Neler Yeni

Bilgisayar toplayacağım lütfen yardım!!!

Vulturus

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
80000
Beni 10-20 sene kadar götürmesi açısından incehesapta bulunan Khaos isimli kasayı birazcık değiştirip bu hale getirdim sizce nasıl olmuş iyi midir??
Screenshot_250.webp

Ekstradan bu harddiski almayı düşünüyorum sizce nasıl?

Beni 10-20 sene kadar götürmesi açısından incehesapta bulunan Khaos isimli kasayı birazcık değiştirip bu hale getirdim sizce nasıl olmuş iyi midir??Alıntıyı görüntüle

şunu bilde nasıl bi kasa alcaksan al 10 sene sonra seni götürmez teknoloji hızlı gelişiyo şöyle düşün 1050ti 7 yıl önce çıktı ve şuan güncel oyunları yüksek ayarlarda oynatmıyo

şunu bilde nasıl bi kasa alcaksan al 10 sene sonra seni götürmez teknoloji hızlı gelişiyo şöyle düşün 1050ti 7 yıl önce çıktı ve şuan güncel oyunları yüksek ayarlarda oynatmıyo
ne 7 yılı reis suan 5090 alsan bile 4 sene sonraki yeni oyunlarda yetmez emin ol.

ne 7 yılı reis suan 5090 alsan bile 4 sene sonraki yeni oyunlarda yetmez emin ol.
bence oynadığın oyunla veya yaptığın işle alakalı sistemin yetip/yetmemesi. örnek benim arkadaş pointblank oynuyor halen o adam 1050ti bile fazla gelir gt730 ile mi ne oynuyor sanırım :kekw:

kanka 10 sene biraz abartı oldu bende farkındayım :) Amacım zaten full oyun odaklı değil yazılımcıyım ve grafik tasarımıda yapıyorum beni hem işimde rahatlatsın hemde güncel oyunları rahat bi şekilde oynayayım o bana yeterli

şöyle söylim konu şaşmasın 3090 çıkalı 5 yıl oldu ve şuan her oyunu ultra grafiklerde oynarsın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kanka 10 sene biraz abartı oldu bende farkındayım :) Amacım zaten full oyun odaklı değil yazılımcıyım ve grafik tasarımıda yapıyorum beni hem işimde rahatlatsın hemde güncel oyunları rahat bi şekilde oynayayım o bana yeterli
sana parça yazsan toplaya bilirmisin

şöyle söylim konu şaşmasın 3090 çıkalı 5 yıl oldu ve şuan her oyunu ultra grafiklerde oynarsın
o zamanla bu zaman birmi kral. hergün yeni llm aı modelleri çıkıyor görüntü işlemde çinin yaptığı çip var şuanki 5090 kat kat kat güçlü ve hızlı ama yapay zeka için oyunlarda değil max 1 sene içinde tam verimli ekran kartları çıkıcak çin piyasanın içinden geçicek bu kartlarla.
ve geçen hafta başka bir firma aı için kartlar üretti nvda amd den 10 kat daha ucuza çip üretiyoralr 3-4 kat daha verimli daha iyi çalsııyor gtabi yine aı için.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sana parça yazsan toplaya bilirmisin
''sana parça yazsan toplaya bilirmisin'' bu cümleni anlamadım kanka ama sanırım ''sana parça yazsam toplayabilirmisin'' diyosun. Şöyle söyliyeyim bu parçaları tek tek toplamaya kalktığımda fiyat 85k falan oluyo yani :D

Beni 10-20 sene kadar götürmesi açısından incehesapta bulunan Khaos isimli kasayı birazcık değiştirip bu hale getirdim sizce nasıl olmuş iyi midir??Alıntıyı görüntüle

sadece oyun oynayacaksanız 9600x almanız daha mantıklı olur 6-8 çekirdek farkı bulunmakta eğer sistemde varsa toplama olarak alacaksanız
9600x
rx 9070 xt
msi b650 tomahawk wifi
kc3000 2tb
Kingston 6000 mhz cl 30 2x16 ram
kasayı yine aynısı seçebilir soğutucu da kule tipi alsanız bile soğutur
9700x ile ortalama bi 81k falan tutuyor sanırım işlemciyi kasayı ve soğutucuyu değiştirirseniz daha ucuza gelir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,090,832
Üyeler
173,424
Son üye
adrienmoreau
Geri