yazı boş geçirmeyeceğim pythona başlamayı düşünüyorum.

RevuL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
144
İsim
Baran Kabasakallı
YBS tavsiyemdir şahsen okuyorum, bir bakın.
Selamlar
12.sınıf öğrencisiyim. Yazılım , donanımlar vs. gibi uğraşlar hoşuma gidiyor. Sizce iyi bir yerde (hacettepe,odtü vs vs) 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup yazılıma geçmek (okurken boş geçirmeyeceğim kendimi geliştirmek için yazılım öğreneceğim) mantıklı mı ? 2 yıllığı bitirince dgs ile yazılım mühendisliğine geçmeyi planlıyorum. kendimi geliştirebileceğim başka bir bölüm varsa tavsiyeye açığım :)
Lütfen en azından tecrübesi olan bilen biri yazarsa sevinirim. Konuyla alakası olmayanlar lütfen yazmasınlar.

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,925
İsim
Metehan Akyalı
Selamlar
Bence direk 4 yıllık yazılım müh. kazanmaya bakın siz.
Bilgisayar programcılığından da geçebilirsiniz DGS ile ama o 2 yılda gördüğünüz konularla yazılım müh. görülen 2 yıllık konular ve hocaların tutumları çok değişiyor.
Geriden gelmiş olursunuz ama yapılabilir.

Zr0nx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Nasrullah Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
YBS tavsiyemdir şahsen okuyorum, bir bakın.
sayısalcıyım ayrıca ayt çalışmıyorum. Çünkü yapamıyorum sayısal bölüm seçme sebebim okumak istediğim bölüm sayısal old. için
Niyetim 2 yıllık bi bölüm okuyup ordan yazılım okumak . Dgs benim için daha iyi çünkü ben sayısal derslere ilgim yok. 2 yıllık okurken günde 1-2 saat düzenli çalışarak 4 yıllık yazılıma geçmek daha mantıklı geliyor ama bilgisayar programclığını okumak yerine başka bi bölüm okuyun diyorlar (ekşi sözlük yazarları).

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,859
İsim
Akın Taşkan
Hafız ben de dijital oyun tasarımı okuyacağım amacın oyun b yapmaksa bunun özel üniversite puanları düşük %50 burs şeklinde

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ayt yapamıyorsan DGS ile geçtiğin zaman da veremeyeksin ki sayısal dersleri. (Mühendisim)

RevuL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
144
İsim
Baran Kabasakallı
sayısalcıyım ayrıca ayt çalışmıyorum. Çünkü yapamıyorum sayısal bölüm seçme sebebim okumak istediğim bölüm sayısal old. için
Niyetim 2 yıllık bi bölüm okuyup ordan yazılım okumak . Dgs benim için daha iyi çünkü ben sayısal derslere ilgim yok. 2 yıllık okurken günde 1-2 saat düzenli çalışarak 4 yıllık yazılıma geçmek daha mantıklı geliyor ama bilgisayar programclığını okumak yerine başka bi bölüm okuyun diyorlar (ekşi sözlük yazarları).

Ayt yapamıyorsan DGS ile geçtiğin zaman da veremeyeksin ki sayısal dersleri. (Mühendisim)
Dostum arkadaş doğru diyor yani AYT olmadan olmaz bence de.
Diyelim ki dediğin gibi 2 yıl okuyup DGS ile geçtin yazılım mühendisliği bilgisayar programcılığı gibi değil ders uygunlukları olmayabilir müfredat değişikliği de olabilir.
Ya programcılığı bitirip yazılım kurslarına başvur ya da biraz sık dişini AYT yapmaya çalış mühendisliğe geç veyahut önerdiğim bölümü bir düşün. Fazla matematik istemiyor AYT de edebiyat yaparsın biraz da mat zaten TYT mat iyi bir net yaparsan seni taşır lâkin her birinden bir parça olmaz bir yerde tıkanırsın elbet.
Yine de senin kararın, başarılar diliyorum.

Top Bottom