Bilgisayar toplamayı düşünüyorum bu sistem nasıl sizce

ayranli_tuz

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
376
öncelikle sistemin parçalarını incehesaptan almayı düşünüyorum gaming gecesi indirimlerinden bazı parçalarını almalı mıyım güvenilir midir
anakart: msi x870 gaming plus wifi
işlemci: 7800x3d
ekran kartı: sapphire nitro+ 9070 xt (gigabyte aorus elite 9070 xt de olur ama nitro+ soğutması daha iyiymiş araştırdığıma göre)
kasa:lian li o11 vision compact
fan:lian li uni fan tl wireless 5 tane
ram: patriot viper venom 32 gb 6400 mhz cl32 (hynix a chipset)
psu: cooler master MPX-8503-AFAG-2EBEU 850w atx 3.1 PCI-E 5.0 80+ gold full modüler
sıvı soğutma:arctic liquid cooler 2 veya lian li hydroshift eğer gaming gecesinde indirimli olursa

asıl komponentler dışındaki şeylere daha çok önem vermişsiniz. önceliğiniz 1080p için ise cpu ve gpu olmalı, 4k ise gpu olmalı. siz diğer elementlere daha çok para harcıyorsunuz. Görsellik önemliyse mesela rgb ram de alın. Aksi takdirde biraz boşa para harcanmış durumda. x870 eğer portlara ihtiyacınız yoksa gereksiz. 2 ssd 1 gpu takıp geçecekseniz kaliteli b850 daha mantıklı olabilir. Kasa fanlarından kısıp 9800x3d'ye çıkabilirsiniz çünkü soğutma açısından 7800x3d'ye göre daha iyi iş çıkarıyor. fanı kasaya takacağınıza az ısınan ve yeni işlemci almak daha iyi bir yatırım. Biraz dengesiz sistem olmuş gibi geldi.

1440p için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

anakart b850 tomahawkla aynı paraydı x870 gaming plus tomahawkın stoğu olmadığı için x870 tercih etmek istedim uzun yıllar boyu kullanmayı düşünüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kasa fanı ne önerirsiniz kasa fanlarının tanesi 1300 TL'ye geliyor bunlar

Geri